Top 10 najsilniejszych postaci
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,466
Miejscowość: Isola

niudeb, 26-04-2023, 20:41
Nie moglem znalezc takiego tematu, nie jestem pewien czy byl, najwyzej sie przeniesie pozniej posty Tongue

[Obrazek: 0jX8skP.png]

moj  ranking:

1. Roger
2. Mlody bialobrody
3. Luffy
4. Buggy
5. Shanks
6. Kaido
7. Akainu
8. Garp ( Tak wiem, podobno sie nie pozabijali o malo za mlodu razem z rogerem, ale wiemy jak to wygladalo u luffy'ego ze smokerem tez, hiistoria znajomosci Garpa i Rogera trwala pewnie z 20 lat jak nie wiecej, wiec poziomy ich mocy musialy im sie zmieniac co jakis czas. Byloby dla mnie absurdalne gdyby byl na poziomie kaido czy bialego.)
9. Czarnobrody
10. Dragon
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Szarim Musty

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 488

Szarim Musty, 26-04-2023, 21:21
1. Roger
2. Edward Newgate (prime)
3. Shanks
4. Sebek
5. Garp
6. Oden
7. Luffy
8. Kaidou
9. Czarnobrody
10. Akainu

Wielu rzeczy jeszcze nie wiemy na temat siły poszczególnych postaci ale coś ostatnio często przesadnie wywyższa się Xebek'a. Dodatkowo ciężko określić Dragona który równie dobrze może być na poziomie Shanksa co i na poziomie jakiegoś zwykłego admirała.
Marshal

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Marshal, 27-04-2023, 00:58
1. Roger
2. Młody Garp
3. BB
4. Shanks
5. Dragon
6. Obecny Luffy
7. WB (którego znaliśmy)
8. Akainu
9. Kaido
10. BM

wyróżnienie dla Sengoku, xBecka i Rayligha
Zalasta

Pirat

Licznik postów: 31

Zalasta, 27-04-2023, 08:50
Najważniejsze zdanie, to to we wklejonym fragmencie w pierwszym poście na samym dole: przed TSem One Piece jeszcze można było jakoś klasyfikować, ograniczając się do postaci, które zaliczyły swój występ (a i tak zostawało trochę białych plam jak np. starcie Kizaru z Akainu). 

Po TSie to w ogóle już trochę jałowa dyskusja, bo zaawansowanie haki i wprowadzenie go nie tylko jako kontry na logię, ale też po prostu na niwelowanie mocy owoców + moce owoców, które są po prostu absurdalnie nieporównywalne (z Lawem na czele) sprawy nie ułatwiają Big Grin

Dawno temu pisałem ogromną cegłę na ten temat, a dziś tylko dodam od siebie że nieuwzględnianie w top10 Kumy, to IMO ogromny błąd. Przed TSem wychodził mi na luzie w top3, a teraz też poza dychę bym go raczej nie wyrzucił. Inna rzecz, że różnie można interpretować samo sformułowanie "top 10 najsilniejszych".
Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 4,469

Mordoc, 27-04-2023, 09:57
Shanks Czerwony Ogonek xD

Ale ogólnie widzę odważną tendencje do stawiania kilku postaci ponad Luffym. Ja obecnie miałbym problem z wyobrażeniem sobie, że przebudzony protagonista mógłby z kimkolwiek przegrać. Ta moc jest po prostu zbyt cheaterska. Jedyną kontra jest owoc ciemności, który wyłącza inne owoce. Dlatego zastanawiam się, co musieliby zaprezentować bohaterowie tacy jak Roger lub Garp, że samym haki byliby w stanie wygrać.

Ja jeśli miałbym postawić kogoś ponad Luffym, to zapewne byłby to oryginalny JoyBoy.
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

niudeb

Król Piratów

Licznik postów: 4,466
Miejscowość: Isola

niudeb, 27-04-2023, 10:08
(27-04-2023, 09:57)Mordoc napisał(a): Ale ogólnie widzę odważną tendencje do stawiania kilku postaci ponad Luffym.

W sumie chcialem go postawic na numerze 1. Ale stwierdzilem, ze jeszcze troche mangi jest i dostanie jeszcze jakis power up, to dam na 3.
[Obrazek: il_340x270.2655346462_d9ok.jpg]

Spoiler

[Obrazek: jotaro.png]

Mordoc

Pan Ciemności

Licznik postów: 4,469

Mordoc, 27-04-2023, 10:18
(27-04-2023, 10:08)niudeb napisał(a): W sumie chcialem go postawic na numerze 1. Ale stwierdzilem, ze jeszcze troche mangi jest i dostanie jeszcze jakis power up, to dam na 3.
Prawda jest taka, że jakby Oda chciał skończyć mangę w kilka rozdziałów, to mógłby rzucić na Luffy'ego najsilniejszego przeciwnika i wygrana gumiaka by się obroniła, dlatego ja to rozpatruję w tych kategoriach. Bo jeśli brać pod uwagę logikę, to jednak skok mocy między walką z Katakurim a walką z Kaido trochę przesadzony, a przynajmniej dla mnie (dopisuję to, bo trochę boję się Sakiego xD).
Spoiler

[Obrazek: UAMELnu.png]

Spoiler

[Obrazek: 05onfire1_xp-jumbo-v2.jpg]

janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,269
Miejscowość: Warszawa

janek z, 28-04-2023, 15:20
0.IMu
1.Roger
2.Młody WB
3.Shanks
4.Czarnobrody
5.Garp
6.Kaidou
7.Akainu
8.Dragon
9.Luffy
10.BM

Ludzie wankują Luffiego a on ledwo wygrał po 3 restartach i z mega podniszczonym, niosącym wyspę Kaidou xd
wuzzek

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,325

wuzzek, 02-05-2023, 17:01
0. Im&JB
1. Prime Białas (czy już wtedy nie miał tytułu najsilniejszego?)
2. Roger
3. Prime Garp
4. Prime Sengoku
5. Dragon
6. Shanks
7. Kaido
8. Akainu
9. Luffy
10. Mihawk
[Obrazek: jhin-animated.gif]
Ad3k

Kapitan z paradise

Licznik postów: 326

Ad3k, 03-06-2023, 10:54
0 (D) - Joy boy aka Nika
1/2 Roger prime
2/1 Garp prime
3 Dragon
4/5 Xebec
5/4 Shanks
6 Bb na końcu
7 Luffy (niemniej imho wejdzie na poziom Joy boya :p)
8 Kaido
9 Bm
10 Imu
Ogólnie myślę, że w top 30 byliby też wszyscy Gorosei
Ogólnie Imu, gorosei, admirałowie i marines.
Bez problemu rozwalają np Kaido.
Ale sama marynarka bez gorosei i Imu, czy agentów rządowych itd.... Ciężko.... Chyba kminię o co chodzi z nieatakowaniem yonko bez zgody
Czasem czytam wypociny...
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź