Chopper i Franky vs Robin i Brook
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
DoktorekX

Pirat

Licznik postów: 29

DoktorekX, 04-09-2011, 23:17
Jak w temacie, kto wygra według was tę walkę? Cała czwórka ma zbliżone umiejętności bojowe. Oczywiście nie bierzemy pod uwagę Monster Pointa, bo wtedy wygrywa tylko Chopper ;p Nie daję opcji remisu bo to by było za łatwo ocenić Smile
maize4444

Wilk morski

Licznik postów: 74

maize4444, 04-09-2011, 23:21
Stawiam na C&F ponieważ Brook po cupe de vent jest połamany a recę Robin nie złamią cyborga.
Larry

Piracki oficer

Licznik postów: 647

Larry, 05-09-2011, 09:53
DoktorekX napisał(a):Oczywiście nie bierzemy pod uwagę Monster Pointa, bo wtedy wygrywa tylko Chopper ;p
Dlaczego ? Walka to walka, każdy wystawia to co ma. Franek i Chopper wygrywają. Franky ze swoją bronią pokonuje łatwo Robin, a Chopek zajmuje się Brookiem swoimi sterydami, ewentualnie Franek mu pomaga sprzątać po pokonaniu pani archeolog.
DoktorekX

Pirat

Licznik postów: 29

DoktorekX, 05-09-2011, 12:05
Ja bym nie był tego taki pewien. Monstera nie uznaję bo to jednak członkowie załogi i na pewno nikt nie chciał by nikogo zabić. A walka wyglądała by następująco: Brook szybkie ataki w plecy frankiego, a robin wraz z chopperem walczą zaciekle, aż wreszcie kościotrup rozwala naszego robota ;p
Sarius

Szczur lądowy

Licznik postów: 8

Sarius, 05-09-2011, 12:50
Może i Robin nie złamie rąk Frankiemu ale bez problemu powinna móc odpierać jego ataki natomiast Choppera może już bez problemu unieruchomić w pierwszych sekundach walki zanim zdąży połknąć Rumble Ball. Po unieruchomieniu Choppera, Robin może z łatwością zmieniać kierunek ataku Frankiego albo całkowicie go blokować. Franky próbując przełamać obronę Robin odsłania się na większość ataków Brooka który w okamgnieniu może zakończyć walkę... Co prawda i tak nie wiadomo jak potoczyłoby się to w prawdziwej walce bo tak na prawdę o zwycięstwie mogłyby decydować sekundy...
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 06-09-2011, 14:42
Ej, ale ten jeden Franky wystarczy na ich obu.
Spoiler

Szczególnie, że po tych dwóch latach wygląda na to, że jego pięści spokojnie kruszą wszystko co chce, na dodatek dodał sobie więcej broni, połączyć jego zapał do militariów z geniuszem Vegapunka potwierdza się dla mnie tylko jego pozycja w załodze (na równi z Sanjim/zaraz za nim). Robin jest zbyt krucha, tak samo Brook, żeby wytrzymać ataki rakiet. Chopper w monster point też w sumie obu zmiażdży)

olo304

Super świeżak

Licznik postów: 179

olo304, 06-09-2011, 19:32
a ja stawiam na Robin i Brooka. Brook walczył by z reniferkiem, a Robin unieruchomilaby go i walczyła z Frankym. Zostaje tylko Franky i oboje go niszcza. Oczywiscie jest to tylko moja teoria i rownie dobrze moglaby wygrac 2 druzyna. ogolnie stawialbym na remis
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 06-09-2011, 20:48
olo304 napisał(a):a ja stawiam na Robin i Brooka. Brook walczył by z reniferkiem, a Robin unieruchomilaby go i walczyła z Frankym. Zostaje tylko Franky i oboje go niszcza. Oczywiscie jest to tylko moja teoria i rownie dobrze moglaby wygrac 2 druzyna. ogolnie stawialbym na remis

Oczywiście! Robin może robić wszystko naraz! Co to za problem walczyć z bardzo silnym Cyborgiem i do tego przytrzymywać Renifera mutanta! Franky na pewno by tylko patrzył jak Robin razem z Brookiem rozwalają Choppera! W końcu po co mu pomagać? Osobiście uważam, że Franky z Chopperem zniszczyliby bez większych problemów Brooka i Robin. Robin posiada moc, która w świecie OP służy tylko do walki z Randomami i jako Support w zagraniach drużynowych,

[Joke Mode: On]
Tak z innej beczki to Awake ma w podpisie odpowiedź idealną do tego tematu, a mianowicie
Cytat:AlexD napisał/a:
Nico Robin - myślę że ona sama była by w stanie pokonać każdego członka swojej załogi
. I wszystko jasne ! Gdzie tam Franky i Chopper mają szanse z kimś kto gniecie solo Luffiego, Zoro i Sanjiego ? Przecież Robin może stworzyć 9947561463 rąk i zniszczy bez problemu Cyborga I Renifera. Baa nawet z rozpędu połamie jeszcze Brooka i na koniec sama sie ogłuszy, żeby był Remis i, żeby drużynie przeciwnej nie było przykro Sad
[Joke Mode: Off]
Ginko

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 430

Ginko, 06-09-2011, 21:22
No dobra, zbyty zbytami, ale co jak Robin może np stworzyć jaką część ciała w czyimś mózgu albo sercu?? Wtedy bez problemu "jest w stanie pokona każde z członka swojej załogi". Haha.. :E

Tak na serio, to mam zdanie takie samo jak większość osób w tym temacie. Franky sam bez problemu załatwi miss OP i szkieleta.
kiten18

Wilk morski

Licznik postów: 58

kiten18, 07-09-2011, 20:08
Chopper próbuje wziąść Ruble Ball, Robin go unieruchamia i łamie mu kark albo bierze jako zakładnika. Chopper wyeliminowany, Franek celuje w Robin i wystrzeliwuje kulę armatnią, Brook wyciąga swój miecz i przecina kulę po czym wybuchają i nic się nikomu nie dzieje.
I co dalej? Franek musi walczyć z Robin i Brookiem naraz. Będąc na miejscu cyborga strzeliłbym tak, by Brook nie miał możliwości przecięcia kuli armatnich bądź strzeliłbym w glebę by było dużo kurzu i nie byłoby nic widać, a potem strzelałbym jak popadnie Big Grin
Teraz tylko pytanie czy Franek ich trafił, jeśli tak wygrywa pojedynek, jeśli nie Brook rzuca się na niego i go tnie, Robin mu pomaga trochę w jego unieruchomieniu (nie da się go w 100% uruchomić).
Taboret warrior

Piracki oficer

Licznik postów: 617

Taboret warrior, 07-09-2011, 21:17
Jeden Franky wystarczy nawet bez Choppera.
Spoiler

Szczególnie teraz jak stał się już nie cyborgiem a mechem xd

Brook może coś by wskórał ale niewiele a moc Robin nie jest znowuż taka potężna a nawet jeśli dorwie kule Franky'ego to Chopper Monster Point i pozamiatane Tongue
Awake

Licznik postów: N/A

Awake, 07-09-2011, 21:27
Cytat:i go tnie
Pozdro z przecinaniem
Spoiler

nowego Frankiego - Taboret (ja też) już powiedział, że Franky sam wystarczy na obu, szczególnie, że jest już całkowicie cyborgiem, nie ma odsłoniętych części. Jego siła fizyczna spokojnie miażdży i Robin i Brooka. A Chopper złapany przez Robin? Jak teraz może się spokojnie zmieniać w kulkę z futra bez rumble ball?

pawelpl611

Szczur lądowy

Licznik postów: 2

pawelpl611, 07-09-2011, 21:30
Moim zdaniem Robin i Brook mają szanse Wink
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź