Szczur lądowy
Licznik postów: 5
Imperator
Licznik postów: 2,290

Król piratów
Licznik postów: 3,825
Imperator
Licznik postów: 2,588

Imperator
Licznik postów: 1,822
Król piratów
Licznik postów: 3,793
Imperator
Dahaka napisał(a):One piece od zawsze szlo systemem tygodniowym, wiec macie jakies lewe zrodla. Kreska i animacja z czasem imo sie poprawily. Na początku postacie wyglądały pokracznie i dziecinnie, zarówno w mandze jak i anime. W alabascie juz bylo o wiele lepiej, ale najwieksza zmiana nastąpiła po skypii. No i najwazniesze, wtedy Op zaczelo miec jakas konkretna animacje, no bo sory, przed w7 to bylo strasznie slabo, swietnie animowne sceny z tych 200 odcinkow moglbym zlicyc na palcach dwoch rak. Zobaczcie sobie ile bylo epicko animowanych scen przed w7 i po. Przed to chyba z 5, samo enies lobby mialo ich 3x wiecej.
A tate jest najlepszym animatorem ze stalej ekipy siedzacej nad op. Swietnie potrafi ukazac emocje (luffy wlacy glowa w ziemie, placzac na sabaody) Jedynie jego kreska pozostawia torche do zyczenia
Król piratów

Szczery napisał(a):ale ja tam wolałbym mieć słabo animowane epizody a za to porządniej narysowaneMija się to troche z celem anime
Nie bez powodu to się tak nazywa, bo pochodzi o słowa animation, i tym właśnie jest - animacją. I na tym się powinno skupiać, bo to jest główną zaletą anime i czymś czego manga nie może pokazać, w przeciwieństwie do kreski. Chcesz ładną kreskę to czytasz mange
Król piratów
Imperator
Licznik postów: 1,953
Dahaka napisał(a):http://one.piece.trad.fre...s/evolution.pngO ile link ciekawy, to tym bardziej mnie uświadomił, ze nie podoba mi się aktualna mangowa kreska. kolumienka od Luffy'ego 376 w dół. Tam jest najlepsza dla mnie kreska, a postacie wyglądają na doroślejsze. Luffy teraz w porównaniu z tamtym, to dzieciątko.
Zobaczcie jak postacie ewoluowały z czasem i coraz mniej przypominały pokraczne dzieciaki
Kapitan z nowego świata
Licznik postów: 448
Imperator
Dahaka napisał(a):A i co do ewolucji kreski w mandze:
http://one.piece.trad.free.fr/giamini/r ... lution.png
Zobaczcie jak postacie ewoluowały z czasem i coraz mniej przypominały pokraczne dzieciaki(nami i jej uszy, zoro i shanks z pierwszych chaterów, którzy przy obecnych wersjach wyglądają jak niepoważne leszcze) Głownie patrzcie na pierwszą piątkę załogi i shanksa. Teraz wyglądają o wiele bardziej dojrzale i lepiej niż na początku
Więc może niekoniecznie zrzuciłbym to na karb poprawy kreski (dalej mi się nowa nie podoba) co być może na świadome działanie Ody, by coś w tych postaciach jednak zmieniać, skoro rosną, zmieniają się i stają się silniejsze pod wpływem kolejnych wyzwań na morzu.
Super świeżak
Licznik postów: 273
. pokazano pałac Ryuuguu
.
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Wilk morski
Licznik postów: 62