Ao Kiji Vs Magellan
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Roronoa Zoro911

Nowicjusz

Licznik postów: 21

Roronoa Zoro911, 30-12-2010, 22:37
Od niedawna jestem członkiem społeczności tego forum, ale przeglądam go już od dłuższego czasu z niecierpliwością oczekując tematu o pojedynku Ao Kiji'iego z Magellan'em, ale skoro takowy się nie pojawił, postanowiłem sam go dodać. Wink Obaj są bardzo potężni, obaj piastują wysokie stanowiska i obaj o mało co nie zabili Luffy'ego. Smile Jak tylko pojawiła się u mnie myśl o starciu tych dwóch osób, w tej samej chwili pomyślałem też, który byłby zwycięzcą, ale na razie nie będę pisał, żeby nikt nie mógł się sugerować moją wypowiedzią. Big Grin
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 30-12-2010, 23:25
Aokiji zamraża Magellana, przebija go lodową włócznią czy co tam chcesz, Magellan Kuzanowi nic nie zrobi. Lodowiec win.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 30-12-2010, 23:43
Pomyślałem o tym samym co Awake, więc, jak dla mnie jednostronny pojedynek, no chyba, że kwas jakoś by przeżarł lód, w co wątpię. Tongue
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 31-12-2010, 00:00
Kwas przeżre Wink Ten lód wcale nie jest taki uber, jeśli biały mustaszer był w stanie go rozbić. Magellan roztapia lód, którym zostaje pokryty, denerwuje się, włącza Venom Demon i Ao Kiji leży, kwiczy i umiera.

Tak twierdzę!

Słyszałem od siebie takie coś:
"Wbija Madżi na wojnę w Marineford i nikt nie żyje".
Awake

Awake, 31-12-2010, 00:11
Akurat Aokiji nie zdechnie, bo coś przeżre jego lód, wystarczy wytworzyć nowy, Magellan raczej by nie przeżarł się przez lód o promieniu np. 1km, a taki spokojnie można wytworzyć, wtedy w środku wytwarzamy 100 kolców i przebijamy Magellana, zanim ten się przeżre. Logia>paramecia w tym przypadku.
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 31-12-2010, 00:37
To ten zrobi jakiś lodowy blok, żeby zablokować atak (coś na wzór wosku mr.3). Aokiji mimo pozorów bystry jest i z zaskoczenia go Magellan nie weźmie. Potem oczywiście wykończy Magellana. Smile
Blek

Imperator

Blek, 31-12-2010, 00:41
Oglądałeś anime? Tam było świetnie pokazane jak upierdliwa jest ta różowa wersja kwasu Magellana. Kropla wystarczy, by cały ten lód poszedł w pierony jasne.

Nikt mnie nie przekona, że Ao jest silniejszy od Magellana. Dla mnie "kwasek" jest najbardziej przykozaczoną postacią w tej serii Smile
Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 31-12-2010, 00:47
Cytat:Oglądałeś anime? Tam było świetnie pokazane jak upierdliwa jest ta różowa wersja kwasu Magellana. Kropla wystarczy, by cały ten lód poszedł w pierony jasne.

Nie, czytałem mangę, jakoś sobie tarcza Mr. 3 poradziła z kwasem Magellana (Hydrą), więc myślę, że gruba warstwa lodu też da radę.
Poza tym, Luffy z woskowymi pięściami mógł spokojnie jego atakować. Tongue
Dragon

Wilk morski

Licznik postów: 63

Dragon, 31-12-2010, 01:05
Kaku napisał(a):To ten zrobi jakiś lodowy blok, żeby zablokować atak (coś na wzór wosku mr.3). Aokiji mimo pozorów bystry jest i z zaskoczenia go Magellan nie weźmie. Potem oczywiście wykończy Magellana. Smile

Eee, a jakieś konkrety? Co rozumiesz przez wykończy? Pogódź się lepiej z tym, że Ao Kiji nie jest wyzwaniem dla Magellana, po prostu nie ma bata, aby lód pokonał Venom Demona.
Awake

Awake, 31-12-2010, 02:11
Nie ma bata by logia przegrała z paramecia w tym wypadku. Przygotowywanie demona chwile zajmuje Magellanowi, nie jest instantem, Ice Age i masa kolców jest. Włócznia z lodu wielkości klaty Magellana wystrzelona z ręki wystarczy by go zabić, ba, wystarczy ziemi dotknąć, zamrozić ją wokół niego i podziurawić kogoś, kto nie uniknie tego. Podstawowa trucizna Magellana nic nie zrobi, a Venom Demon te 10 s zajmuje, na dodatek Aokijiego Magellan nie zabije, wystarczy co chwilę by tworzył bloki lodu i z nich wychodził, co nie jest męczące.
Cytat:Nikt mnie nie przekona, że Ao jest silniejszy od Magellana. Dla mnie "kwasek" jest najbardziej przykozaczoną postacią w tej serii
Lód o grubości 1km > Magellan, tutaj Akainu dał radę, ale magma>kwas.

Nie ma bata, by ktoś, kto po jet bazooce się zgiął, by zdjął admirała.
Blek

Imperator

Blek, 31-12-2010, 16:01
Cytat:Nie ma bata, by ktoś, kto po jet bazooce się zgiął, by zdjął admirała.

Po Jet Bazooce każdy się zegnie. To, że na admirale tego nie przedstawiono to insza inszość.

A skąd ta pewność, że magma > kwas? Nie uznawałbym tego za oczywiste. Oceniasz ten pojedynek na zasadzie admirał > od wszystkiego co istnieje.

Zresztą jak Magellana pociśnie na sranie to speed increased +123 i pozamiatane.
Awake

Awake, 31-12-2010, 18:47
Admirał ją (bazooka) nie dostanie Big Grin
Cytat:A skąd ta pewność, że magma > kwas? Nie uznawałbym tego za oczywiste. Oceniasz ten pojedynek na zasadzie admirał > od wszystkiego co istnieje.
Magma topi większość rzeczy, jest gorąca jak nie wiem co, gdy się kogoś w niej zatopi to trudniej mu się ruszać (jeśli się nie spali w sekundę). Magellan nie pokazał haki, więc Aokijiego nie załatwi tak łatwo, Aokiji z kolei ma haki, wystarczy bariera z tego, i nie ma kwasu na sobie.
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 31-12-2010, 19:07
Awake napisał(a):Admirał ją (bazooka) nie dostanie
Przy najbliższym spotkaniu (walce) na pewno dostanie. Wink

Spoiler

Haki

Furt Oxen

Piracki oficer

Furt Oxen, 31-12-2010, 19:28
Cytat:Eee, a jakieś konkrety? Co rozumiesz przez wykończy? Pogódź się lepiej z tym, że Ao Kiji nie jest wyzwaniem dla Magellana, po prostu nie ma bata, aby lód pokonał Venom Demona.

Chcesz konkretów, to sam podawaj konkrety. Nawet kwas przy odpowiedniej temperaturze zamrozisz, a nie wiemy jak niska jest T. lodu który wytwarza Aokiji.
Magellan atakuje admirała -> Bariera lodu (nawet jeśli zatrzyma kwas na kilka sekund) -> Aokiji przebija Magellana lodową włócznią, bądź innym wyrobem.
Naczelnik nie ma Haki, więc nie obroni się przed atakiem, proste.
Skoro nie ma bata aby lód pokonał VD, to dlaczego wosk sobie z nim poradził ?
Wystarczy że chociaż na chwilę zatrzyma kwas i już ma Magellana jak wilk owce na pastwisku. Smile
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 01-01-2011, 03:24
Ao wygrywa i nie ma rozmowy . Zamraża Mazellana i koniec .Nawet taki koks jak Jozu po zamrożeniu nie mógł nic zrobić .
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź