Nie żyje półroczna madzia
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 06-02-2012, 21:09
Zakładam temat który jest ostatnio strasznie popularny, wszędzie o tym w TV, portalach.
Temat dotyczy pół rocznej Magdy która nie żyje.
Tak sobie myślę i tutaj jest coś nie tak, cały czas jest o tym głośno nawet do teraz. Nie wiemy w 100% dlaczego matka ją zabiła, nie wiemy jak, nie wiemy dlaczego, tak naprawdę to my gówno w tej sprawie wiemy. Media nagłaśniają i przedstawiają matkę jako tą złą, komentarze 90% ludzi też są takie same tzn matka to potwór, matka to morderczyni etc ale to jest ocenianie czegoś czego nie wiemy, to tak jak by oceniać telefon nie wyjmując go z opakowania i po prostu nie widząc go. Moim zdaniem tutaj na 10000% bardzo gruba sprawa która możliwe że dotyczy nawet wielu osób, ja np nie oceniam matki jako złej (w sensie potwór, morderczyni etc) bo po prostu nie wiem co tam się wydarzyło, nie wiem czy została zmuszona etc my gówno o tym wiemy a media udają że wszystko już wiedzą i stawiają werdykty.
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 06-02-2012, 22:14
Matka upuściła dziecko, ale nie chciała iść do ciupy, więc próbowała się pozbyć zwłok.
Tyle. Reszta to media. A mówi się o tym nie dlatego, że upuściła dziecko, tylko dlatego że zrobiła wszystkich w balona historią o porywaczu.

Rutkowkiego to tam nawet nie musiało być, bo pierwsze lepszy Maciek z ulicy rozwiązałby tą sprawę, więc nie wiem co go tak wyróżniają wszędzie.
Wystarczyło zrobić przesłuchanie matki i wszystko mają jak na talerzu.
Mikomi_chan

Wilk morski

Licznik postów: 53

Mikomi_chan, 06-02-2012, 22:45
Prawda niewiele wiadomo o całej sprawie,mimo że cały czas o niej trąbią jest bardzo dużo niejasności. To straszne, taka śliczna niewinna kruszynka zginęła :zalamany:. Jednak uważam że nikt nie powinien nikogo osądzać i stawiać na kimkolwiek krzyżyk dopóki wszystko nie będzie jasne, bo obsmarować kogoś i osądzić łatwo a przecież czasu się cofnie i nie przywróci życia Madzi Sad .
Silnikov

Piracki oficer

Licznik postów: 702

Silnikov, 06-02-2012, 22:47
1. Jest o tym głośno bo mainstreamowe media dzięki temu przykrywają nieudolność rządu Tuska i to co jest na prawdę istotne dla naszego kraju i jego dobra. (ratyfikacja ACTA, podniesienie wieku emerytalnego, co akurat jest czymś koniecznym i nie mam nic przeciwko temu, ale zamiast o tym rozmawiać żeby ludziom było w przyszłości prościej to spycha się to na drugi plan, jak i wiele innych tematów takich jak redukcja zadłużenia PKB itd.)

2. Co do matki dziecka- uważam że popełniła straszne przestępstwo, ale bardzo boli mnie jak łatwo ludzie są w stanie zniszczyć taką osobę, nie wiedząc co się tak na prawdę stało. W oczach każdego przeciętnego polaka to zabójczyni, ale nikt nie próbuje poczekać do końca tej sprawy, za to wszyscy już wydali na nią wyrok. To nie nam sądzić innych, bo każdy kiedyś zostanie osądzony...
culdi

Super świeżak

Licznik postów: 220

culdi, 06-02-2012, 23:02
Powiem wam, że mieszkam w tym mieście, niby był szum, ale zbytnio nie widziałem żeby ktoś się angażował. Ta matka będzie już potępiana taka ludzka mentalność, a media tylko rozdmuchują takie sprawy. Policja bardzo nieudolnie działała i szczerze mówiąc przechodząc z milion razy tamtą drogą obok basenu to widziałem policje może 1 cały raz.
hachi

Pirat

Licznik postów: 48

hachi, 06-02-2012, 23:07
Fakt, matka popełniła błąd i to ogromny, ale ja jej osądzać nie będę... bardziej interesuje mnie reakcja ludzi. Bo wśród tych wszystkich krzykaczy, którzy niby się przejęli losem dziewczynki i sami najchętniej ukamienowali by jej rodzicielkę, znajduję się sporo osób, których sama historia przejmuje mniej niż fakt "a jak teraz będą na nas inne kraje patrzeć?! toć to ta kobieta przyniosła nam wstyd na skalę światową!" etc etc... po prostu czasami ciężko powiedzieć, że to dziecko jest na pierwszym miejscu.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 06-02-2012, 23:08
Ja jebe...tyle dzieci ginie na całym świecie,a tu nagle taki odezw...bo TVN nagłośnił...ogarnijcie się ludzie+ok dziecko umarło,smutna sprawa,ale po co to tak rozdmuchiwać? Przecież to jest wielki ból dla dziadków tego dziecka,i rodziców...jak by wam ktoś umarł tez byście chcieli by to tak nagłaśniać i gdzie nie spojrzycie to np.Kowalskiemu umarła babcia?

Plus już to mi się ulewa...najpierw wszędzie Smoleńsk teraz to...ludzie to są dziwni...lubią ciągle rozpamiętywać bolesne momenty...

p.s. A Sroleńskiem to już rzygam...a dziś w gazecie oprócz tragicznej śmierci Magdy zgadnijcie co jeszcze?
Tak
Spoiler

SMOLEŃSK!!!

no urwa...
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 06-02-2012, 23:24
Co to za temat ? Sam fakt, że schowała swoje dziecko zasługuje na potępienie. Kto tak robi ? Upada Ci dziecko na podłogę i chowasz je gdzieś w gruzach ? WTF ? To nie jest normalne, właśnie dlatego matka zasługuje na flejm. Nikt jej nie zostawi w spokoju, nie zasłużyła na to. Może media nie mówią całej prawdy, ale na pewno cała ta historia i jej najważniejsze motywy zostały zachowane, to wystarczy.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 06-02-2012, 23:27
Hyc o podłogę, dziecko, kur*a, bęc. Umarło - nie żyje. Nagłaśniacie sprawę tak, jak robią to media i tworzycie z tego wydarzenie na miarę rozdupcenia WTC.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 06-02-2012, 23:43
I nikt nie zauważył błędu w tytule tematu...... nie, nie poprawię, sami znajdźcie.

Ludzie muszą czymś żyć. Ta historia świetnie się wpasowuje w komerchę i wszystko inne, co rządzi współczesnym coraz bardziej tępym społeczeństwem. Mamy motyw śmierci i to dziecka do tego, Rutkowski brał udział, TVN ma pieczę, tragedia ludzka, nietypowa tragedia, kontrowersyjna do tego=kochamy to! (lofffciam lofffciam). I teraz łączymy się w słusznym głosie społeczeństwa. Ale ale! Na fali jest też wybaczenie matce i okazanie głębszych przemyśleń, jak to my na spokojnie, na wyższym poziomie przemyśleliśmy sprawę. I będą demoty! I będą zapalane świeczki, smuteczki, zdruzgotania, pseudoambitne dysputy..... Get a life people!!!!!

A Smoleńskiem też zwracam na każdym kroku. Po prostu argumenty do wznawiania dyskusji światopoglądowych, do których do tej pory nie mieliśmy pretekstu, a to i tak w nas siedzi..... tak jak i krzyż i wszystko inne.

Swoją drogą poczytałem sobie "Gościa Niedzielnego" (tak, tak, właśnie to). Był am wywiad z prof. Balcerowiczem (tak, tak, nie zapominajmy o należnym tytule). Zupełnie inaczej teraz widzę kwestie wieku emerytalnego. Ten człowiek mówi rzeczowymi, mądrymi argumentami mającymi żelazne poparcie. Naprawdę przekonał mnie, że podwyższenie wieku emerytalnego to bardzo rozsądny krok. No ale wiadomo, co na to społeczeństwo.... chcecie mi kiełbasę zabrać??!! Tfu, dziady, debile, idioci, Tusek Rusek.... i wogle. A najbardziej mi się podobało jak kochany pan prof. zmiadżdzył prostolinijne myślenie całego katolickiego i "polityko-prorodzinnego" światka kościelnego. Dosłownie na zasadzie "dzieci.... co wy pier*olicie? Wiecie w ogóle, o co chodzi w tym wszystkim?". ;]

No dobra, bo się rozpolityczniam i za dużo nagardziłem już. Tongue
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 06-02-2012, 23:50
Mnie tam ciekawi co tak naprawdę się wydarzyło bo podobno (według Jackowskiego) w "pogrzebie" dziecka uczestniczył jeszcze jakiś facet. Być może jest to już mangowy fetysz, ale przypomniał mi się Tobi z Naruto. Cała sprawa nabrała więc w moich oczach klimatu, i zaczynam być ciekawy kim ten facet jest, zwłaszcza że Rutkowski również również coś wspominał o tym iż prawdopodobnie ktoś był wtedy z matką. Czekamy więc na ujawnienie się tego faceta, i co tak naprawdę się tam wydarzyło. Wątpię by ją zmusił bądź zagroził, bardziej stawiam na to że te dziecko zabił ktoś inny, właśnie ten facet.

Edit
Dzięki Mariusz, poprawiłem nazwę tematu Tongue
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 06-02-2012, 23:55
Akainu napisał(a):Wątpię by ją zmusił bądź zagroził, bardziej stawiam na to że te dziecko zabił ktoś inny, właśnie ten facet.

Ale skąd takie domysły, lol? Tongue Gdyby to był jakiś wyreżyserowany spektakl, to ok, że pokojówka dostarczyłą broń piekarzowi, aby ten zabił psa ogrodnika. No ale to chyba nie jest wyreżyserowany spektaktl......chyba......być może.....
iGom

Szczur lądowy

Licznik postów: 8

iGom, 07-02-2012, 00:09
Dlaczego Madzia nie skacze na nartach?

Bo nie może wybić się z progu!
bybejita

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

bybejita, 07-02-2012, 00:22
Tak jak Rain i Bl3k mówią nie ma co sie użalać na tym codziennie ktoś ginie, a że Matka zabiła dziecko to robią afere... Jeszce pan wielmożny Rutkowski sie wjeb^^ i afera murowana.

Spoiler

NAGRODE BY CHCIAŁ.....

[Obrazek: tumblr_mcdjg3lO2B1qiqegzo1_r1_500.gif]
Lejdis

Piracki wojownik

Licznik postów: 148

Lejdis, 07-02-2012, 00:58
ehh, wszędzie tylko widzę tą Madzię. Ludzie, przestańcie się podniecać tym tematem to już jest nudne, po prostu wiemy że nie żyje, a po za tym to szczerze nie za bardzo mnie to obchodzi, tylko wszędzie, ale to wszędzie widzę ten temat o tej Madzi........... Było pewnie więcej takich wypadków, ale ten musiał być nagłośniony.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź