Sogeking - czy powróci?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965
Miejscowość: Siedlec :]

CCORD, 10-10-2022, 21:14
Sogeking był jedną z moich - i na pewno wielu z was - ulubionych postaci podczas Enies Lobby. Bardzo chciałbym zobaczyć go znowu, lubię Usoppa i to jego odważne alter ego sprawiło mi wiele frajdy, gdy oglądałem jego poczynania w anime.

Dlaczego zakładam temat - wiem, że mamy God Usoppa, który w pewien sposób jest następcą Sogekinga, ale zgodzimy się wszyscy, że to nie to samo, zwłaszcza, że od TS Usopp chyba jest jeszcze bardziej tchórzliwy niż kiedyś (może przesadzam), choć powinien być choć trochę bliżej swojego celu - czyli zostania dzielnym wojownikiem mórz.
No i po przeczytaniu najnowszego rozdziału przyszła mi ta myśl - zbliżamy się powoli do końca, co za tym idzie, spełniania marzeń, a właśnie pojawiły się stare postaci z CP9, które miały nieszczęście stanąć na drodze Sogekinga. Ponadto, legendarny Elbaf jest coraz bliżej i może to tylko złudne życzenie, ale wygląda to jak świetna okazja dla Usoppa aby pokazał coś więcej od siebie.

Dzieliłem się tą teorią tutaj w przeszłości, o ile dobrze pamiętam, ale kiedyś wymyśliłem sobie, że Usopp zostanie tym dzielnym wojownikiem mórz poświęcając się za swojego kapitana i jego marzenia. Nie sądzę żeby którykolwiek ze słomianych (może poza Luffym) miał szanse umrzeć, ale bardzo lubię Usoppa i takie heroiczne zakończenie bardzo by mi się dla niego podobało.

No i mamy teraz wiele pionków rozstawionych, mamy CP0, mamy "bliski" Elbaf, czy myślicie, że jest szansa, że Usopp znowu sięgnie po maskę Sogekinga?
Może w krytycznym momencie zdejmie ją, ukazując wszystkim, że w rzeczywistości to cały czas był Usopp?
Zapraszam do dyskusji.

naste K

Super świeżak

Licznik postów: 271

naste K, 11-10-2022, 00:58
Chciałbym żeby Usopp przestał ukrywać się za czymś i wreszcie stał się kimś, na kim cała załoga może polegać. Ile czasu może kryć się za plecami prawdziwych badassow z własnej zalogi czy za maską klamst.

Kill the boy Usopp and let the man be grow.
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,475
Miejscowość: Isola

niudeb, 11-10-2022, 14:46
Z usoppa nic juz nie bedzie, jest to postać, która sie w sumie nic nie zmieniła od początku mangi.

Myślę, że jest szansa po sięgniecie mangi Sogekinga, ale to tylko byłoby do robienia gagów, czy coś podobnego by oszukac luffy'ego i choppera.

Co do uśmiercania słomianych, to nic takiego miejsca mieć nie będzie, ponieważ Oda nie morduje postaci. A jak już to zrobi, to gdzieś w tle, albo mało ważne. No i Luffy to taka postać, która nie pozwoli nikomu umrzeć ze swoich Tongue . Po śmierci Usoppa by sie nie podniósł psychicznie Tongue .
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965
Miejscowość: Siedlec :]

CCORD, 12-10-2022, 23:01
No cóż, nie sądzę żeby to się stało (tak jak mówię, co najwyżej Luffy po osiągnięciu celu, w jakimś epilogu, czy coś), ale Ace umarł, to teoretycznie ktoś z załogi też by mógł. Ponownie, podkreślam, nie wierzę, że to miałoby się wydarzyć, ale uważam, że nie byłoby to aż tak niemożliwe.

To byłaby fajna okazja dla Luffy'ego żeby dorosnąć trochę jako postać, ale ta manga w sumie trwa tyle ile ja żyję i chyba się nie zapowiada żeby tu był jeszcze jakiś character development... Chociaż jeśli miałby być, to Usopp jest do tego najlepszą postacią, no bo... To w końcu jego marzenie aby mieć jakiś "character development".

Tak czy inaczej, liczę, że uda nam się zobaczyć Sogekinga, albo że chociaż ktoś z CP0 o nim wspomni. Boli mnie to, że od zmiany listu wygląda to tak jakby ta postać nigdy w sumie nie istniał. A to przecież on, razem ze Słomianymi, wypowiedział wojnę Światowemu Rządowi. To on spalił flagę.

Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 598

Blade, 12-10-2022, 23:48
A czy Sanji przestanie kiedyś krwawić z nosa (z realnymi tego konsekwencjami)?
Wink
[Obrazek: fUUjweQ.png]
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź