Pomoc.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
korohori

Super świeżak

Licznik postów: 228

korohori, 21-12-2011, 23:10
Jeśli coś w tym dziale jest niejasne pisz tutaj.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 22-12-2011, 11:25
Dla mnie jest coś niejasne. Mniej więcej wszystko o_O Jesteś pewien, że sprawdziłeś to 5 razy zanim to wrzuciłeś?
korohori

Super świeżak

korohori, 22-12-2011, 15:49
Admin również to sprawdzał. Co tu jest niejasnego według Ciebie? Może podaj przykład.
qbol

Imperator

qbol, 22-12-2011, 16:19
Cytat:Po świecie krąży Sarto. To jest swoistego rodzaju mój Meteor xd Kto grał kiedyś w sesję wie zapewne, że GM usuwają graczy (z różnych powodów) za pomocą czasem dziwnych metod jak np. Meteoryt, potknął się i nadział na miecz itd. Ja używam do tego Sarto. Jest uznawany za najpotężniejszego człowieka na świecie. Nie jest ani piratem ani Marines. Nic więcej nie mogę powiedzieć .

Jaki to ma sens, oprócz tego, że Admin chcę być najpotężniejszą jednostką w grze?

Cytat:Admirałów floty jest 6. Admirałów 12. Vice-Admirałów tyle samo. Kontr Admirałów tyle samo. 15 Komodorów i 30 Kapitanów. Wszyscy posiadają moce diabelskich owoców. Poniżej jest jeszcze kilka rang, ale nawet nie ma co o nich wspominać.

I sense no logic here.
Cytat:Tutaj jest zasada "Kto pierwszy, ten lepszy". Moje podsumowania opierają się na metodach jakich użyliśmy podczas konfrontacji , persfazji , dowodach i reakcjach innych graczy.

Nie ma gorzej możliwości w PB-fie, niż stworzenie prawa, które mówi, że im więcej/.szybciej coś napiszemy, tym jest większa szansa, że wygramy/uzyskamy coś. Zabija to cała radość z gry, kiedy to wymaga nieustannego siedzenia na forum.

PS. Perswazji, nie persfacji.

Cytat:Schemat i zasady tworzenia postaci
są jedną wielką nieczytelną ścianą tekstu, która woła z rozpaczy o jakikolwiek wygląd.

Na razie, ogólnikowo, to tyle.
korohori

Super świeżak

korohori, 22-12-2011, 18:32
To ma taki sens jaki podałem drogi kolego. Po prostu używam go do zabijania (I TYLKO DO TEGO) afkujących graczy lub tych, którzy przekroczą regulamin. Proste...

Opisałem jak przedstawia się system rządu... To takie bezsensu?

Nie persfacji tylko persfazji jak już. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Kto pierwszy ten lepszy w sensie że nie ma turowości i gracze mogą pisać do siebie bez mojego podsumowania, które będzie wiązało całą wymianę zdań. To wcale nie wymaga nieustannego siedzenia na forum, ponieważ gracz nie będzie sam do siebie pisał prawda?

Schemat tworzenia postaci był czytelny w wordzie jednak po skopiowaniu go na forum uległ "zlepce". Już poprawiam.
qbol

Imperator

qbol, 22-12-2011, 19:39
Cytat:To ma taki sens jaki podałem drogi kolego. Po prostu używam go do zabijania (I TYLKO DO TEGO) afkujących graczy lub tych, którzy przekroczą regulamin. Proste...

Dalej jest to idiotyzm, który jest spowodowany tym, że chcesz pograć silną postacią. Nie mówię, tego, żeby cię obrazić, ale jest to bardzo często stosowany manewr przez początkujących MG, To naprawdę nie ma sensu i jedyne co powoduje to uśmiech litości.

Jeśli uważasz, że jest inaczej, podaj mocny argument.

Perswazja. Tam jest ,,W", a nie ,,F"

Cytat:Opisałem jak przedstawia się system rządu... To takie bezsensu?

Pomysł? Nie. Za to wykonanie tak. Ilość poszczególnych osób na określonych stanowiskach nie ma sensu z logicznego punktu widzenia. Sprawdź sobie dokładnie to. A dopisek, iż każdy posiada diabelski owoc, jest o tyle śmieszne, co karkołomne.

Karta postaci wygląda już o niebo lepiej. Jeszcze jakbyś dodał pogrubienia, kolory itp, to było by idealnie.
korohori

Super świeżak

korohori, 22-12-2011, 19:49
Nie będę grał tą postacią ? Ona pojawi się 3 góra 4 razy na sesję na dosłownie jeden post. Nadal tego nie pojmujesz?

Tak wiem że jest W po prostu się pomyliłem ale ty pomyliłeś się poprawiając mnie ponieważ zamiast Z dałeś C.

Dlaczego nie ma sensu? Tak przedstawia się rząd w tych czasach i tak będzie w sesji. Mają moce diabelskich owoców i już.
qbol

Imperator

qbol, 22-12-2011, 19:52
Faktycznie, nie zauważyłem tego ,,c". Mea culpa.

No nic, skoro nie widzisz w tym problemów, szerokich wiatrów i powodzenia. Nie mówię tego złośliwie, żeby nie było.
Amanar

Piracki wojownik

Licznik postów: 163

Amanar, 22-12-2011, 20:28
:zalamany:

Qbol ;P

to zazwyczaj się zwie losowość w śmierci. W dnd ktoś poprostu przestał grać to albo mu meteoryt spadł na łeb albo poślizgnął się i nadział się na widły ;P

tu jest megasuper postać która pragnie czasem krwi ;P jest szybsza niż światło i ma w sobie dziesiątki mocy ;P

nie jest ona do grania ;P to NPC Tongue który zniszczy tak ot gracza który sprzeciwia się regulaminowi. Miejmy nadzieje że nie będzie on potrzebny ;p i się nakarmi zwykłymi dzikami,rybami i innymi żywymi zwierzątkami a nie ludźmi xd
qbol

Imperator

qbol, 22-12-2011, 20:37
Inwencja twórcza tego pomysłu potrafi zabić.
korohori

Super świeżak

korohori, 23-12-2011, 15:12
Wcale nie jest szybszy od światła ani lub krew... Prosiłbym aby nikt się nie wypowiadał za mnie. Wcale nie ma w sobie też dziesiątek mocy. Jeśli czegoś nie wiesz Amanar to się nie wypowiadaj proszę. Qbol przepraszam za problem. Po prostu nie lubię używać meteorów lub innych tego typu rzeczy do zabijania graczy którzy afkują lub nie przestrzegają regulaminu. Wprowadzam wtedy Sarto , który jest częścią fabuły gry w znacznym stopniu (pod koniec przygody) oraz służy do zabijania graczy dzięki mocy jaką posiada. To tyle.
Zawisza

Super świeżak

Licznik postów: 264

Zawisza, 23-12-2011, 18:29
trololo. primo Qbol kufa, ogarnij, nie jesteś tu GMem, nie decydujesz o zasadach, możesz coś wtrącić, ale nieinwazyjnie (bez buciorów to Ty niestety tu nie wlazłeś). jak to się wszystko sprawdzi w praniu, zobaczymy, a nuż będzie git. besides nie każdy zjadł miliony ołówków na WHRP czy innym D&D.

dobra do meritum. na razie wszystko wydaje się przejrzyste, nurtuje mnie tylko na jakiej zasadzie będziesz naliczać nagrodę za głowę? na podstawie czynów postaci, czy tylko jej wyexpienia/lvla?

druga sprawa, rozumiem, że jedyną grywalną profesją jest "pirat" w różnych wariacjach tak?

no i po trzy już ostatnie, jak i gdzie ewentualnie zgłosić kartę postaci GMowi? bo nie doczytałem tego nigdzie (jeśli jest to przeoczyłem, gomene), a nie ukrywam, że samo prowadzenie to nie mój styl ;p

Cytat:korohori napisał/a:
Jeżeli twoja postać ma być z założenia bardziej mroczna lub nawet zła to dołączenie do tej drugiej załogi będzie wyborem oczywistym i przymusowym.

to w sumie też jest niejasne jak tak sobie poczytałem dokładniej. co jeśli moja postać jest powiedzmy zła, mhoczna, i nie przebiera w środkach ale ma szczytny cel, i tak samo, prawa, jaśniejąca przykładem ale mająca niecne zamiary? bo jednoznacznie nie da się określić wtedy do której załogi dana postać może dołączyć, chyba, że sam będziesz przydzielał, to nie będę się wtedy kłócił
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 23-12-2011, 22:10
Punkt Pierwszy: qbol się strasznie czepia. Błądzić rzecz ludzka, wskazywać błędy jego powinność, ale zamiast mówieni "To, to, to i to jest do dupy i bez sensu", przeżuć się na konstruktywną krytykę.

Punkt Drugi: korohori - twoja sesja jeszcze nie jest idealna. Sam zamysł oraz ogólny zarys świata jest dobry, ale, jak każdy pomysł, wymaga dopracowania. Potrzebujesz człowieka/dwóch, którzy będą ci w tym pomagać, podsuwać pomysły, wstępnie oceniać to co wymyślisz etc. itd. Bez tego daleko nie zajedziesz. Ja sam, czytając min. kartę postaci, odruchowo nanosiłem poprawki.

Punkt Trzeci Ostatni: korohori - jakie jest twoje doświadczenie z RPG-ami? W klasyfikacji pomiń cRPG.
Viva watashi!
Amanar

Piracki wojownik

Licznik postów: 163

Amanar, 23-12-2011, 22:16
korohiri masz rację, najmocniej przepraszam ;p nieskładnie i chaotycznie chciałem mu powiedzieć że w jakiś sposób gracz musi zginąć jeżeli tego chce (lub nie zasługuje na granie) i powinno to być epicko. Ale jeśli nie ma czasu na to to właśnie jest taki sobie Sarto ;p
Zawisza

Super świeżak

Licznik postów: 264

Zawisza, 23-12-2011, 22:43
Amanar napisał(a):korohiri masz rację, najmocniej przepraszam ;p nieskładnie i chaotycznie chciałem mu powiedzieć że w jakiś sposób gracz musi zginąć jeżeli tego chce (lub nie zasługuje na granie) i powinno to być epicko. Ale jeśli nie ma czasu na to to właśnie jest taki sobie Sarto ;p

pozwolę się nie zgodzić. jest tysiąc i jeden sposobów na zabicie postaci. wymyślnych, logicznych i trzymających się kupy. co nie zmienia faktu, że jak ktoś takiego pomysłu nie ma, to wprowadza taką siłę niszczącą, vel Sarto. z tym, że to jest całkowicie NORMALNE w przypadku braku doświadczenia, no hej, nie każdy mistrzuje od x lat, prawda? i nie mówię tego, żeby kogokolwiek poniżyć, coby nie było.

co do samego systemu, to nadal jestem pozytywnie nastawiony, świat jest pomysłowy, no i nie będzie jeszcze jednego "dolęczom do SHP lulz" potworka. co mnie aktualnie bardzo cieszy, bo szlag mnie bierze jak czasem Fan Fikcję czytam ;/
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź