Otwieranie piwa
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965
Miejscowość: Siedlec :]

CCORD, 10-10-2022, 19:06
"Świat jest generalnie zbudowany z otwieraczy do piwa" - taką sentencję przedstawił mi kiedyś wykładowca od elektrotechniki.
No i rzeczywiście, podczas swojego życia otwierałem piwo już naprawdę różnymi przedmiotami i metodami, generalnie nie zdarza mi się nie mieć czym otworzyć, ale mimo wszystko chciałbym pójść o krok dalej.

Pierwszym sposobem, który chciałbym opanować to otwieranie piwa przy użyciu grosza - próbowałem tylko raz i trochę się pociąłem o kapsel, od tamtej pory nie miałem okazji. Słyszałem historię od Kolegi pracującego w Niemczech, że tam widział kogoś otwierającego przy użyciu centa i myślę, że nie ma wielkiej różnicy między centem a groszem. Mówił też o otwieraniu metrówką, ale to mnie nie interesuje.

Drugim sposobem jest otwieranie piwa gołymi rękami, bez użycia przedmiotów, czy otoczenia (na zęby zbyt wiele wydałem). Wydaje mi się, że powinno to być spokojnie możliwe, ale nie jestem pewny jak mógłbym trenować do czegoś takiego, bo nie jestem pewny czy wystarczyłaby mi odpowiednio duża siła, bo potrzebowałbym też pewnie jakiegoś zgrubienia na skórze, co myślicie?

A czy wy znacie jakieś ciekawe, nowatorskie, pomysłowe, czy unikatowe metody otwierania piwa? Jaka jest wasza ulubiona?
Moja to chyba przy użyciu zapalniczki, bo fajnie strzela.

wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,368

wuzzek, 10-10-2022, 20:30
O i to jest dobry temat  Cool

nie skłamię jeśli powiem, że otwieracza używałem mniej niż 10 razy w życiu. najczęściej jak mam piwo, to mam też drugie, także... :p nie ważne, puszka, butelka, butelka coli, wódki, wszystkim się da XD o płot, ławkę, długopisem, kluczami, obcinaczem do paznokci, sztućcami, telefonem, perfumem

w sumie wymieniłem wszystko co mam na ten moment pod ręką XD

jeśli ma kant i jest sztywne - jest otwieraczem
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź