Dzień Niepodległości 11.11.11 "Żal peel" dosłownie
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 11-11-2011, 23:05
Mimo,że to link z "Wyborczej"zachęcam do przeczytania i komentowania,co się dzieje z tym państwem gdzie dzień uważany za szczęśliwy dla narodu staje się ponownie dniem hańby i prostactwa.
150 osób zatrzymanych,spalone/zdewastowane samochody,Plac Konstytucji poniszczony.
Relacja z Warszawy.
http://wyborcza.pl/1,75248,10627622,Swi ... geNumber=1
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 12-11-2011, 00:32
Nie chce zwalac winy na "lewice" lub "prawice", bo nie bylem tam i nie wiem jak to sie zaczelo, ale wiem jedno - jak ludzi sie nie prowokuje, to czesto problemu nie ma. Dopoki caly przemarsz przebiega zgodnie z tym, co zostalo napisane przez organizatorow, to nie widze problemow. Ale mimo to problem jest, część lewicowyxch działaczy zapowiedziało problemy podczas tego wydarzenia (mają do tego święte prawo, ale sorasy - to jest JAWNA prowokacja na zasadzie "a idzie sobie typ, nasram mu na ryj, a jak ten mnie pobije to zawołam policję... bo śmiała mnie gnida pobić! Co mu to gówienko przeszkadza?!"). Generalnie te cwaniackie gówna imo zasługują na to by im poskakać po głowie (temu śmieciowi, ktory zajebał z buta tego życzę, śmieć i podludź w jednym). Duża wina w tym rónież policji - pamiętam rok temu, jak Policja mówiła "daliśmy ciała pod względem organizacji, za rok będzie lepiej". I co? I gufno.
btw. o tym filmiku mówię: http://www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU
Vanord

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 483

Vanord, 12-11-2011, 22:54
Patrze się któryś raz już na to nagranie z bijącą policją i gurdę gubię się. Przestaje rozróżniać kto jest z policji a kto jest przebierańcem. Pierwszy koleś który ucieka po słowie cofka(koleś w bluzie z kapturem na oko 17-18 lat) i się zastanawiam czy to nagranie nie zostało specjalnie przygotowane aby wyszedł pretekst, że policjanci zaatakowali ot tak sobie. Szczególnie moment kiedy "lewak" kopie gościa a policjant niby podbiega i zamiast odciągnąć gościa to mu jeszcze pomaga... trochę zdezorientowany jestem po tym nagraniu...
Saki

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,442

Saki, 12-11-2011, 23:09
Nie mam pojęcia, jak to wyglądało w Wawce, bo ostatnio nie oglądam wszelkiego rodzaju wiadomości, itp. , ale widzę na różnych stronach w stylu kwejków, i jej podobnych reakcje ludzi, i mam dość na świeżo relacje ludzi z manify i kontrmanify we Wrocku. I NIKT nie wmówi mi, że na manifestację NOPu przychodzili niegroźni patrioci, chcący sobie w spokoju poświętować. Kibole, kolesie z falangą na plerach - to nie jest ekipa tych rzekomych superfajnych patriotów, co to ich tak media nienawidzą. I strasznie denerwuje mnie, że popularne wśród moich rówieśników zrobiło się wybielanie tych cieciów. Bo kiedy kontrmanifestacja Antify we Wrocku starała się blokować przejście(nie powiem, jest to szukanie konfrontacji, ale jeśli chodzi o POKOJOWE próby bojkotu szkodliwej u podstaw manifestacji) manifie NOPu, napieprzano w nich kamulcami, pochodniami, i darto japę, wyzywając od lewackich ku*ew, itp. Szczerze, nie popieram idiotów ani z jednej, ani z drugiej strony(zawsze mówiłem, że część Antify, to to samo gówno, co ONRowcy, tylko że po drugiej stronie barykady), faktem jednak jest, że, przynajmniej we Wrocławiu, więcej agresji napotykam ze strony narodowców/nazioli/kiboli, nie zaś Antify/punków.
   ▲
▲▲

Vanord

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 483

Vanord, 12-11-2011, 23:47
Tylko mam takie malutki pytanie, skoro mają tyle odwagi aby manifestować to dlaczego i jedni i drudzy mają zasłonięte twarze?
Odachi

Sogeking 2022

Licznik postów: 828

Odachi, 13-11-2011, 01:33
Vanord napisał(a):Patrze się któryś raz już na to nagranie z bijącą policją i gurdę gubię się. Przestaje rozróżniać kto jest z policji a kto jest przebierańcem. Pierwszy koleś który ucieka po słowie cofka(koleś w bluzie z kapturem na oko 17-18 lat) i się zastanawiam czy to nagranie nie zostało specjalnie przygotowane aby wyszedł pretekst, że policjanci zaatakowali ot tak sobie. Szczególnie moment kiedy "lewak" kopie gościa a policjant niby podbiega i zamiast odciągnąć gościa to mu jeszcze pomaga... trochę zdezorientowany jestem po tym nagraniu...

Słusznie ktoś zauważył na kwejku czy pokrewnym portalu, że policja raczej nie biega w dresach.

Co do całej tej sytuacji to chciałbym, aby te zajścia podziałały na wszystkich jak kubeł zimnej wody i żebyśmy się wreszcie ogarneli. Ale niestety takie środowiska jak Faszyści czy Antyfaszyści kiszą się we własnym sosie i nikomu nie chce się tam mieszać.
Spoiler

Problem jest uniwersalny i ma nawet odzwierciedlenie w One Piece w dzielnicy ryboludzi Big Grin. Szczerze mówiąc, obecne wydarzenia w mandze wydają mi się właśnie bezsensowne, bo nie jestem w stanie wyobrazić sobie rozwiązania takiego problemu u źródła. Nie można zapomnieć historii, bo lepiej uczyć się na czyichś błędach a z drugiej strony trzeba pamiętać, że ktoś może nią manipulować (jak powiedział Don Flamingo - historię piszą zwycięzcy Tongue)

A poza tym uważam, że Sanji musi odejść...
Ilian

Super świeżak

Licznik postów: 180

Ilian, 13-11-2011, 17:14
Tak się zastanawiałam kiedy ktoś założy ten temat.

Enyłej.

Z tego co wiem to podobno kluby pseudopiłkarskie robiły specjalnie ustawki. Znajomy niby widział jak kibole wysiadają z pociągu i gadają między sobą że sa gotowi na napi****l. Inni mówili że zaproszono jeszcze specjalnie niemców. pogłoski leciały z wszystkich stron i kto ma rację tego nie jestem w stanie powiedzieć. W każdym razie osoby które były w warszawie i narobiły bigosu to głównie przyjezdni :/
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 02-05-2012, 21:50
http://narodowcy.net/komunistyczne-symb ... 012/05/02/ BEKA.
Generalnie to mam nadzieję, że czerwoni zawisną.

Ja po prostu zwracam uwagę na to, że lewackie, komusze i agenturze media opluwają Marsz Niepodległości, tylko dlatego że mówią prawdę o stanie tego zasranego kraju i domagają się prawdy. NOPowcy i ONRowcy to tylko część tej ekipy.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź