Kolejny opening do One Piece
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 10-04-2011, 13:58
Jak mogli co poniektórzy już zauważyć, pojawił się nowy opening do One Piece, zatytułowany Fight Together. Pora więc może na stosowny ku temu temat Smile (Kojarzyło mi się że był już jakiś, ale go nie znalazłem... :niepewny: )
Tutaj jakby co link do openingu, ale ostrzegam - zawiera pewien drobny spoiler (pokazuje jeszcze nie ukazaną w samym anime postać)

http://www.youtube.com/watch?v=xh3orj3seNQ

Moja opinia? Trochę mnie z początku przerażała ta dyskoteka stanowiąca tło muzyczne. Po chwili jednak zdołałem się do tego w miarę przyzwyczaić. Graficznie opening nie wymiata tak jak poprzedni, ale jest... No cóż, co najwyżej znośny. Mamy parę dobrych ujęć Słomianych, (chyba) na nowo rysowane sceny z ich dołączenia do załogi no i mamy powszechnie nielubianego (z czym ja się osobiście nie zgadzam i cieszę się widząc go w openingu)
Spoiler

Sabo

, który dla mnie robi nawet lepsze wrażenie niż w mandze. Co jeszcze zwróciło moją uwagę to... Kolor kamizelki Luffy'ego! Kurczę, stęskniłem się za tą stonowaną, głęboką czerwienią, zamiast tych oczoje***ch jakie miał potem. Szkoda, że
Spoiler

i tak nie będzie takiej już nosił.

Ogółem opening ten jednak bym ocenił na... 4=/6. Taki średniak.

Heh, powtórzyli motyw z Nami i Bellemere. Co mają Ci umarli, że sobie z bliskich ciągle popychadła robią?
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-04-2011, 14:05
Nie oszukujmy się. Ten opening to kolejny kawał gówna. Muzyka jest słaba i w ogóle nie pasuje do zaprezentowanej animacji.
Spoiler

Tylko czy Toei po tak niewielkiej liczbie odcinków pokaże nowy opening dla wydarzeń po timeskipie?

Szczery

Imperator

Licznik postów: 1,822

Szczery, 10-04-2011, 14:18
Bl3k napisał(a):
Spoiler

Tylko czy Toei po tak niewielkiej liczbie odcinków pokaże nowy opening dla wydarzeń po timeskipie?

W sumie to może zwiastować pojawienie się niedługo fillerów :zdegustowany:
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 10-04-2011, 14:27
Czas na moją opinię.

Openingi mają już niezłą tendencję spadkową od czasów Thriler bark ta imo był ostatni fajny op. Też mnie początek przeraził jakieś ku*wa disco polo. Z czasem muzyka odrobinę się polepszała ale w sumie niewiele nowych rzeczy pokazali
Spoiler

oprócz Sabo osobiście nic do niego nie mam Tongue

Liczyłem że w nowym openingu
Spoiler

zrobią tak jak w katekyo hitman reborn czyli pokażą najpierw młodszego Luffy'ego a potem nowego i tak samo z resztą załogi no... pozostała tylko nadzieja :/

Motyw z Acem? Nuuudny niech już wraca do wąchania kwiatków od spodu Tongue
Ogólnie 3/6
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 10-04-2011, 15:40
Bardzo dobry opening. Świetnie ukazuje przyjaźni słomianych i że najwyższa pora pogodzić się ze śmiercią Ace, wracać do załogi i ruszać dalej. Tekst pasuje do obecnej sytuacji, a sama muzyka typowa dla japońców; wpada w ucho szybko. Animacja i kreska ładna, dużo rzeczy nie pokazali, co dla mnie jest zaletą, bo nie lubie spoilerów w openingach.
9/10

PS. Straszcie mnie dziwi, że wszyscy tak jedziecie po openingu, kiedy na zagranicznych forach 95% osób bardzo go lubi Tongue
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Reboobca, 10-04-2011, 15:45
Supeeer 10/10

Muzyka, wygląd, kreska, dla mnie wszystko ekstra Smile
[Obrazek: tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif]

KsiadzProbosz

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,415

KsiadzProbosz, 10-04-2011, 15:50
Opening jest bardzo dobry. Przyjemna wpadająca w ucho muzyka. Opening świetnie pokazuje że każdy przygotowuje się na nową przygodę. Do tego te sceny z dołączaniem każdego do załogi. 9/10
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 10-04-2011, 16:43
Opening beznadziejny.

Liczyłam na jakąś żywą muzykę i o wiele ciekawsze motywy (litości. Ace popychający Luffy'ego ? Nudne i denne).
Mam nadzieję, że następny wprowadzi trochę świeżości i nowości. A dlaczego to nei napiszę, nie chcąc spoilerować.

3/10
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 10-04-2011, 17:32
Cytat:PS. Straszcie mnie dziwi, że wszyscy tak jedziecie po openingu, kiedy na zagranicznych forach 95% osób bardzo go lubi Tongue
Proszę o link zaś, bo znam scenę na pewno lepiej niż ty i wątpię, by ludzie (którzy nie są OP-tardami) czcili TĘ KUPĘ. Proszę tylko, by to nie było forum ścierwo.op>>>ALL.com.gimbaza.pl Aha, komentarze ćwierćmózgów z YT też mnie nie interere.
Generalnie twórcy OP to geniusze... TRZEBA SIĘ BYŁO NAPRAWDĘ POSTARAĆ, BY ZROBIĆ JESZCZE GORSZE ŚCIERWO NIŻ POPRZEDNI OPENING! Trzeba było się wspiąć na wyżyny arcypartactwa!
Muzyka to jakiś shit (i jak usłyszałem piosenki tej autorki, to byłem pewny na 95%, że jej głos nie będzie pasował... NIE MYLIŁEM SIĘ). Wiedziałem jakiś czas wcześniej, kto zrobi nutę do tego opa i... łudziłem się, że pomimo niepasującego glosu to jakoś wyjdzie (piosenkarka nie jest zła, to piosenka jest do dupy).
Ocena minus-ścierwo/-1. Tak jak bluzgałem na senpuu na nowe opki Naruto: Shipp, tak teraz stwierdzam, że tamte są O TRZY NIEBA lepsze. Jest to NAJGORSZY pomyj jaki widzialem. Ze 100% pewnością stwierdzam, że GORSZEGO openingu W ŻYCIU nie widziałem.
A teraz użytkownik Dahaka niech mnie zdefinuje "piosenka typowa dla Japońców", bo ja tu widzę TYPOWY ochłap rzucony na zasadzie "żryjcie, to kupa. My to wiemy, wy też, ale zeżrecie to, bo jesteście głupi".
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 10-04-2011, 19:35
Bo w kupie siła!
Co jak co ale ten opening podoba mi się bardziej niż 3 ostatnie, których nie...... trawiłem.
4/6

Początek troszeczkę mnie przerażał ale potem nie było już aż tak źle.
Trochę wnerwiło mnie gdy widziałem jak Zoro tnie bańki..... i Sanjiego który kopał powietrze...
Tak poza tym jest... dobrze. Ostatni opening mnie dobił więc myślę, że ten jest lepszy.
Mam nadzieje, że następny opening ze względu na wydarzenia będzie miał mocniejszą muzykę i trochę wydarzeń.
A motyw z bratem który popychał Luffy`ego był według mnie dobrym pomysłem.
Nie ma rewelacji, znów beznadziejny też nie jest.
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 10-04-2011, 19:39
Cytat:A motyw z bratem który popychał Luffy`ego był według mnie dobrym pomysłem.
Odkąd HnI: New Challenger osiągnęło mega sukces z tym "motywem" w animu (mam na mysli to, że walka Takamury z Hawkiem gniotła i miażdżyła cyce, a ten czynnik był jednym, który się do tego przyczynił... bo tam był WYKONANY TAK, JAK MY BYĆ, A NIE MARNIE!), to jest wykorzystywany (słabo) w Naruto i (nieco lepiej) w OP.
Poza tym nie wiem, pod jakim względem niby ten op jest lepszy od poprzedniego. Ten z MF pod względem nuty był o parę klas lepszy, animacyjnie i graficznie zmiatał z powierzchni ziemi wszystko to, co było dotychczas w OP...więc?
Dragon

Wilk morski

Licznik postów: 63

Dragon, 10-04-2011, 19:46
Świetny opening. To na pewno jeden z lepszych openingów jakie kiedykolwiek widziałem. Nic więcej nie trzeba dodawać.
Kaamill

Super świeżak

Licznik postów: 252

Kaamill, 10-04-2011, 19:47
LoLjestgorszyniżDotA napisał(a):
Cytat:A motyw z bratem który popychał Luffy`ego był według mnie dobrym pomysłem.
Odkąd HnI: New Challenger osiągnęło mega sukces z tym "motywem" w animu (mam na mysli to, że walka Takamury z Hawkiem gniotła i miażdżyła cyce, a ten czynnik był jednym, który się do tego przyczynił... bo tam był WYKONANY TAK, JAK MY BYĆ, A NIE MARNIE!), to jest wykorzystywany (słabo) w Naruto i (nieco lepiej) w OP.
Poza tym nie wiem, pod jakim względem niby ten op jest lepszy od poprzedniego. Ten z MF pod względem nuty był o parę klas lepszy, animacyjnie i graficznie zmiatał z powierzchni ziemi wszystko to, co było dotychczas w OP...więc?
Więc to już zależy od gustu kolego.
Mi się tam muzyka w-o gó le nie spodobała.
A co do HnI- nie oglądałem, także nie będę się wypowiadał.
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 10-04-2011, 19:52
Na arlongparku chociażby wypowiadają się ludzie pozytywnie. Nie czczą, ale też nie mówią, że słaby. Ja z chęcią zobacze jakieś forum, na którym jest odwrotnie, w końcu znasz scene, to na pewno jakieś zapodasz.
Piosenka typowa dla japońców - czyli j-pop, który kochają masy, a nienawidzą... mniejsze masy. Prosta, wpadająca ucho melodia z płytkim tekstem(akurat w tym opie nie jest taki zły), tak jak u nas np. Lady Gaga.

Mnie się podoba, muzyka wpada w ucho, shida zmajstrował pare ładnych animacji, sens i cel ukazania konkretnych scen jest, więc nie mam się do czego przyczepić. No cóż, wasza strata, skoro wam się nie podoba Smile
Larry

Piracki oficer

Licznik postów: 647

Larry, 10-04-2011, 20:01
Słaby op. Animacja nie jest jeszcze taka zła, ale muzyka...najgorsza jaką dotychczas słyszałem w One Piece, po prostu koszmar. Motyw Luffy'ego i Ace'a faktycznie był nudny i oklepany. Trening Słomianych, nic ciekawego. Krótko mówiąc, mam nadzieję, że nie będe zmuszony długo oglądać tego openingu, i że zostanie on szybko zmieniony, 2/10.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź