Nowicjusz
Licznik postów: 16
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,415
Nowicjusz

Keiagama napisał(a):@Spiri
Jeśli chodzi ci o ręce to tłumaczę. To jest perspektywa jakbyś nie wiedział. Chyba nie masz prostej ręki gdy ją wkładasz do kieszeni, prawda? Jak patrzysz z przodu to ręka od ramienia do łokcia staje się "mniejsza", a od łokcia do dłoni "większa".Dłoń już poprawiłam bo to już biło na oczy ^^. Poza tym to jest mój styl!
Ołówkiem? Może i tak, ale zamierzam dorobić tło i ten rysunek będzie taki smutny ^^
@Salvas
Ichigo? Mi on Ace przypomina xD
P.S. Dziękuję za krytykę.
Nowicjusz
Spiri napisał(a):Masz mnie za debila? To nie była bezpodstawna krytyka tylko dlatego bo mi tak pasowało. Sam rysuje i znam się na tym trochę. Tam nie ma żadnej perspektywy. Głowa to typowe 3/4, a reszta to prosto stojąca postać.
.Legendarny pierwszy oficer
Keiagama napisał(a):Spiri napisał(a):Masz mnie za debila? To nie była bezpodstawna krytyka tylko dlatego bo mi tak pasowało. Sam rysuje i znam się na tym trochę. Tam nie ma żadnej perspektywy. Głowa to typowe 3/4, a reszta to prosto stojąca postać.
Prostując rękę łokieć jest mniej więcej na poziomie pępka ( w mandze) czyli "trzy głowy". Gdy zgina się rękę i wkłada do kieszeni to patrząc z przodu łokieć będzie na wysokości ok. 2,5 głowy, no może 2,7.
Jeśli mówisz o ręce trzymającej kapelusz to mógł się tam wkraść błąd jeśli chodzi o proporcję, zależy jak ją trzymać.
Mówisz tak pewnie dlatego, że rozkładasz proporcję na 7 głów. Ja robię to na 8. Albo źle rysuję.
Nowicjusz
. Za to można pochwalić za spodnie, rysowanie materiałów nie jest łatwe a wygląda to u Ciebie dobrze, no i włosy też bardzo solidnie
Pracuj dalej i czekam na kolejne prace. Warto też na koniec zaznaczyć linie tuszem i całą resztę wygumować, naprawdę efekt dużo lepszy niż szkic ołówkiem.
Nowicjusz