Top 10 Gier
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 03-08-2008, 19:53
Temat prosty jak linijka Big Grin
Podajcie wasze top 10 gier PC-towo/Konsolowych i wyjaśnijcie dlaczego ;p

1. Rayman 3: Hoodlum Havoc - Wg. mnie Bóg platformówek na komputer, którego wg. mnie nie da się już pobić. Pomimo tego, że gra ma już kilka lat to grafika nadal wygląda bardzo dobrze. Głównymi zaletami gry są: piękne i różnorodne plansze, humor, bossowie i wyżej wymieniona grafika.
2. Far Cry - Zdecydowanie mój faworyt First Person Shooter. Przybysz znikąd, który zgładził niemal pod każdym względem takie gry jak Doom 3 czy Half-Life 2. Silnik CryEngine pokazał swoją moc grafiki i renderowania. Pomimo niezbyt ciekawej fabuły, gra się bardzo przyjemnie poznając coraz to nowych przeciwników. AI wroga jest naprawdę godne podziwu.
3. Max Payne - Ojciec, matka, dziadek, wujek, ciotka i babcia gier z Bullet Time. Wstrząsająca fabuła i przerywniki komiksowe, które wprawiają niejednego gracza w zdziwienie i zachwyt.
4. Dungeon Siege - Nie mogło by tu zabraknąć mojego ulubionego RPG/Hack n' Slash'a. Olśniewający system "expienia" rzuca się od razu w oczy. Bardzo duży arsenał broni też może zadziwić *.*
5. Total Overdose - Gra według mnie nie doceniona. Strasznie udane połączenie serii Grand Theft Auto i Max Payne'a. Wspaniała fabuła, bonusy, system walki i klimat. Wszystko w tej grze jest miodzio.
6. Grand Theft Auto: San Andreas - Bardzo udany sequel jednej najlepszych serii wszech czasów. Wielki świat wprawia w niemałe zdumienie. Twórcy dali graczom do dyspozycji cały stan. Jedynie co może irytować w tym GTA to małe "zsimsowanie".
7. Painkiller - Jeden z niewielu dowodów, że Polak też potrafi. Ja w grze cenię, głównie klimacik, fabułę i bossów Big Grin Czasem można się nawet przestraszyć *.*
8. Dino Crisis 2 - Gra wymiatacz. Grafika jedna z gorszych jakie widziałem na oczy, za to zabijanie za pomocą pada hord wściekłych dinozaurów daje niezłą satysfakcję. Genialne zakończenie dodaje grze dość dużo miodności ^^
9. Suffering - Muszę przyznać, że niewiele pamiętam już z tej gry, ale niesamowite połączenie strzelaniny i horroru zdecydowanie przypadło mi do gustu. Bardzo mocna gierka, którą można polecić ludziom o dość mocnych nerwach.
10. Need for Speed: Underground 2 - Najbardziej udana wersja NFS. Przeogromne opcje tuningu i masa wyścigów. ;p

na 11 i 12 i 13 miejscu pojawili by się: Beyond Good & Evil, PoP: Piaski Czasu i Tony Hawk: Underground 2
c3po

Pirat

Licznik postów: 31

c3po, 03-08-2008, 22:49
Lista c3pka :] Jestem bardziej oldschoolowcem i wole klasyke

1. Final Fantasy VII [PC/PSX, '97, Square] - kto by nie znał tego tytułu? jest to pierwsza gra, która mnie tak wciągneła. Poprzednie części serii Final Fantasy nie miały grafiki 3D [moge się mylić :] ] oraz tak wspaniałej oprawy muzycznej. Ale to nie te cechy czynią grę, tylko fabuła, która była bardzo rozwinięta, ciekawa, wciągająca, a czasami nawet humorystyczna. Takich gier sie nie zapomina :padam:

2. Legend of Mana [PSX, '99, Square] - tutaj miałem problem... nie wiedziałem czy ustawić tą gre na 2 czy 3 miejscu, ale postanowiłem, że tak będzie lepiej :]
Kolejna gra wydana na PSX'a, która mnie użekła. Wspaniała, niekiedy cukierkowa grafika okazała się wielkim plusem gry. Wspaniałe questy, no i muzyka... miód. Ale troche krótka, przeszedłem 14 razy Tongue

3. Chrono Cross [PSX, '99/ 2000, Square] - gra w której wcielamy się w Serga z wioski Arni Village. Po pewnym czasie odkrywa, że istnieją 2 światy- teraźniejszość i przyszłość... co jest dalej musicie sie sami przekonać Tongue Gra ogolnie fajna, ale niekiedy fabuła drażni. Ogolnie bardzo polecam wszystkim fanom Chrono Trigger.

4. Ultima Online [PC Online, Electronic Arts] - gra online, która przenosi nas w czasy smoków, orków itp. Tworzymy postać, którą można wyszkolić na wojownika, maga, czy nawet zwyklego rybaka czy kucharza :] Gram w tą gre 5 albo 6 lat, ale na różnych serwerach Wink

5. Kingdom Hearts 2 [PS2, 2005, Square Enix] - jest to jedna z lepszych gier RPG wydanych na PS2 przez Square. Wcielamy sie w chłopca o imieniu Sora, który wraz z Disneyowskimi postaciami [Kaczorem Donaldem i Goffym] walczą ze złem. W grze spotykamy takie postacie jak Cloud, Sephiroth [FF VII], Leon [FF VIII], Kubuś Puchatek i wiele innych. Jak dla mnie za krótkie :|

6. Battle Stadium [PS2, 2006, Bandai Namco] - D.O.N znaczy tyle, co Dragon ball, One Piece i Naruto. Jest to bijatyka, w której wcielamy sie w postacie [niestety nie wszystkie] z wymienionych mang. W grze spotykamy oryginalne, japońskie głosy bohaterów co jest wielkim plusem gry :padam:
No i znów napisze, że za krótkie. Ale dla fanów bardzo polecam Smile

7. GTA2 [PC, '99, R*] - klasyk! Może grafika nie jest zbyt piękna, ale misje i... radio w grze nadrabiają wszystko Tongue

8. Harvest Moon: Back to Nature [PSX, '99, Ubisoft]- wcielamy sie w farmera, który przejmuje farme po dziadku. Mamy 3 lata na odbudowanie i rozwój gospodarstwa. Wydaje mi sie, że jest to jedna z najlepszych części serii HM Wink UWAGA! Naprawde wciąga!!

9. Elasto Mania [PC, 2000]- gra, w której jeździmy *rozciągającym się motorem* i zbieramy jabłka, po czym musimy znaleść kwiatek xD. Brzmi dziwnie, ale ta gra naprawde wciąga. Ma ponad 50 poziomów, które nie tak łatwo przejść :]

10. Smackdown! vs Raw 08- Co tu więcej pisać? Wrestling! Wciel się w jednego z ponad 50 wrestlerów i skop przeciwnika tak, żeby było jak największe widowisko :hyhy:

To by było na tyle Wink
Zangetsu2

Piracki wojownik

Licznik postów: 131

Zangetsu2, 04-08-2008, 17:47
1. Starcraft [PC, Blizzard] - Legenda RTS-ów. Najlepsza gra w swoim gatunku i jedna z najlepszych jakie widział świat. Ogromne zróżnicowanie ras, niesamowita grywalność, świetna kampania oraz wciągający jak diabli tryb sieciowy. W to wręcz nie wypada nie zagrać. Wink

2. Suikoden 2 [PSX, Konami] - Mój ulubiony jRPG i ulubiona gra na konsole. Fantastyczna fabuła, postaci oraz system walki tworzą świetny mix. Obowiązkowa pozycja dla każdego fana RPG.

3. Chrono Cross [PSX, Squaresoft] - IMO najlepsza gra stworzona przez Squaresoft. (Teraz już SquareEnix). Podobnie jak w przypadku w.w. Suikodena świetne postacie, system walki oraz fabuła. Square stworzył grę, która bije Finale na głowę. Wink

4. Sly 2: Band Of Thieves [PS2, Sucker Punch] - Gra niestety mało znana jednak fantastyczna. Platformówka połączona z elementami skradanki. Grafika wykonana w Cel-shadingu nadaje grze niesamowitego klimatu, a postacie także są pierwszoligowe.

5. Star Wars Knights Of The Old Republic [PC, Xbox, BioWare] - Fantastyczny RPG z tej europejskiej i amerykańskiej "szkoły" tego gatunku. Klimat Star Warsa jest tutaj niepowtarzalnie oddany i można poczuć w pełni klimat gwiezdnych wojen. Najmocniejszą stroną gry jest przede wszystkim ogromny wachlarz możliwości i sposobów wykonywania zadań.

6. Sly 3: Honor Among Thieves [PS2, Sucker Punch] - To samo, co w części drugiej z równie dobrą historią, nowymi możliwościami oraz kilkoma nowymi postaciami.

7. Star Wars Knights Of The Old Republic 2 [PC, Xbox, Obsidian Enterteimant] - Równie rzemieślnicza robota, co w części pierwszej jednak w poprawionej oprawie graficznej i z nową historią.

8. Street Fighter Alpha 3 [PSX, Capcom] - Jedna z części tej legendarnej już serii bijatyk 2D. Świetny system walki, masa postaci i przede wszystkim beczka miodu. Wszystkie cechy, które powinna posiadać dobra bitka.

9. Shadow Of Collosus [PS2, Sony] - Fantastyczna gra, której klimatu starcza do rozdzielenia kilku innym produkcjom. Niesamowicie bossowie to główna zaleta tego tytułu. Takiej drugiej gry nieznajdziecie.

10. Gran Turismo 2 [PSX, Polyphony Digital] - Według mnie (I wielu innych) najlepsze wyścigi jakie kiedykolwiek powstały. Fantastyczny model jazdy, ogromna ilość aut i bardzo dobre trasy. Tej grze niczego nie brakuje.

Niedługo kogoś z "dziesiątki" może wyprzeć God of War na PS2, bo zamierzam zakup tej wspaniałej produkcji. Wink

Pozdrawiam.
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 12-08-2008, 02:29
Top 10 to dla mnie za dużo Tongue nie gram aż tyle:

1. Counter-strike - chyba nie musze tłumaczyć, jeździlo sie kiedys na Lany Smile

2. Warcraft 3 + TFT - wspaniała strategia firmy Blizzard. Jest uznaną za jedna z najlepszych strategi jakie istnieja Smile a dodatek wyszedl w 2004r. gierka trzyma sie Wink oczywiscie only Battlenet (gra wieloosobowa[internet])

3. Call of Duty 4 - kolejny counter strike, tylko że klimat wojenny Wink

4. World of Warcraft (gdyby nie ten miesięczny abonament za gre [60pln] gra była by na 2 miejscu u mnie.) wersja RPG serii warcraft... Tylko rozgrywki w sieci... miliony osób w wirtualnym swiecie Smile naprawde gra warta swej ceny.

5.Need for Speed: Underground 2 - po prostu najlepsza gra samochodowa.

6. Half Life 2
- dobra strzelanka Wink

7. fifa 2008 - uwielbiam sport i wszystko co z nim zwiazane w tym pilka Smile

nie wiem co jeszcze wymieniac jak na razie to chyba wszystko bo w nic innego nie grałem :p
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 12-08-2008, 08:14
Też nie gram za dużo. Raczej siedzę bratu za plecami i komentuję jego poczynania XD
Ale jakbym miała zebrać wszystkie gry do kupy... O rany, mam nadzieję, że sobie przypomnę wszystkie tytuły XD"

1. Battle Stadium DON - Jedyna gra, przy której mogłabym siedzieć i siedzieć, i siedzieć... Z odpowiednim towarzystwem dookoła, które grałoby ze mną, ofc Wink Bardzo sympatyczna bijatyka z fajną grafiką. Zaskoczyła mnie ilość dostępnych ataków XD

2. Perfect World - co tu dużo mówić. Gra jak WoW, tyle, ze za darmo XD

3. GTA - uwielbiałam patrzeć, jak mój brat rozbija te małe samochody po mieście XD Nie wiem, który numer, nie wiem, która wersja. Ale było zabawne XD

4. CS - ludzie fajni i gra fajna. A niektóre miejsca, w których dochodziło do rozgrywek - niesamowite XD

5. Heroes III - zwłaszcza kampania Smoki. Klasyka XD Pierwsza gra, która mnie wciągnęła i sfrustrowała na tyle, że poszłam do brata i poprosiłam, żeby końcówkę przeszedł za mnie XD

6. Hopmon - >.>''' Jak zostałam odcięta od neta na pół roku, ta gra stała się moim głównym zapychaczem czasu XD" Przechodziłam kolejne poziomy jak zahipnotyzowana XD'

7. Kumoon - bo małe, słodkie, puchate kurczaki z bazuką wymiatają XD

Chyba styknie... XD"
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 12-08-2008, 10:54
Jestem tak nałogowym graczem, że i 50 to by było za mało ogólnie trochę się wypowiem.
Ostatnio widziałem recenzję targów w Tokyo z ubiegłego roku, sam producent podkreślił, iż to zupełnie inny świat, tam nie liczy się Call of Duty, Gears of War czy Medal of Honor.
Tam rządzą pokemon, naruto itd Big Grin
Stąd tytuły, które wymienię także raczej nie są zbyt popularne w naszym kraju.
NIe potrafię nigdy zdecydować jaka gra byłaby najlepsza, nigdy nie potrafiłem powiedzieć to jest lepsze. Niemniej warto zareklamowac tu kilka produkcji Wink

Zacznę od mojego Universum czyli bijatyk

Najlepszymi bijatykami są bez wątpienia Doa, Tekken, Soul Calibur, Virtu Fighter bardzo dobre mniej znane KIng Of FIghter Maximum Impact , Street FIghter (będzie wychodzić nowa część 3D życzymy powodzenia), dodałbym Bloody Roar ale ta seria umarła.
To sa szczyty bijatyk Mortal Kombat też kocham, ale ma pewne byki.

Najnowszy w tej chwili jest Soul Calibur 4 więc jest on najlepszą bijatyką na tę chwilę, Grafika to bajka, wgniata w fotel, bogactwo szczegółów, gra świateł, no brak słów.
Gra ma bardzo przystępny i bogaty system ciosów.
Soul jest przez wielu uważany za nr 1 wśród bijatyk. Teraz mamy mniej histori(zwłaszcza szkoda takiej jakby Strategi no pomysł był w deskę to było w soul III), ale bardzo wzbogacono postaci w nowe wachlarze ciosów dużo tego doszło. Bez wątpienia patrząc po innowacjach to III była naj, ale grafika nie ma szansa no i te ciosy co pododawali bajeczka. No i mamy 2 fajne postacie nowe.Plansze też przepięknie się prezentuję ale nie ma mowy o takiej interaktywności jak w DOA :padam:

Soul to jeden z powodów czemu teraz SBS wolniej wchodzi, no i czemu mniej tu siedzę Tongue

Kolejna sprawa to siekany, założyłem gdzieś o nich temat ale nie było wypowiedzi cóż nie ten rynek.
Mamy tutaj Devil my Cry którego najlepszą częścią była 3(kosmicznie fajna rzeźka i wybajerowana broń) Choć jest 4 z piękną grafa i bajerkami to ustępuje III.God of war II, seria Onimusha, to są gry w które sie zagrywa.

Najnowsza z pod tego znaku siekana Ninja Gaiden II to powód 2 czemu mnie wcześniej(już skończyłem) nie byłem na forum. Szerzej o tym w moim temacie.

RPG to polecam FF i Kingdom Hearts to jest przefabularna i przepiękna sprawa.

Platwormówki Spyro, Crash, Croc i Rayman(nieśmiertelni wyliczając Croca...)

No z gier anime, Kocham je i sprawia mi dużą frajde popykać ekipą Bleacha, czy wejść w świat One piece. Kocham te gry jednak mają błędy i wspomniany DON tez je ma trochę to zniechęca, ale ludzi co tego nie czują. Też DON mnie zadziwił swym rozmachem. Ale wyszła kolejna gra Naruto i już ta mnie pochłonęła o 74 godzinach w OP na Wii nie wspominając.
Zadziwił mnie system zdobywania postaci w DON naprawdę było ciężko.

Wresling też pamiętam ten tytuł, ale jestem facetem więc Rumble Roses. System ciosów momentami bajeracnicki i te ciosy specjalne.
Sorka, ze nie wymieniłem jak w temacie top 10 ja po prostu nie potrafię bo ranię inny tytuł jestem zbyt na to wrażliwy...

Napewno wysoko będzie Soul Calibur 4 czy Ninja Gaiden II bo są reprezentantami swego gatunku najnowszymi(nabajbardziej podkręcone, dopieszczone)
Wysoko tez DOA dla niej kupiłem pierwszą konsolę.
FF VII bo najlepsze z serii FF. Dla mnie obserwatora muzyka to największy plus, wgniata w fotel Noboe Uematsu. No i ten system skilowania przez materię. No i ta śmierć Aeris, ile to się brat klucza do Midgaru nie naszukał by ją wskrzesić, ze łzami w oczach był pokonywany przeciwnik po tej scenie.
Heroes III któremu kilkadziesiąt godzin życia poświęciłem i lepsze niż kontynuacje. Ciężko o wszystkim pamiętać. Tongue

Jeśli będzie trzeba to ostatecznie machnę jakieś Top 10 ale ja tego nie odbiorę w takiej kategorii.
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 12-08-2008, 11:57
Ciężko mi się zdecydować na dalsze pozycje więc wymienię tylko 4

1. Wolfenstein: Enemy Terrytory
2. GTA San Andreas
3. Star Wars Republic Commando
4. Kangurek Kao 2

Krótki opis

1 Wolfenstein - gra jest całkowicie darmowa, nie trzeba płacić abonamentów. Akcja toczy się w realiach II wojny światowej. Jest to gra FPS i dostępny jest tylko tryb mulit player (można grać z botami).
2. GTA - to chyba każdy zna i nie muszę opisywać
3. Star Wars RC - wcielamy się w szefa specjalnej jednostki komandosów (wybieranych z najlepszych szturmowców). dostajemy różne zadania do wykonania - oczywiście powiązane z akcją SW (między 2 a 3 częścią). W grze wyjaśnia się dlaczego Grievous ciągle kaszlał (dostaje od nas z granatnika). Jest to gra FPS z elementami taktyki. Polecana głównie dla fanów SW
4. Ulubiona moja gra z lat dzieciństwa. Grałem w 2 pierwsze części.
Boto

Kapitan z paradise

Licznik postów: 313

Boto, 16-08-2008, 15:13
1. Chrono Trigger - jedna z najlepszych gier jRPG w jakie grałem, fajna fabuła i genialny tryb walki ;] Do tego jest wersja po polsku ;]

2. Giants: Obywatel Kabuto - z czego zauważyłem mało znana gra, ale mimo tego jest genialna, humor w tej grze jest wprost wspaniały Big Grin np. http://pl.youtube.com/watch?v=4Sh_VuxYqBY

3. RTCW: Enemy Territory
- klasyka ;]

4. X3 The Reunion - space sim, latasz po kosmosie, handlujesz, walczysz i budujesz. Można latać np. małym statkiem zwiadowczym, czy też lotniskowcem z 50 myśliwcami w hangarze :]
Do tego można budować różnego rodzaju fabryki czy kopalnie i łączyć je w kompleksy.

4. Morrowind + dodatki - chyba nie muszę przedstawiać ;]

5. Oblivion + dodatki - jw.

6. Unreal Tournament 2004 - kolejna klasyka Tongue

7. GTA Vice City - najlepsza część GTA ( oprócz 4 ;] ale w nią jeszcze nie grałem ) Fajny klimat i fabuła.

8. Super Mario Bros na NES'a - kto nie grał, ten leszcz Big Grin

9. Scrapland - gra w której steruje się robotem, który ma możliwość przejmowania kontroli nad innymi robotami, a akcja dziele się na planecie robotów. Bardzo fajna gra z humorem Big Grin

10. Metal Slug - gra z automatów, powinniście znać ;]
Achtung303

Szczur lądowy

Licznik postów: 8

Achtung303, 17-08-2008, 00:08
więc teraz ja Smile

1.World of Warcraft - Świetne MMO,ciekawa rozgrywka,"kontynuacja"świetnej strategi Smile co tu więcej pisać ;p Trzeba Grać!! Big Grin

2.One Piece:Unlimited Adventure - Świetna gra,na podstawie świetnego anime Smile Całkiem nowa ciekawa historia ze starymi bohaterami z serii Smile

3.Tekken 5 - Świetna bijatyka Smile KOntynuacja świetnej i niezapomnianej serii Smile

4.Final Fantasy VII - Świetna gra jRPG, ciekawa fabuła,świetna rozgrywka i postacie,moża wieloktrotnie wracać Big Grin

5.Naruto Shippuuden:Gekitou Ninja Taisen EX2 - Bardzo fajna bijatyka na podstawie także fajnego Anime Smile

6.Heroes of Might and Magic III - Świetna gra turowa Smile spędzone wiele niezapomnianych godizn gry Smile

7.GTA Vice City - Świetna gra Smile Moim zdaniem lepsza niż SA,ale IV już rządzi Big Grin

8.Devil May Cry - Kolejna świetna seria zabijania hord demonów a zarazem z dużą dawką humoru Smile

9.Metal Gear Solid - Świetna seria,świetna fabuła,genialna rozgrywka.

10.Prince of Persia - świetna seria Smile Dużo akcji,dużo wariaci w przestworzach Big Grin świetna seria Big Grin
uffcio

Wilk morski

Licznik postów: 69

uffcio, 28-08-2008, 15:54
1. Baldur's Gate 2 - boskość nad boskoście - gra ideał! Mimo że już nieco stara jest ciągle grywalna! A jej niskie wymagania sprzętowe udźwignie każdy komp. Gra którą od 2001 roku próbuję przejść z wszystkimi opcjami, każdym możliwym bohaterem, każdym scenariuszem, każdym charakterem i po 7 latach ciągle nie zbadałam wszystkich jej tajemnic Big Grin Gra którą każdy prawdziwy fan RPG musi mieć!

2. Heroes of might and magic 3 - mimo że na rynku jest już V część, 3 jest niepokonana. Bardzo rozbudowana rozgrywka, niskie wymagania - idealna gra dla kilku osób Big Grin (Maraton Homm3 - 8 osób - 5 dni z przerwami - tego się nie zapomina! Big Grin)

3. Warcraft 3 - piękna grafika, piękna historia, piękny RTS z domieszką RPG... wolę Warcrafta niż WoW - nie mam tyle kasy żeby płacić abonament.... PS: Warcraft 3 ma najpiękniejsze filmiki jakie kiedykolwiek widziałam!

4. The Sims Big Grin - jestem dziewczyną - dziewczyny mają skłonności do takich gierek Wink mimo że nie jestem napalonym graczem, miło jest znęcać się nad malutkimi ludzikami >: D
W sumie ta gra nieźle odstresowuje xP

5. Syberia - najpiękniesza przygodówka jaka powstała. Zapierająca dech w piersiach grafika, muzyka i historia sprawia że gra jest ciągle "na czasie" Smile Historia naprawdę jest piękna - w pierwszej części aż zazdrości sie Kate jej przygód, a druga część jest spektakularnym zakończeniem historii Hansa Volarberga (jedyna gra w której się popłakałam T.T )

6. Broken Sword - Bardzo bardzo BARDZO fajna przygodówka Big Grin Bohaterowie są bardzo ciekawi i wzbudzają sympatię. Historia jest ciekawa a cykl cechuje się dużą ilością humoru Big Grin

7. Knights and Merchants - tu miałam dylemat - KaM czy Settlersi? Mimo wszystko wybieram polską produkcje - lepiej się przy niej ubawiłam, i trzeba było bardziej strategicznie myśleć Big Grin Bardzo podobała mi się zależność królestwa od ilości jedzenia Big Grin

8. Prince of Persia - wyścig z czasem! Pierwsza gra w której tak dotkiwie czuje się upływ czasu! Big Grin Pamiętam te czasy gdy siadałam z "dżojstikiem" przed moją Amigą i próbowałam uratować księżniczkę <3 ech...

9. Theme Hospital - pamięta ktoś to jeszcze? Gra podobna do Theme Park, ale budowanie szpitalu jest fajniejsze i ciekawsze Smile Gra ponadczasowa i po prostu kultowa!

10. i coś w co aktualnie gram czyli Puzzle Quest - może gry "kulkowe" wydają się nudne i dziecinne, ale w połączeniu z fajną RPG'ową mechaniką czynią cuda! Big Grin Gra która ukradła mi wiele czasu. Jest tania, śliczna i w mangowym stylu Wink Każdemu polecam!
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 27-09-2008, 15:25
To może i ja też tu coś wypiszę...

Lista moich 10 top gier, nie są po kolei, bo się zdecydować nie mogłem, które lepsze, kolejność więc przypadkowa:

1. Wiedźmin - genialny cRPG, świetna fabuła i klimat, cały czas dodają łatki i ostatnio wyszła edycja rozszerzona Smile i w dodatku rodzima gra.

2. Assassin's Creed - to planowanie zabójstwa, miodzio, i styl walki też ekstra, zwłaszcza jak się nauczy walczy samym ukrytym ostrzem xD

3. Gothic II + Noc Kruka - również wspaniały cRPG, duży świat, b. dobra fabuła, oczywiścia miał trochę bugów ale i tak super, przeszedłem go aż 5 razy xD

4 Gothic I - Gra z dużą liczbą bugów, a jednak wciąga, jak dla mnie do tej pory gra z jednym z najlepszych klimatów w jakie grałem.

5. Rayman 3:Hoodlum Havoc - najlepsza platformówka, jedyna gra, w którą mógłbym grać i grać (już chyba ukończyłem z 15 razy) świetny humor i grywalność Big Grin

6. Ghost Master - nieco odmienna gra, w której mamy kontrolę nad duchami i musimy wystraszyć "śmiertelników" xD, jest dużo dawka czarnego humoru rodem z horrorów Wink Coś w rodzaju RTSa, daję kupę frajdy i wciąga na długie godziny "ach, te krzyki uciekających ludzi xD"

7. I-Ninja - świetna zręcznościowo-platformowa gra, fabuła banalna (sterujesz ninją, musisz ocalić świat), ale za to grywalność nieziemska, dużo minigier, całość w rysunkowej oprawie (coś ala Rayman) no i zielona krew xD

8. Kangurek Kao: Runda 2 - kolejna super platformówka, tylko jak dla mnie trochę za łatwa, no cóź, przeznaczona raczej dla dzieci, kiedyś uwielbiałem w nią grać, teraz już raczej mi się znudziło, ale na pewno jeszcze do niej wrócę Wink

9. Prince of Persia - ach, te akrobacje księcia, i perski świat Smile super seria zręcznościówek, uwaga, traci się poczucie czasu ;]

10. Rayman 2:The Great Escape - w zasadzie wszystko to samo co 3 część, lubię prawie tak samo, w sumie to pierwsza gra, którą ukończyłem ze wszystkimi bonusami Big Grin

W zasadzie to wszystkie powyższe gry lubię tak samo, więc robienie listy nie miałoby sensu xD Dalej w kolejności wrzuciłbym pewnie Hype:The Time Quest (zręcznościowa przygodówka w stylu Lego xD) i Spore (bo tworzenie własnego stwora jest extra :])
Angelo

Szczur lądowy

Licznik postów: 9

Angelo, 24-10-2008, 18:46
A mi w tym spisie brakuje zwlaszcza:

Mafia: The City of Lost Haven- moim zdaniem najlepsza gra ever Smile Po przejsciu gry ma sie wrazenie jakby obejrzala sie wlasnie swietny gangsterski film z genialna fabula Wink Ah ten klimacikTongue

Po za tym tylko wymienie:

Battlefield 2
Max Payne
GTA 2
PES '06
Fable
NWN
GRID
..................
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 24-10-2008, 23:56
To i ja wymienie moje ulubione gierki:
1.Starcraft
2.Diablo II + LoD
3.Warcraft III + TFT
4.Heroes V
5.Heroes III
6.Wiedźmin
7.Age Of Empires III + dodatki
8.GTA SA
9.Neverwinter Nights II
10.PES 2008
Nako

Pirat

Licznik postów: 37

Nako, 25-10-2008, 00:14
1. Warcraft III <-- (od początku II też) gra dzieciństwa
2. Wiedźmin <-- taki o, hit
3. Gothic <-- ...Prawie jak wiedźmin
4. Diablo <-- ...
5. Heroes <-- gra dzieciństwa
6. SpellForce II <-- gra, którą można przejść raz nie więcej ;s
7. Harvest Moon <-- Ho ho, zabawa w farmera też fajna
8. Serious Sam <-- Bardzo ciekawa gra - chodź 2 mniej mi się podobała
9. [Twierdza] Krzyżowiec <-- truudna gra, ale wciągająca (dla mnie trudna oczywiście)
10. Sheep ... <-- zapomniałam nazwę ale to fajna gra była xD funny
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 10-11-2008, 17:29
1. Legacy of Kain: Soul Reaver - Gra ma już 9 lat a mimo to wciąż ją lubię praktycznie za wszystko. Zajebista fabuła, świetny główny charakter (na wpół martwy wampir pożerajacy dusze), grywalność na najwyższym poziome, zagadki, świetne postacie. Cud, miód. Protoplasta serii Prince of Persia.
2. Chrono Trigger - Legendarny już jRPG z wkladem Akiry Toriyamy. Zajebista fabuła, innowacyjne jak na tamte czasy rozwiazania, świetne postacie, tryb walki świetny, genialna muzyka.
3. Max Payne - Bez tej gry nie byłoby spowolnienia czasu. Pierwsza strzelanka która miała naprawdę dobrą fabułę z podtekstem psychologicznym. Aż się chciało grac by zobaczyć co sie stanie z Maxem. Do tego ciągła akcja, strzelaniny i mnóstwo uciechy. A prologi to już w ogóle masakra.
4. Mafia - Kolejny tytuł który zaskoczyl mnie fabułą. Niesamowity klimat rodem z lat 30-ych ub. wieku, Mafiozi, gangsterzy, zajebiste bryki, innowacyjne misje, świetna grafika, zaskakujący koniec. Klasa sama w sobie.
5. Prince Of Persia: Piaski Czasu - Gra wypełniła pustkę jaką pozostawiła po sobie seria LoK. Ciekawa fabuła, świetne arabskie lokacje sporo fajnych zagadek, dobrze wykonany system walki, realistyczni bossowie i cofanie czasu, jednym slowem świetna sprawa.
6. Soldier Of Fortune - Dobra strzelanka z charakterystycznym bohaterem. Pierwsza w której musiałem myśleć strategicznie, a nie rozwalać wszystko dookoła. Do tego świetne lokacje na terenie całego świata, świetnie bronie i system ktory sprawiał, że konczyny fruwały po suficie. Innymi słowy rzeźnia.
7. Golden Sun - chyba najsłynniejszy jRPG na GBA. Innowacyjna fabuła, świetna grafika (jak na GBA), ogromny świat, świetne postacie, dużo gadania, masę świetnych zagadek i dużo zabawy.
8. Quake 1 - Pierwsza strzelanka jaką w życiu gralem. Ileż to nocy przesiedzieliśmy z bratem nad tą grą. A ileż to bylo zabawy gdy robiliśmy rzeźnie rozwalając obcych. Gra miala klimat i grywalność pomimo koszmarnej grafiki.
9. Need For Speed: Porsche - Pierwsza wyscigówka w jaką grałem i chyba najlepsza. Była prosta, nieskomplikowana, miała sporo wozów i dobrych tras. Jak na tamte czasy miala dobrą grafkę. Do dzis pamiętam te drzewa i slońce ktore widzialem w trakcie jazdy.
10. Tony Hawk's Pro Skater 3 - Cóż to byla za radość gdy napierdzielaliśmy z bratem w tą grę. Każdy chcial byc lepszy w robieniu tricków od drugiego. Nie raz mi palce puchły od grania. Ciekawe zadania, świetne tory, zajebisty soundtrack, masa grywalności i to coś co popychalo nas do grania dalej i dalej.

Było jeszcze kilka ale ich nie przeszedłem. Jak widać jestem typem oldsschoolowca. Nowe gry to już nie to, głównie sama grafa....
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź