Zmyślone warny
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 09-01-2011, 23:12
Po dzisiejszej, napiętej akcji na SB dostałem warna od Qbola o takiej treści:
"Za wulgarne zachowanie, obrażanie użytkowników i multikonto"
Problemy w tym, że ani razu nie użyłem wulgaryzmu, do nikogo nie zwróciłem się w sposób, który mógłby go urazić, a multikonta nigdy nie miałem. Po prośbie o pokazanie mi dowodów, Qbol po prostu rzucił: "Zgłoś się do Hetmana". No sorry, ale mod też powinien znać regulamin, dzięki któremu mógłby pokazać mi punkty, które rzekomo złamałem. Gdy Heros założył temat "Nieuzasadniony warn" dużo osób pisało tam, że robi wielkie halo, że można się jakoś inaczej skonsultować, zamiast od razu zakładać temat. Nie. Widocznie nie można, skoro jest się od razu odsyłanym do admina. Ten sam problem ma Pain, który nie może tutaj napisać, bo dostał właśnie 4 warna, również zmyślonego. Teraz do sedna. Chcę twardych dowodów- screenów, gdzie przeklinam, obrażam użytkowników oraz wykaz, że mam multikonto. Jeśli tego nie będzie, chcę zdjęcie warna oraz przeprosiny. To samo tyczy się Paina.
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 09-01-2011, 23:18
Ja obserwowałem sb przez ten czas i nie zauważyłem wulgaryzmów choć mogły być one natychmiast usunięte .
Po za tym myślę że przy ilości użytych przekleństw przez Herosa alias Forbidenfruit nawet jak oskarżonym wypsnęło się jedno to nie ma co od razu ładować warna .
szczególnie że modom też się zdarza przysłowiowe kruwa .
Jolly

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,506

Jolly, 09-01-2011, 23:18
Gaskal, wystawiony warn nie może być zmyślony. Moim zdaniem obaj z Painem dawno temu powinniście warny dostać. Więc nie narzekaj i jeśli Ci tak zależy na czystym koncie, to zachowuj się jak należy. Trzeba ponosić konsekwencje swojego postępowania.

PS U Maldera załatwione, że Wasze warny nie zostaną zdjęte.

PS2 :*

[ Dodano: 2011-01-09, 21:19 ]
Modów proszę o zamknięcie.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 09-01-2011, 23:21
Skoro Malder, to zamykam.
hetman

Licznik postów: 1,319

hetman, 10-01-2011, 15:29
qbol napisał(a):Skoro Malder, to zamykam.

Wstrzymaj wodze :3
Wydaje mi się, że sam fakt, że znacie się z Jolly jak łyse konie, powoduje że łatwo Wam wywierać naciski na Blackmaldera. Wystarczy szepnąć jedno słówko na GG i sprawa załatwiona.

Wiem, że na forum panoszył się ostatnio jakiś "_qpol", a główne podejrzenia o utworzenie tego konta spadają na Paina i Gaskala. Wiem, że Pain i Gaskal razem z nim przedrzeźniali qbola i być może w którymś momencie przesadzili. Nie wiem w którym, bo w archiwum SB tego nie ma. Wpisy zostały skasowane. Także mam zarzut do qbola że nie udokumentował zaszłej sytuacji. A że wyznaję zasadę "In dubio pro reo", to biorę w obronę Paina i Gaskala i mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec sprawy.

Jedyne co może w jakimś stopniu ich obciążać, to poniższe wpisy na SB (ale według mnie to wciąż za mało, by zasłużyć na warna.)

Cytat:Dzisiaj 20:17 Gaskal : Do Pain: GÓWNO prawda ! http://img64.imageshack.us/i/kupol.jpg/ Piękny jest !
Dzisiaj 20:22 Gaskal : Do Pain: Dobra. Ja będę dresem numer jeden. Do qpol_: Chcesz być moim kumplem- dresem numer 2 ? Nadajesz się : D
Dzisiaj 20:12Gaskal : Do qpol_: E, tam mój pomnik Kubusia był ładniejszy.

Cytat:Dzisiaj 20:21 Pain : Ja chcę być Kubą! Ja chcę łamać ręce!
Dzisiaj 20:24 Pain : Do qpol_: Musisz być dresem. ;[ 1 dres to za mało jak na siłe Kuby.
Dzisiaj 20:35 Pain ::
Dzisiaj 20:36 Pain :

PS. I nie wywalać takich tematów do kosza. Zamknięte wątki pozostają tutaj. Poza tym dyskusja jeszcze się nie wyczerpała, więc pozwólcie aby jeszcze przez jakiś czas ten wątek pozostał otwarty.
darkstar123

Licznik postów: 1,321

darkstar123, 10-01-2011, 15:48
Ja uważam, że wy wszyscy przesadzacie. Co z tego, że ktoś się z kogoś naśmiewa. Rozumiem, gdyby leciały wiązanki wulgaryzmów.
Nie wprowadzajcie dyktatury na forum i nie mieszajcie maldera w coś o czym nie ma pojęcia. Trujecie mu i trujecie i wymuszacie na nim różne rzeczy. Przykro patrzeć na to co się tu wyrabia. Ja do Paina, Gaskala i Herosa nic nie mam. W sumie czasem są zabawni Big Grin
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-01-2011, 16:18
Buractwo... tyle powiem. Osoby, które wprowadzają na forum najwięcej "funu" są gnębione praktycznie bez powodu.
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 10-01-2011, 16:28
Sprawa mi nie daje spokoju, więc też kilka słów z mojej strony, bo jak dotąd pisałam tylko o tym w prywatnych rozmowach.
Oba warny są dla mnie dość kontrowersyjne, bo tak na dobrą sprawę, bardziej mi tu pasuje wytłumaczenie, ze dostali za "całokształt" niż za dzień wczorajszy. Właściwie śledziłam zamieszanie na SB od samego początku i kasowałam na bieżąco...tak długo jak się dało, bo "rozmowy" się rozkręciły, a obecna forma SB nie pomaga w utrzymaniu porządku.
To, co mi przeszkadza, to że...mojemu kasowaniu podlegały tylko wpisy Herosa, bo one należały do wulgarnych. Pozostali panowie się nakręcali, ale tematyka była toaletowa, co nie wyróżniało ich treści wypowiedzi jak i poziomu (-_-')ze wcześniejszych dni.
W ogólnym zamieszaniu na pewno pomijałam niektóre wpisy, szczególnie jak się próbowało przeczytać coś, co już się skryło w górnej części...a SB nie pozwalało na to >_>. Wciąż zostaje fakt, że nie widziałam niczego wybitnie wulgarnego ze strony chłopaków.
Szaman

Licznik postów: 1,323

Szaman, 10-01-2011, 16:54
O ile warn dla herosa jest jak najbardziej uzasadniony, chociażby za multikonto o tyle warny Gaskala, a nawet Paina nie powinien być przyznany chociażby z braku dowodów.
Ogólnie moderacja interweniuje tylko wtedy kiedy obraża się kogoś z jej grona, a obrażanie zwykłych użytkowników nie jest dla nich wykroczeniem.
Sami moderatorzy nie przestrzegają regulaminu jak np. Art konkretnie artykuł 6 punkt 2 (nic osobistego Art, zwykły przykład).
Ponadto piszecie, że obecna forma sb nie umożliwiała zebrania dowodów zatem skoro nie dało się przeczytać starszych wpisów to po co było interweniować? Wpisy szybko same by wygasły i sprawy by nie było. Jak dla mnie czysta złośliwość.
darkstar123

darkstar123, 10-01-2011, 16:58
Jak obecna forma SB nie pozwala zbierać dowodów? A coś takiego jak print screen nie istnieje? Tony po prostu im się nie chce dokumentować. Lepiej wykasować a potem pisać bzdury bez poparcia na gg malderowi. Jeżeli modzi mają wprowadzać swój własny dyktatorski regulamin na forum, to powinni odejść.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-01-2011, 17:24
Cytat:Ogólnie moderacja interweniuje tylko wtedy kiedy obraża się kogoś z jej grona, a obrażanie zwykłych użytkowników nie jest dla nich wykroczeniem.

A to jest akurat nieprawda. Pain dostał warna od qbola za obrażenie mojej osoby.
darkstar123

darkstar123, 10-01-2011, 17:35
Powiedział ogólnie z czym się zgadzam. Pojedyncze przypadki się zdarzają Big Grin
Kami

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,155

Kami, 10-01-2011, 17:43
Skoro moderacja nie przedstawiła żadnego materiału dowodowego, to ja się pytam na jakiej podstawie ktokolwiek dał komukolwiek warna..?

Należy teraz albo przedstawić dowody, albo warny zdjąć a skazanych przeprosić Big Grin .
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 10-01-2011, 17:47
Prawdopodobnie gdyby hetman mógł zdjąć te warny to by to zrobił ale niestety został pozbawiony boskiej mocy Tongue
Jolly

Licznik postów: 1,506

Jolly, 10-01-2011, 18:38
hetman napisał(a):Wydaje mi się, że sam fakt, że znacie się z Jolly jak łyse konie, powoduje że łatwo Wam wywierać naciski na Blackmaldera. Wystarczy szepnąć jedno słówko na GG i sprawa załatwiona.
Guano prawda.

darkstar123 napisał(a):Nie wprowadzajcie dyktatury na forum i nie mieszajcie maldera w coś o czym nie ma pojęcia. Trujecie mu i trujecie i wymuszacie na nim różne rzeczy. Przykro patrzeć na to co się tu wyrabia.
Guano prawda.

darkstar123 napisał(a):Lepiej wykasować a potem pisać bzdury bez poparcia na gg malderowi. Jeżeli modzi mają wprowadzać swój własny dyktatorski regulamin na forum, to powinni odejść.
Nie modzi. Ja. I uwierz mi, chcę, ale Malder odmówił usunięcia mi konta :/
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź