Fairy Tail - królestwo Sodomii!
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Saki

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,442

Saki, 10-12-2011, 19:45
Witam.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że zawsze starałem się być neutralny w stosunku do tego tytułu - powstrzymywałem się od wszelkich komentarzy na jego temat, stałem z boku, kiedy toczyły się wojny pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami tej pozycji; jednak to, co ostatnio spotkałem, przeglądając strony internetowe, przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Nie wiedziałem jednak, że w tym... "dziele" promuje się zboczeństwo i skandaliczne zachowania.

Oto dowód:

[Obrazek: 091220111644-8w0rydpb7vk9ju5o4ifxcn2ht1z36alqgems.png]

Chciałem powiedzieć, że jestem rozczarowany i wstrząśnięty prezentowanymi przez tę mangę wartościami. Czy to jest to, czego powinno się uczyć młode, podatne na wpływy umysły?
   ▲
▲▲

Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 10-12-2011, 19:46
Czuję się tym faktem wręcz oburzony.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 10-12-2011, 19:48
Powiem więcej. To tak paskudne, że aż nadaje się na release JPFu.
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 10-12-2011, 19:50
W końcu nie wiem..to była prawda czy plotki, ze autor FT jest biseksualistą? Może to taki ukłon Hiro w strone postrzeganych przez niego "wartości".
Inna sprawa, ze nas to moze szokować, ale przypuszczam, że dla Japończyków tego typu obrazy to w dużej mierze norma. Tylko...czego w shonenie? Już cycki nie wystarczają

...i 1000 lat bólu! ; p
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 10-12-2011, 19:51
Ohydne, czytelnicy FT powinni zastanowić się nad wartościami, którymi kierują się przy wyborze mangi.
Saki

Saki, 10-12-2011, 19:53
Nie możemy pozwolić na to, by tak obleśne sceny były ukazywane polskiej młodzieży. Wydaje mi się, że powinniśmy zająć się szeroko zakrojoną akcją zbojkotowania Fairy Tail w Polsce - tak, by manga ta nie została wydana w Polsce, jak i aby zaprzestano wydawania fanowskich skanlacji.

Prosiłbym też, aby wszyscy użytkownicy, którzy również znajdą w tej pozycji wszelkie przejawy promowania zachowań podobnych do tych wykazanych na obrazie, nie wahali się wstawiać ich tutaj, by łatwiej było nam uniemożliwić rozpowszechnianie tego skandalicznego tytułu.
   ▲
▲▲

Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 10-12-2011, 20:01
Sądzę, że powinniśmy bezzwłocznie zgłosić to do programu "Uwaga!". Nasze społeczeństwo powinno poznać tego smoka i wiedzieć jak ustrzec swoje dzieci przed zepsutym wschodem i napływem oburzającej degeneracji wynikającej z laicyzacji społeczeństwa. W tej sali na tym obrazku nawet nie powieszono krzyża!
Saki

Saki, 10-12-2011, 20:20
Hyrule napisał(a):Sądzę, że powinniśmy bezzwłocznie zgłosić to do programu "Uwaga!". Nasze społeczeństwo powinno poznać tego smoka i wiedzieć jak ustrzec swoje dzieci przed zepsutym wschodem i napływem oburzającej degeneracji wynikającej z laicyzacji społeczeństwa. W tej sali na tym obrazku nawet nie powieszono krzyża!

Wydaje mi się, ze sprawa ta jest dalece zbyt poważna, żeby pozwalać tu sobie na niewygórowane dowcipy i wygłupy nawiązujące do obecnej sytuacji politycznej w Polsce. Naprawdę, nie sądzę, żeby można było zostawić tę sprawę bez reakcji.
   ▲
▲▲

Lejdis

Piracki wojownik

Licznik postów: 148

Lejdis, 10-12-2011, 22:51
Hmm ale wy tak na serio? Jak dla mnie super pomysł, bo i tak uważam FT za kupę........ Od dawna wiedziałem że Hiro jest biseksualnym zboczeńcem :rotfl:
Saki

Saki, 10-12-2011, 23:35
Lejdis napisał(a):Hmm ale wy tak na serio? Jak dla mnie super pomysł, bo i tak uważam FT za kupę........ Od dawna wiedziałem że Hiro jest biseksualnym zboczeńcem :rotfl:

Oczywiście, że serio, nigdy nie wypowiadałem się bardziej poważnie. Uważam, że jest pewna granica dobrego smaku, której przekraczać się nie powinno, a w tym wypadku została ona nadwyrężona aż nazbyt widocznie.
   ▲
▲▲

Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 11-12-2011, 00:44
A w takim OP ciągnęli Luffiego za sisiaka!A o!
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 11-12-2011, 01:15
Z całym szacunkiem, ale czy wy przypadkiem nie demonizujecie sprawy? Mamy tu do czynienia ze zwykłym żartem, choć w kiepskim stylu, przyznaję. Przeciętny czytelnik nawet nie zwróci uwagi na tak nieistotny szczegół tła.

PS. Saki, myślisz że TEN dowcip jest niesmaczny? Poczytaj sobie kiedyś mangę "666 Satan", a zrozumiesz prawdziwe znaczenie słowa "niesmaczny".
Viva watashi!
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 11-12-2011, 02:08
Aaarrgh!!! Dałem się wkręcić! Hańba dla mnie! Kumadori, gdzieżeś polazł, kudłata zarazo, kiedy jesteś potrzebny!? Muszę natychmiast przejść przyśpieszony kurs popełniania seppuku tępą łyżką!
Viva watashi!
Akainu

Licznik postów: 1,370

Akainu, 11-12-2011, 09:40
Art napisał(a):W końcu nie wiem..to była prawda czy plotki, ze autor FT jest biseksualistą? Może to taki ukłon Hiro w strone postrzeganych przez niego "wartości".
Inna sprawa, ze nas to moze szokować, ale przypuszczam, że dla Japończyków tego typu obrazy to w dużej mierze norma. Tylko...czego w shonenie? Już cycki nie wystarczają

...i 1000 lat bólu! ; p

Ten fakt powoduje niesmak u wielu porządnych młodych ludzi którzy dopiero się rozwijają. Przedstawianie swoich fantazji seksualnych w postaci rysunków typowo nawiązujących do męskich analnych igraszek w takiej mandze jak Fairy Tail jest nie na miejscu. Rysowanie kolesia wydymanego analnie jakąś miotłą - FTW.
Tak, Hiro Mashima jest biseksualny http://imageshack.us/f/257/hiromashimainterview.jpg/

Ja szanuje i nie mam nic do niego w związku z tym że lubi zapinać - jak sam się przyznał w wywiadzie, facetów. Ważne tylko żeby nie rysował swoich fantazji seksualnych w mandze xD
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 11-12-2011, 12:24
Toż to oburzające! właśnie przygotowuję pismo do ONZ, Trybunału w Brukseli i Rządu Japonii. Karmić młode, niczym nieskalane umysły takimi dywagacjami seksualnymi... cóż za potwór mógł się czegoś takiego dopuścić... Zastanawiam się nad napisaniem pisma do papiestwa, aby wprowadzić FT na listę ksiąg potępionych przez kościół i do pani J.K. Rowling z prośbą o umieszczenie FT w "Dziale Ksiąg Zakazanych".
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź