Luffy vs. Jinbe [możliwe spoilery]
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 07-01-2011, 23:37
Pora na jakiś sensowny pojedynek. Kto jak kto, ale Jinbe byłby idealnym przeciwnikiem dla Luffy'ego. Co o tym sądzicie? Rybol był w stanie zatrzymać Luffy'ego na G2 na pełnej prędkości. Dodatkowo Jinbe używa sztuk walki i nie jest tak chaotyczny podczas pojedynku jak Luffy.
Furt Oxen

Piracki oficer

Licznik postów: 599

Furt Oxen, 07-01-2011, 23:46
Jak dla mnie to wszystko zależy od miejsca pojedynku. Jeżeli będą blisko wody to Jinbē > Luffy, ponieważ może użyć swoich zdolności. Jednak gdy pojedynek będzie na otwartej przestrzeni to moim zdaniem wygra Luffy, głównie dzięki Haki
Spoiler

Które wyćwiczył przez te dwa lata

jak i większej gamie ataków w przeciwieństwie do przeciwnika, który atakuje na przemian paroma atakami. Z drugiej strony jestem w kropce, bo nie wiemy jeszcze jak zmienił się Jinbē. ;/

PS. Dodaj opcje remis. Tongue
Roronoa Zoro911

Nowicjusz

Licznik postów: 21

Roronoa Zoro911, 10-01-2011, 04:07
Stawiam na Jinbei'a. Nie czytałem mangi, ale czegokolwiek Luffy by się nie
Spoiler

nauczył przez te dwa lata

to i tak wątpię, by kiedykolwiek nauczył się rozsądku, a Jinbei na odległość sprawia wrażenie kogoś rozważnego, pełnego doświadczenia i mądrości więc pokierowałby wszystkim tak, by pojedynek odbywał się w okolicach wody.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-01-2011, 16:23
Tu już nie chodzi o samą wodę. Opanowanie Jinby to chyba cecha, która pozwoli mu wygrać z Luffym niezależnie od umiejętności słomianego, jak i środowiska, w którym pojedynek miałby się odbyć.
Powiem więcej! Odnoszę wrażenie, że nawet haki tu Luffy'emu nie pomoże. Jinbe jest za potężny na królewskie, zbyt silny, by nie móc zablokować ciosu z haki zbrojenia i tak opanowany, że mantra Słomka na nic się nie zda.
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 10-01-2011, 17:05
Jinbei jest godnym przeciwnikiem ale
Spoiler

Luffy jednym ciosem załatwił pacyfiste i od niechcenia uniknął jego promienia .Rybolud nie wiadomo czy ćwiczył czy nie a nawet jeśli tak to na pewno nie haki i nie tak intensywnie ! To że zatrzymał Luffyego na G2 to żadne argument .Gumiak parł prosto a ten mu tylko stanął na drodze .

Innymi słowy gumofilc wygrywa .
Shimi

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Shimi, 10-01-2011, 17:56
Co z tego, że zatrzymał jeden cios na G2, skoro miałby zapewne większe problemy z nawałnicą ataków (a Luffy nie jest z tych, co się poddają po jednym uderzeniu) czy G2/G3 w połączeniu z Haki. Myślę, że umiejętności Luffy'ego
Spoiler

zwłaszcza po 2 latach

jak i jego upór działają na jego korzyść. Z drugiej strony, Jibne nie pokazał nam raczej wszystkich swoich możliwości, a
Spoiler

przez te 2 lata pewnie nieźle przykoksił.

Mimo wszsytko jestem za Luffym ; )
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 16-01-2011, 21:56
Hmm... Sorry, jak się wygłupię, ale o ile wiem Haki używa się przeciw DF, którego o ile wiem Jinbei nie ma...

culdi

Super świeżak

Licznik postów: 220

culdi, 16-01-2011, 22:05
Spoiler

nie do końca się z tobą zgodzę. Przecież luffy haki używa do wzmacniania ataku itd, że osłabia df to tylko jedna zaleta. Przykład atak na pacyfiste lub krakeniątko

CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 16-01-2011, 22:10
Nie czytam Mangi to nie wiem. Dobrze, że mnie poprawiacie na przyszłość przynajmniej nie popełnię takiego błędu Tongue

chicken

Super świeżak

Licznik postów: 263

chicken, 05-02-2011, 22:09
Zależy w jakim przedziale czasu:

Spoiler

Przed wyćwiczeniem Haki:

Doświadczenie robi swoje, w końcu Jinbe chodzi trochu więcej po świecie, niż Luffy. W dodatku jest opanowany i rozsądny podczas walki, czego nie można powiedzieć o Słomianym.

Spoiler

Po treningu Haki:

Siła może zbagatelizować brak rozwagi. Poza tym widzieliśmy jak gumiak wzmocnił się przez te dwa lata. Jednym ciosem posłał krakena na łopatki. Tutaj moim zdaniem króluje Luffy.
trafalgar

Nowicjusz

Licznik postów: 22

trafalgar, 12-04-2011, 17:23
Ja myśle że luffy jest silniejszy i szbszy ale jimbe panuje nad wodą wiec nie wiem
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 12-04-2011, 18:44
trafalgar napisał(a):ale jimbe panuje nad wodą wiec nie wiem

A pod? Albo w wodzie? Kto go wie!

Sprawa jest dość prosta w anime Jinbe, a w mandze Luffy.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź