Ao Kiji vs Hitsugaya Toushiro
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Elemelas

Pirat

Licznik postów: 45

Elemelas, 08-05-2011, 22:37
Dwaj mężczyźni używający lodu do walki. Gdyby mieli okazję walczyć kto byłby górą ? Doświadczony Admirał czy może młody Kapitan 10 Dywizji ? Ja osobiście stawiam na Ao Kij'ego, gdyż jest bardziej doświadczony, ale myślę, że Hitsugaya miałby jakieś szanse. Wiem, że to One Piece, ale nie mogłem się powstrzymać.
mugiwarano ruffy

Szczur lądowy

Licznik postów: 6

mugiwarano ruffy, 08-05-2011, 22:57
Elemelas,

Ale Hitsugaya też nie jest najgorszy. Nie mówię że lepszy, ale jak mam wybierać to wybiorę remis. Chociaż nie wiem...
Elemelas

Pirat

Elemelas, 08-05-2011, 22:59
Wiem, że nie jest najgorszy, ale jego minusem jest to, że nie potrafi do końca kontrolować swojego Bankai co zresztą sam powiedział Tongue. A z samym Shikai nie dałby rady ;]
mugiwarano ruffy

Szczur lądowy

Licznik postów: 6

mugiwarano ruffy, 08-05-2011, 23:04
Ale nawet gdyby, to oni używają takiej samej mocy. Nie mogli by się pokonać. Wiem że Hitsugaya jest trochę narwany i nie potrafi kontrolować swojego Bankai, ale co z tego jeśli mają te same moce. Musi być remis.
Elemelas

Pirat

Elemelas, 08-05-2011, 23:44
Właśnie dlatego, że mają podobną moc wybrałem właśnie ich Tongue. Ale niekoniecznie dlatego musi być remis. Liczą się też inne czynniki potrzebne w walce jak siła, szybkość, doświadczenie etc.
1000sunny

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,074

1000sunny, 09-05-2011, 00:07
Ale Ao Kiji ma Logię więc jest nieśmiertelny... :/
[Obrazek: original.gif?w=600&h]
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 09-05-2011, 00:43
1000sunny napisał(a):Ale Ao Kiji ma Logię więc jest nieśmiertelny... :/
This.Chyba,że w Bleach'u nagle nauczą się używać haki/dostaną kariouseki
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 09-05-2011, 09:50
Ao Kiji nie ma najmniejszych szans. Po pierwsze nie mógł by walczyć z Hitsugayą bo by go nawet nie widział, po drugie gdyby jakimś cudem nawet zamroził okolice Hitsugayi to by nie podziałało ze względu na tą samą moc i po trzecie Hitsugaya ma zabójce dusz czyli raz go trafi mieczem (co przy niewidzialności nie jest trudne) i dusza Ao umiera, a chwile potem również ciało. O ile dobrze pamiętam w Bleachu było mówione, że duszy (więc shinigami też) nic nie może zabić czy zranić za wyjątkiem shinigami i pustego.
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 09-05-2011, 18:37
Co to w ogóle za pomysł, by porównywać mangę, w której postacie nie są nieśmiertelne (przynajmniej te dobre), i przy krytycznych obrażeniach zejdą, no i moce też nie są aż tak silne, do mangi której najbliżej do Dragon Balla z trójki shonenów?
Aokiji wygrywa bo jest lodem, a Hitsugaya tylko może go używać.
ssssx

Wilk morski

Licznik postów: 93

ssssx, 09-05-2011, 21:38
zgadzam się z tony,m. ao kiji nie widzi toushirou, toushirou ma zabójcę dusz, a wystarczy że toushirou podejdzie do niego (nie będzie miał z tym żadnych problemów bo ao kiji go nie zobaczy) zrobi rytuał odesłania duszy i nawet z logią ao kiji leci do nieba koniec
Devzan

Kapitan z paradise

Licznik postów: 320

Devzan, 10-05-2011, 19:34
Hits ma limity Bankai'a. Nie powinno się mieszać anime, bo inne skale mocy (np. taki Tsubasa nie miałby szans z Goku). Aczkolwiek Tony powiedział, że Shinigami są "specjalnie uzdolnioni", więc Ao nie miałby szans.

Ale czemu Hitsugaya niewidzialny? Nie widziałem nigdy takiej akcji... (jbc. nie oglądam fillerów Big Grin)
trafalgar

Nowicjusz

Licznik postów: 22

trafalgar, 10-05-2011, 22:08
Ja uważam że byłby remis
ponieważ hitsugaya nic by nie zrobił aokijemu a aokiji tak samo , chociaż admirał ma wieksze szanse
DVV

Pirat

Licznik postów: 50

DVV, 10-05-2011, 23:44
Stawiam na Aokjiego, obaj mają bardzo podobne moce, ale Aokji ma przewagę w nietykalności oraz braku limitów, jak u ban kai hitsu.
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 11-05-2011, 02:54
Wygrałby Ao Kiji - dlaczego? Nawet jeśli Ao Kiji nie jest w stanie zauważyć Hitsugayi to atak z zaskoczenia nie jest przeszkodą dla Logi jeśli ma się ją dobrze opanowaną a Ao Kiji widać że dobrze opanował swoją moc. Crocodile najlepszym przykładem gdy go Vivi zaatakowała to ten nawet o tym nie myśląc się obronił. Miecz utyka w lodzie który przechodzi przez miecz i zamraża Hitsugayę przynajmniej ja to tak widzę Tongue
Devzan

Kapitan z paradise

Licznik postów: 320

Devzan, 11-05-2011, 07:43
W sumie. Nawet jeśli go nie widzi, to poczuje, gdy Hitsugaya go przebije. A to nic mu nie zrobi, bo logia. Wtedy, gdy to poczuje, może zamrozić cały teren w okół siebie i może go trafi Big Grin
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź