Bohaterowie CP9
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 30-07-2008, 15:46
Debata o bohaterach z CP9 - kto nie oglądał jeszcze nie musi tego czytać :p
Ja oglądałam i chce! XD

Pozwoliłam wam zaznaczyć MAX 3 odpowiedzi Tongue
Można oczywiście mniej XD

Podyskutujmy tutaj o mocach naszych ulubieńców, o ich wyglądzie, zachowaniu, o zabawnych/poważnych sytuacjach z nimi związanych Wink

Kto zgadnie kto jest moją ulubioną postacią?

KAKU!! Moja słodka Żyrafka!! XD
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 30-07-2008, 15:51
Kaku (KWADRATOWE ŻYRAFY RLZ XD), Lucchi (bo ślicznie wychodzi na fanartach... i to prawdę mówiąc jest 90% powodu XD reszta - jest fanatykiem. Jak Luffy. Tyle, ze w drugą stronę XD) i Blueno (sama nie wiem... jakoś tak go lubię XD).
Gdybym miała jeszcze jeden punkt, to bym zaznaczyła Jyaburę, bo to fajny świr XD

BTW - Jyabura - Diablo?
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 30-07-2008, 15:59
Blueno i Lucci, bo maja zjedli fajne diabelskie owoce, ale ja jestem dopiero na poczatku tego wartku;]
I cala ta intryga wbila mnie w fotel, bo wlasnie takie akcje uwielbiam w Op.
Nami

Piracki oficer

Nami, 30-07-2008, 16:02
Ja jak na razie mam tylko Kaku, bo jak zobaczyłam, ze zamienił się w żyrafię i jeszcze tak słodko przekonywał Jyabure, że mu się ta forma podoba, to się zakochałam po prostu XD

Rany, jaki on uroczy!! Trochę szkoda, ze Pauli nie należy do CP9, bo bym nie miała problemu kogo zaznaczyć poza Kaku i Jyaburą, a tak to czekam aż ktoś przekona mnie do jeszcze trzeciego bohatera bym mogła i go zaznaczyć, jak na razie wstrzymałam się od głosu ^^
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 30-07-2008, 16:10
"Don't understimate great power of mighty giraffe!"
PADŁAM, jak zobaczyłam ten tekst XDDD
Nami

Piracki oficer

Nami, 30-07-2008, 16:12
Hahaha XDD

Kaku w ogóle tak się zachwalał, jaką to moc ma żyrafa! I jaki on jest dumny, bo on bardzo lubi żyrafy i mu się podoba, że jest żyrafą XD
No po prostu sam siebie przekonywał, że to jest bardzo fajnie być żyrafą Tongue

ale jak wtedy Jyabura próbował się powstrzymać od śmiechu - LOL XD Prawie mu się udało XD

A potem Usopp rzucił tymi kajdankami i spiął Zoro - czemu nie trafił w nikogo z CP9? Bo ta żyrafa jest taka zabawna XD (i ogólnie cała sytuacja z ZOO.)
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 30-07-2008, 16:13
Ja zaznaczyłem
Kumadoriego - ta akcja z lodówką... dotąd jak o tym pomyślę to mi się śmiać chce XD
a jeszcze potem te odchudzanie XDDDDDDDDDD

oraz

Jyaburę - fajny ma owoc i w ogóle jakoś go tak polubiłem XD
Zangetsu2

Piracki wojownik

Licznik postów: 131

Zangetsu2, 30-07-2008, 16:23
Pierwszy głos idzie do Lucci'ego. Kolesia polubiłem z miejsca gdy tylko ujawinił kim naprawdę jest. Jego charakter idelanie pasuje do złego bohatera. Fanatyk, który potrafi zabijać bez mrugnięcia okiem. Takich złych powinno być więcej. Wink Do jego plusów zaliczam także moc, która podobała mi się najbardziej. Te techniki, ta siła... To lubię. Wink

Druga postać to Jyabura. Facet zawsze potrafił mnie idealnie rozbawić, a kłótnie z resztą CP9 zapamiętam na długo. xD No i oczywiście jego owoc... tylko zająca mi brakowało. xD Ogólnie wspominam kolesia bardzo pozytywnie.

A ostatni głos musi należeć do Kalify. Jedyna kobieta w zespole i do tego przypadła mi do gustu. xD Co prawda moc jej owocu nie spodobała mi się jednak kto by tam patrzył się na takie szczegóły. xD

Pozdrawiam.
Nami

Piracki oficer

Nami, 30-07-2008, 16:27
Cytat:A ostatni głos musi należeć do Kalify. Jedyna kobieta w zespole i do tego przypadła mi do gustu. xD Co prawda moc jej owocu nie spodobała mi się jednak kto by tam patrzył się na takie szczegóły. xD

Nie tylko moc owocu miała nie tyle słaby, co niedopracowany. Poza tym okazała się być naprawdę głupią blondynką, po tym jak Chopper wspiął się na wierze gdzie ona walczyła z Nami, i Kalifia myślała, że Nami zamieniła się w Choppera -.-

Na początku myślałam "ona sobie kpi?", ale później się okazało, ze ona naprawdę myślała, że to NAMI!! I jeszcze się pyta "Ty też masz moc owocu?!" - LOL.

A te jej ciągłe gadanie "To jest molestowanie seksualne" - haha XD
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 30-07-2008, 18:57
Kalifa - ładna, zabójcza, miał ciekawą moc. Faktycznie była troche przygłupia ale kto tam by patrzył na takie szczegóły Tongue

Rob Lucci - jedyny bohater w OP po za Arlongiem który wzbudzil we mnie skrajne obrzydzenie i negatywne emocje. Takich przesiąkniętych fanatyzmem i nienawiścią postaci powinno być znacznie więcej.

Kumadorii - akcja z lodówką rox. Do tego miał fajną wymowę i ciągle gadał jakieś śmieszne bzdury. A ten wyglad to juz w ogóle. Big Grin
Szuja

Wilk morski

Licznik postów: 100

Szuja, 30-07-2008, 20:05
Tylko ja zagłosowałem na Spandama Tongue Był taki sympatyczny, szczególnie kiedy oblewał się gorącą herbatą albo coś na niego spadało. To, że nie mając żadnej siły był badassem, jakich mało, to już inna sprawa.

Zagłosowałem też na Lucciego- jakoś tak kojarzy mi się z Byakuiyą (dobrze piszę?). Był w końcu jakąś odmianą po bossach z Logią (nie liczę Foxy'ego). Jedyny w pełni opanował Rokushiki... szkoda tylko, że miał tak słaby Devil Fruit- fajnie by wyglądał z Mera Mera.

Ostatni był Kaku- sympatyczny badass. Bardzo podobał mi się jako kwadratowa żyrafa Big Grin choć przyznam, że nieco mnie to zaskoczyło. Szczerze to gdy dowiedziałem się, że jest "czarnym charakterem" liczyłem, że będzie miał DF Paramecie, która pozwalała by mu pokrycie skóry drewnem xd. Wiem, dziwne, ale skojarzył mi się z Pinokiem.
My-chan

Kapitan z paradise

Licznik postów: 352

My-chan, 01-08-2008, 18:55
Bez wahania zaznaczyłam Kaku - a jakże by inaczej ;3 Dlaczego pisałam już w SB XD

Potem był Lucci - jak dla mnie jeden z rozsądniejszych ludzi. Fanatyk, fanatykiem i masochista przy okazji (chciał się zmierzyć z Luffy, samobójca jak nic XD). Ale jakoś go polubiłam. Może to przez arty, może przez coś innego, ale polubiłam. Sama nawet nie wiem kiedy XD Przeoczyłam ten istotny moment. Ale jakbym miała zgadywać, to stawiałabym na sprowadzanie Paulie, kiedy ukradł pieniądze Miguwarze i jeszcze gadający gołąb na jego ramieniu i te ich niesnaski XD

Ostatni był Jyabura - w pewnym momencie miałam wrażenie, że zamienili się z Kaku rolami. Jeden jest staruszkiem w młodym ciele, drugi dzieckiem w ciele facet w średnim wieku. Stosunek do innych i zachowanie Jyabury względem Kumadoriego przed przybyciem reszty, rywalizacja z Luccim i reakcja na wzmiankę o owocach, które mieli zjeść Kalifa i Kaku (zwłaszcza kiedy podał powód swojego strachu). Poem jeszcze to jego naśmiewanie się z Kaku-żyrafy. Naprawdę on nie zachowuje się na swój wiek XD I za to go lubię.
Boskimiszcz007

Szczur lądowy

Licznik postów: 9

Boskimiszcz007, 02-08-2008, 00:00
coz trudny wybor bo kazdy z czlonkow CP9 sie czyms wyroznia
jednakze moim wyborem sa:

Jyabura - odjechany gosc, takich jajcarzy lubie najbardziej, do tego dochodzi moj ulubiony odcinek, w ktorym to dowiedzial sie o mocy Kaku oraz jego smianie sie z niego (oczywiscie do tego dochodze teksty Zora (,,you look like shit!") i Usoppa (,,hahaha i aimed for them but my hand slipped, this giraffe looks so funny,(wstawka ze ,,skwadraceniem") square-giraffe xD")).

Kumadori - przesmieszny gosc, technika dzieki ktorej sie odchudzal i pogrubial i to ze wykonywal ja na zawolanie Choppera mnie rozwalily xD

Spandam - podobnie jak u Jarka totalne obrzydzenie wzbudzil Lucci, ja nie moglem patrzec na Spandama, jego skrajne samouwielbienie i egoizm byly dla mnie nie do zniesienia, aczkolwiek uwazam, ze zasluguje na ten glos jako postac totalnie wyjatkowa nie majaca sobie rownych w nikczemnosci i zlu ktorym soba reprezentowala, gdyz nawet wyzej wspomniani Lucci i Arlong a nawet Crocodile ktorego tez nie lubialem nie okazali sie w moich oczach takimi gnojami.
Tuna

Pirat

Licznik postów: 48

Tuna, 02-08-2008, 01:25
Zaznaczyłam tylko jedną postać: Jyaburę. Mój ulubiony czarny charakter z CP9. Właściwie to trudno mi wytłumaczyć dlaczego. Może właśnie dlatego że zachowuje się jak ostatni przygłup (no, przedostatni, bo ostatnim jest przezabawny Kumadori), albo jak to określiła niebieska myszka, jak dzieciak.
c3po

Pirat

Licznik postów: 31

c3po, 02-08-2008, 01:32
Oczywiście Kaku. Bardzo sympatyczna postać jak na 'czarny charakter; Wink

Rob Lucci. Pokazał, że potrafi walczyć. Jego starcie z Luffym było jak dla mnie jednym z najlepszych walk w OP [nie jestem na czasie z odcinkami]. Zapomniałbym o Neko Neko no Mi, które przypadło mi do gustu.

No i na końcu Blueno. Może nie wytrzymał tak długo w walce z kapitanem załogi Mugiwara, ale pokazał w tej walce że ma potencjał i przjął 'na klate' Jet Bazooka.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź