Niekompetencja Moda
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Pain

Pierwszy oficer

Licznik postów: 956

Pain, 30-01-2011, 20:39
Chcieliśmy poruszyć temat Qbola, moda który naszym zdaniem swoja postawą pokazuje, że nie jest kompetentny do tego stanowiska.

Sprawa pierwsza. Shiroi przysłał mi niedawno taką wiadomość http://i51.tinypic.com/2gvocoo.jpg cały problem był w tym, że przy całej sytuacji obecny był qbol, ale nie reagował jak Heros alias Ania (przy czym qbol nie wiedział, że Ania to Heros) obrażał Shiroia. Jednak kiedy Shiroiowi puścił nerwy i ripostował Anię, wtedy Qbol reagował, potępiając jego zachowanie.

Kolejna sprawa to nasze (mój i Gaskala) warny, które były bezpodstawnie wystawione. Szum robił Heros, a qbol nam wystawił po warnie. Przy czym podał wyssane z palca powody. np. "agresywne zachowanie" za co dostałem warna ~~tydzień wcześniej od tego samego moda oraz "prawdopodobnie multikonto" dla Gaskala co dowodzi, że qbol nie zna regulaminu (co obowiązuje każdego usera, a w szczególności moda), bo wg art. 7. regulaminu za multikonto oraz to co osoba na tamtym koncie (qpol_) wyprawiała (dołączyła się do zabawy Herosa) należy się Ban.

Naszym zdaniem qbol nie nadaję się na stanowisko moda i prosimy administracje o podjęcie właściwej decyzji w tej sprawie.
darkstar123

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,321

darkstar123, 30-01-2011, 20:46
Wyjątkowo, ale zgadzam się z painem. Są modzi, którzy przesadzają.
Pain

Pierwszy oficer

Pain, 30-01-2011, 20:48
Papillon napisał(a):Waszym zdaniem to czyje stanowisko jeszcze reprezentujesz ?
Ja i Gaskal.
Papillon

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,142

Papillon, 30-01-2011, 20:54
darkstar123 napisał(a):Wyjątkowo, ale zgadzam się z painem. Są modzi, którzy przesadzają.

Myślę że czas żeby każdy wyłożył karty na stół .Skoro już taki temat egzystuje (choć trafniej napisać jeszcze egzystuje) to niech każdy napisze do kogo ma pretensje i konkretnie nickami i konkretne zarzuty .Jeśli takowe pretensje się pojawią to wnioskuję o zmianę nazwy tematu .
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 30-01-2011, 21:08
Cytat:Sprawa pierwsza. Shiroi przysłał mi niedawno taką wiadomość http://i51.tinypic.com/2gvocoo.jpg cały problem był w tym, że przy całej sytuacji obecny był qbol, ale nie reagował jak Heros alias Ania (przy czym qbol nie wiedział, że Ania to Heros) obrażał Shiroia. Jednak kiedy Shiroiowi puścił nerwy i ripostował Anię, wtedy Qbol reagował, potępiając jego zachowanie.

Wiedziałem, że Heroes to Ania, ale zarzut, że ,,nie reagowałem jak heros go obrażał" jest wyssany z palca. Heros, kiedy w pewnym momencie ukazał się spod fałszywego oblicza Ani, zaczął rzucać bluzgami na prawo i lewo więc dostał od razu, jak tylko to zauważyłem, bana.
Cytat:"prawdopodobnie multikonto" dla Gaskala co dowodzi, że qbol nie zna regulaminu

Uczepiłeś się tego jak... w każdym razie się uczepiłeś. Mówiłem, że warn jest za coś innego, a to tylko dołożyłem, jako coś prawdopodobnego, jednakże NIE wpływającego na to, czy warn się należy czy nie. Napisałem to z obowiązku, do dzisiaj nie jestem pewien, czy to był Gaskal.
Cytat:Naszym zdaniem qbol nie nadaję się na stanowisko moda

Popatrz, a moim zdaniem od momentu, kiedy zareagowałem tak, jak powinien zareagować każdy mod - zrobiło się jakoś spokojniej na forum i nikt nikogo nie drażni, zdumiewające. I nie jestem jedynym, który to zauważył. Moim zdaniem zrobiłem to, co zrobiłem słusznie i zgodnie z regulaminem. Warny wam cofnęli, z czym się zgadzam, bo zachowywaliście się w porządku ostatnio.

I gdyby naprawdę zależało mi na tym, żeby wkurzyć biele, nie było by trudne przegłosowanie na jego niekorzyść, bo nie tylko użytkownicy go nie lubią.

Papillon, zgadzam się z tobą w stosunku do tematu, ale zobaczymy jak dyskusja się rozwinie.
Jolly

Licznik postów: 1,506

Jolly, 30-01-2011, 21:08
Pain napisał(a):Sprawa pierwsza. Shiroi przysłał mi niedawno taką wiadomość http://i51.tinypic.com/2gvocoo.jpg cały problem był w tym, że przy całej sytuacji obecny był qbol, ale nie reagował jak Heros alias Ania (przy czym qbol nie wiedział, że Ania to Heros) obrażał Shiroia. Jednak kiedy Shiroiowi puścił nerwy i ripostował Anię, wtedy Qbol reagował, potępiając jego zachowanie.
Wiesz co? Na tym forum są użytkownicy i użytkownicy. Przekonałam się o tym na własnej skórze. Shiroi, czy tam biela, w ogóle nie powinien przebywać na tym forum (multikonto), więc nie powinien się wychylać, bo tak naprawdę mógł zostać zbanowany za nic, bo samym tym, że był, łamał regulamin.

Pain napisał(a):Kolejna sprawa to nasze (mój i Gaskala) warny, które były bezpodstawnie wystawione. Szum robił Heros, a qbol nam wystawił po warnie. Przy czym podał wyssane z palca powody. np. "agresywne zachowanie" za co dostałem warna ~~tydzień wcześniej od tego samego moda oraz "prawdopodobnie multikonto" dla Gaskala co dowodzi, że qbol nie zna regulaminu (co obowiązuje każdego usera, a w szczególności moda), bo wg art. 7. regulaminu za multikonto oraz to co osoba na tamtym koncie (qpol_) wyprawiała (dołączyła się do zabawy Herosa) należy się Ban.
No sorry, ale też się w to bawiliście. Całkiem bezpodstawne te warny nie były.

Pain napisał(a):Naszym zdaniem qbol nie nadaję się na stanowisko moda i prosimy administracje o podjęcie właściwej decyzji w tej sprawie.
Kogo masz na myśli przez administrację? Bo jeśli Maldera i Hetmana to możesz mieć drobny problem. Jeden z nich jest całkowicie nie zorientowany w sytuacji, a drugi absolutnie nie nadaje się do sprawowania swojej funkcji.

Tak naprawdę, to modzi są tu za miętcy i cała ta sytuacja związana z Wami w ogóle nie miała prawa mieć miejsca. I każdy zawinił, przymykając oko.

[ Dodano: 2011-01-30, 19:14 ]
Papillon napisał(a):Myślę że czas żeby każdy wyłożył karty na stół .Skoro już taki temat egzystuje (choć trafniej napisać jeszcze egzystuje) to niech każdy napisze do kogo ma pretensje i konkretnie nickami i konkretne zarzuty .Jeśli takowe pretensje się pojawią to wnioskuję o zmianę nazwy tematu .
Ahaha, może lepiej nie. Niektórych rzeczy lepiej nie rozgrzebywać.
Pain

Pierwszy oficer

Pain, 30-01-2011, 21:23
qbol napisał(a):zarzut, że ,,nie reagowałem jak heros go obrażał" jest wyssany z palca.
Nie jest. Wink Edit: Ja, Shiroi, Heros i ty (i może ktoś jeszcze, nie pamiętam już) przy tym byliśmy. Niestety nie mam dowodów w postaci SS, bo jak sam dobrze wiesz, to całe SB tak szybko przeskakuje.
qbol napisał(a):Wiedziałem, że Heroes to Ania
Cała sprawa była zanim ktokolwiek dowiedział się o prawdziwej tożsamości Ani, chyba że ty wiedziałeś już wcześniej, mimo iż nie reagowałeś na to Multikonto.
qbol napisał(a):Mówiłem, że warn jest za coś innego, a to tylko dołożyłem, jako coś prawdopodobnego, jednakże NIE wpływającego na to, czy warn się należy czy nie
Co i tak było bezpodstawne.
qbol napisał(a):Napisałem to z obowiązku, do dzisiaj nie jestem pewien, czy to był Gaskal.
No i udowodniłeś, że nie znasz regulaminu.
jolly-roger napisał(a):Wiesz co? Na tym forum są użytkownicy i użytkownicy. Przekonałam się o tym na własnej skórze. Shiroi, czy tam biela, w ogóle nie powinien przebywać na tym forum (multikonto), więc nie powinien się wychylać, bo tak naprawdę mógł zostać zbanowany za nic, bo samym tym, że był, łamał regulamin.
Więc jak ktoś jest gorszy twoim zdaniem to nie ma prawa być traktowany na równi, bo jest gorszy?
jolly-roger napisał(a):No sorry, ale też się w to bawiliście. Całkiem bezpodstawne te warny nie były.
Właśnie, że się w to nie bawiliśmy, a bezpodstawne były co dowodzi to, że teraz ich nie mamy.
jolly-roger napisał(a):Kogo masz na myśli przez administrację? Bo jeśli Maldera i Hetmana to możesz mieć drobny problem. Jeden z nich jest całkowicie nie zorientowany w sytuacji, a drugi absolutnie nie nadaje się do sprawowania swojej funkcji.
Czemu tak uważasz? Malder sam był świadkiem zdarzenia z Herosem na SB, a co do Hetman to możesz mi to wytłumaczyć?
Jolly

Jolly, 30-01-2011, 21:29
Pain napisał(a):
jolly-roger napisał(a):Wiesz co? Na tym forum są użytkownicy i użytkownicy. Przekonałam się o tym na własnej skórze. Shiroi, czy tam biela, w ogóle nie powinien przebywać na tym forum (multikonto), więc nie powinien się wychylać, bo tak naprawdę mógł zostać zbanowany za nic, bo samym tym, że był, łamał regulamin.
Więc jak ktoś jest gorszy twoim zdaniem to nie ma prawa być traktowany na równi, bo jest gorszy?
Nie powiedziałam, że jest gorszy. Powiedziałam, że miał bana na starcie. To, że nikt tego nie wyegzekwował, to inna rzecz.

Pain napisał(a):
jolly-roger napisał(a):No sorry, ale też się w to bawiliście. Całkiem bezpodstawne te warny nie były.
Właśnie, że się w to nie bawiliśmy, a bezpodstawne były co dowodzi to, że teraz ich nie mamy.
Gdyby wcale nie było powodu, w ogóle byście ich nie dostali.

Pain napisał(a):
jolly-roger napisał(a):Kogo masz na myśli przez administrację? Bo jeśli Maldera i Hetmana to możesz mieć drobny problem. Jeden z nich jest całkowicie nie zorientowany w sytuacji, a drugi absolutnie nie nadaje się do sprawowania swojej funkcji.
Czemu tak uważasz? Malder sam był świadkiem zdarzenia z Herosem na SB, a co do Hetman to możesz mi to wytłumaczyć?
Owszem, Malder to widział. Miałam raczej na myśli, że nie orientuje się zbytnio co się dzieje na forum, bardziej ogólnie.
A Hetman? Zafundował mi całkowitą blokadę na SB i forum poza działem Galley-La, mimo że nie złamałam regulaminu w żaden sposób. Wystarczy takie wytłumaczenie? ;)
Pain

Pierwszy oficer

Pain, 30-01-2011, 21:33
jolly-roger napisał(a):Nie powiedziałam, że jest gorszy. Powiedziałam, że miał bana na starcie. To, że nikt tego nie wyegzekwował, to inna rzecz.
Z tego co się orientuje to władze forum ustalili, że dostanie drugą szanse, stało co się stało, miał 4warny, ale na SB mógł pisać. Więc raczej był normalnym userem.
jolly-roger napisał(a):A Hetman? Zafundował mi całkowitą blokadę na SB i forum poza działem Galley-La, mimo że nie złamałam regulaminu w żaden sposób. Wystarczy takie wytłumaczenie? Wink
Gdyby wcale nie było powodu, to w ogóle byś ich nie dostała.
qbol

Imperator

qbol, 30-01-2011, 21:34
Cytat:Cała sprawa była zanim ktokolwiek dowiedział się o prawdziwej tożsamości Ani, chyba że ty wiedziałeś już wcześniej, mimo iż nie reagowałeś na to Multikonto.

Hetman pozwolił na powrót Herosa na forum.
Cytat:Nie jest. Wink Edit: Ja, Shiroi, Heros i ty (i może ktoś jeszcze, nie pamiętam już) przy tym byliśmy.

Wpadłem na forum jak już Heros rozrabiał. Ludzie, ja też mam prywatne życi i nie siedzę 24/7 na tym forum. Jak wpadłem, to leciał już bluzgi Herosa i zareagowałem jak tylko dowiedziałem się, o co chodzi. Chyba temu nie zaprzeczysz?

Cytat:Co i tak było bezpodstawne.

Bezpodstawne co? Wpis do warna? Tutaj masz rację, ale chciałem wypisać wszystko, za co wstawiłem warna, więc to też wypisałem. Jeśli się myliłem (zapewne tak było) ten wpis był bezpodstawny. Co jednak nie zmienia wartości warna.

Cytat:Więc jak ktoś jest gorszy twoim zdaniem to nie ma prawa być traktowany na równi, bo jest gorszy?

Pain prawda jest taka, że ja naprawdę mocno przymykałem oko na twoje wybryki, bo... cię lubię. Niech mnie coś trafi, nie wiem czemu.

Starałem się nie działać dokładnie, według regulaminu, a starać się myśleć samodzielnie. Gdybym naprawdę się go trzymał, ściśle i bezmyślnie, 3/4 osób na tym forum powinno mieć warny, łącznie ze mną.
Uważam, że prawo jest po to, żeby w oparciu o nie pracować, a nie trzymać się go kurczowo. Wiem, że dużo osób się z tym nie zgodzi, więc pewnie dlatego jest paru modów. Każdy działa inaczej, ale mi naprawdę zależy, żeby forum było miłym miejsce. A takim nie jest, kiedy wszyscy się ze wszystkimi kłócą.
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 30-01-2011, 21:35
Cytat:Wiedziałem, że Heroes to Ania, ale zarzut, że ,,nie reagowałem jak heros go obrażał" jest wyssany z palca. Heros, kiedy w pewnym momencie ukazał się spod fałszywego oblicza Ani, zaczął rzucać bluzgami na prawo i lewo więc dostał od razu, jak tylko to zauważyłem, bana.
Dowiedziałeś się tego po jakimś tygodniu, a Heros aka Ania od początku cisnął Shiroia.

Cytat:Uczepiłeś się tego jak... w każdym razie się uczepiłeś. Mówiłem, że warn jest za coś innego, a to tylko dołożyłem, jako coś prawdopodobnego, jednakże NIE wpływającego na to, czy warn się należy czy nie. Napisałem to z obowiązku, do dzisiaj nie jestem pewien, czy to był Gaskal.
Na początku było: "Za wulgarne zachowanie, obrażanie użytkowników i multikonto", dopiero później pojawiło się słowo "prawdopodobnie". Więc mutlikonto to dla Ciebie taki detal, który można pominąć, tak ? Wytknąłeś mi obrażanie użytkowników i wulgaryzmy, co do tego pierwszego, (zakładając, że poczułeś się urażony) to pragnę Ci przypomnieć, że "Ty" to liczba pojedyncza, nie mnoga, żeby pisać "użytkowników", a o drugim nie ma co w ogóle mówić, nie podałeś żadnych dowodów.

Cytat:Popatrz, a moim zdaniem od momentu, kiedy zareagowałem tak, jak powinien zareagować każdy mod - zrobiło się jakoś spokojniej na forum i nikt nikogo nie drażni, zdumiewające. I nie jestem jedynym, który to zauważył. Moim zdaniem zrobiłem to, co zrobiłem słusznie i zgodnie z regulaminem. Warny wam cofnęli, z czym się zgadzam, bo zachowywaliście się w porządku ostatnio.

Nie obrażaj swoich kolegów i koleżanek z moderatorni, na pewno są tutaj tacy moderatorzy, którzy zrobiliby to wszystko bez popełniania błędów. Coś szybko zmieniasz zdanie, przecież mielismy Cię przeprosić, żebyś wstawił się za zdjęciem nam warnów, dziękujemy za łaskę.
Jolly

Jolly, 30-01-2011, 21:36
Pain napisał(a):
jolly-roger napisał(a):A Hetman? Zafundował mi całkowitą blokadę na SB i forum poza działem Galley-La, mimo że nie złamałam regulaminu w żaden sposób. Wystarczy takie wytłumaczenie? ;)
Gdyby wcale nie było powodu, to w ogóle byś ich nie dostała.
Racja. Za powód dostałam, i to dopiero po interwencji u Maldera, że dostałam blokadę dlatego, że chciałam bana. Ale przecież nikt nie zbanuje robola, który co tydzień zapier... znaczy tłumaczy rozdział OP.

Gaskal napisał(a):
Cytat:Popatrz, a moim zdaniem od momentu, kiedy zareagowałem tak, jak powinien zareagować każdy mod - zrobiło się jakoś spokojniej na forum i nikt nikogo nie drażni, zdumiewające. I nie jestem jedynym, który to zauważył. Moim zdaniem zrobiłem to, co zrobiłem słusznie i zgodnie z regulaminem. Warny wam cofnęli, z czym się zgadzam, bo zachowywaliście się w porządku ostatnio.

Nie obrażaj swoich kolegów i koleżanek z moderatorni, na pewno są tutaj tacy moderatorzy, którzy zrobiliby to wszystko bez popełniania błędów.
To dlaczego nikt nic nie zrobił? Cała moderatornia sucks. Mimo że prywatnie to świetni ludzie :d
qbol

Imperator

qbol, 30-01-2011, 21:40
Cytat:to pragnę Ci przypomnieć, że "Ty" to liczba pojedyncza, nie mnoga, żeby pisać "użytkowników"

Ostatni raz się wypowiem na temat tamtych warnów. NIE byłem jedyną osobą, która się czuła urażona waszą działalnością. Nicków nie podam, bo obiecałem tego nie robić. I nie dziwię się w ogolę, że to zrobiłem, bo od razu zaczęło by się naskakiwanie na tych użytkowników. Nie każdy tu przychodzi, bo chce się pokłócić.
Wszystko to napisałem w innym temacie, resztę pytań dotyczących tych warnów mam zamiar ignorować, bo napisałem już wszystko. (Znowu się powtarzam, po raz-enty...)
Cytat:Coś szybko zmieniasz zdanie, przecież mielismy Cię przeprosić, żebyś wstawił się za zdjęciem nam warnów, dziękujemy za łaskę.

Nie mnie, użytkowników. A poprawa była aż nadto widoczna, więc Ja nie czuję się urażony.
Jolly

Jolly, 30-01-2011, 21:41
Hetman, mój drogi. Wiem doskonale, jak sprawa wyglądała.
Ktoś zaproponował i dostał pełne poparcie Twoje i Maldera. I ten ktoś uważał, że powinieneś zapytać mnie o zdanie. I się zdziwił, że coś takiego nie miało miejsca. Jesteś jedyną osobą, która nie próbowała wyjaśnić tej sytuacji, bo przecież ja Cię nie lubię (nie pamiętam dokładnego określenia, jakie padło w PW niestety). Jesteś jedyną osobą, która mnie nie przeprosiła. I jesteś kretynem (z czym zgadza się co najmniej połowa modów :d). I tak, możecie dać mi warna, wiecie, że mi to wisi.

Edit: A, zapomniałabym. Oficjalnie owa osoba nie ma żadnych praw decyzyjnych, więc oficjalnie nie mogę się go czepiać. I nie zamierzam, bo ostatecznie zachował się w porządku.
Pain

Pierwszy oficer

Pain, 30-01-2011, 21:43
qbol napisał(a):Wpadłem na forum jak już Heros rozrabiał. Ludzie, ja też mam prywatne życi i nie siedzę 24/7 na tym forum. Jak wpadłem, to leciał już bluzgi Herosa i zareagowałem jak tylko dowiedziałem się, o co chodzi. Chyba temu nie zaprzeczysz?
Ehh.. chyba nie zrozumiałeś. Chodzi mi o całkiem inną rozmowę, nie o wieczór kiedy dostałem warna, a rozmowę pomiędzy Herosem i Shiroi'em oraz paroma innymi osobami. Kiedy Heros mówił na Shiroia m.ni. "Ty debilu" (z autopsji wiem, że za to jest warn) Co się zdarzało często, a ty nie reagowałeś.
qbol napisał(a):Pain prawda jest taka, że ja naprawdę mocno przymykałem oko na twoje wybryki, bo... cię lubię. Niech mnie coś trafi, nie wiem czemu.
No ja wiem... Kuba... a ja Cię kocham! i z miłości założyłem ten temat, bo ta praca źle działa na twoje zdrowie. (stres itp)
qbol napisał(a):Starałem się nie działać dokładnie, według regulaminu, a starać się myśleć samodzielnie. Gdybym naprawdę się go trzymał, ściśle i bezmyślnie, 3/4 osób na tym forum powinno mieć warny, łącznie ze mną.
Uważam, że prawo jest po to, żeby w oparciu o nie pracować, a nie trzymać się go kurczowo. Wiem, że dużo osób się z tym nie zgodzi, więc pewnie dlatego jest paru modów. Każdy działa inaczej, ale mi naprawdę zależy, żeby forum było miłym miejsce. A takim nie jest, kiedy wszyscy się ze wszystkimi kłócą.
I żeby wojen nie było!
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź