Anime Worlds - GRA RPG
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
vegi

Piracki oficer

Licznik postów: 724

vegi, 08-08-2008, 17:32
Podczas rozmowy z Donem na GG wpadliśmy na pewien pomysł. Obaj już kiedyś chcieliśmy stworzyć grę z użyciem RPG Makera, lecz niestety nie wyszło ani mi, ani mu... Dlatego postanowiliśmy połączyć siły i stworzyć coś fantastycznego w kosmos. Tak narodził się pomysł na grę, której nadaliśmy tytuł - "Anime Worlds".

Będzie to gra, której celem będzie przejście przez dziesięć niesamowitych światów anime. Wybraliśmy te, które posiadają najwięcej fanów, a zarazem sami je lubimy:

1. One Piece
2. Bleach
3. Naruto Shippuuden
4. Dragon Ball Z
5. D. Gray Man
6. Bobobo-bo Bo-bobo
7. Katekyo Hitman Reborn
Wybrane Remisem:
8. Shaman King
9. Full Metal Alchemist

10. Pomieszany świat z bohaterami z pozostałych anime

Odpowiem na kilka pierwszych pytań, jakie zachodzą w Waszych niewinnych główkach.
- Tak, numer 6 to nie jest żart.
- Tak, będzie można walczyć, np. Narutem z Ichigo. O to w tej grze chodzi.
- Będzie bardzo wiele postaci... serio będzie ich od cholery...
- Drużyna będzie się składać z czterech wybranych przez gracza osób, lecz można posiadać ich o wiele więcej.
- Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania bez odpowiedzi, a chcielibyście się tego dowiedzieć, piszcie tutaj. Spróbujemy na nie odpowiedzieć... o ile nie będą zbyt wścibskie.
- Macie jakieś pomysły, które urozmaiciłyby grę? PISZCIE! Rozważymy je z Donem!

Teraz czas na kilka screenów! To dopiero początki, więc dużo tego nie ma! XD
Menu
Menu Postaci
Kilka własnoręcznie robionych charakterów XD

System gry:
- nasi przeciwnicy są dynamiczni, czyli rozwijają się razem z nami, dlatego nigdy nie powinno być za łatwo,
- Ataki dzielimy na 3 główne typy: Raniące (wiadomo o co chodzi), Wspierające (leczenie itp.) oraz Tryby (np. Luffy i 2nd Gear, Allen i 100% synchronizacji, Shinigami i Bankai, Tsuna i X-glove Vongola Type itp. itd.)
- przeciwnicy stają się "czerwieńsi" w miarę otrzymywanych obrażeń
- każdy atak jest wykrzykiwany przez daną postać

Opis:
C = całkowicie grywalny
B = obrazek do walki
M = animacja do chodzenia po mapie

[size=150]PIERWSZE 75 POSTACI:

One Piece:
1. Monkey D. Luffy - C
2. Roronoa Zoro - BM
3. Nami - BM
4. Usopp - BM
5. Sanji - BM
6. Tony Tony Chopper - BM
7. Nico Robin - BM
8. Franky - B

Bleach:
1. Kurosaki Ichigo - BM
2. Inoue Orihime
3. Sado Yasatura - B
4. Zaraki Kenpachi - B
5. Madarame Ikkaku - B
6. Kuchiki Byakuya - B
7. Kuchiki Rukia - B
7. Grimmjow - B

Naruto Shippuuden:
1. Naruto - M
2. Sakura
3. Sasuke
4. Kakashi
5. Rock Lee
6. Tsunade
7. Itachi
8. Sasori

Dragon Ball Z:
1. Goku - M
2. Gohan - M
3. Piccolo - M
4. Kuririn - M
5. Vegeta - M
6. Buu - M
7. Freeza - M
8. Trunks - M

D.Gray-Man:
1. Allen Walker - M
2. Yuu Kanda
3. Lavi
4. Lenalee
5. Arystar Crowley
6. Tykki Mikk
7. Road Kamelot
8. Milenium Earl

Bobobo-bo Bo-bobo:
1. Bobobo - M
2. Don Patch - M
3. Beauty - M
4. Bączek - M
5. Generał Galareta - M
6. Softon - M
7. Hatenko - M
8. Dengaku - M

Katekyo Hitman Reborn:
1. Tsunyaoshi Sawada - BM
2. Gokudera Hayato - B
3. Yamamoto Takeshi - B
4. Ryohei Sasagawa !EXTREME! - B
5. Chrome Dokuro/Mukuro Rokudo
6. Lambo 5 - 15 - 25 - B-5 B-15
7. Hibari Kyoya - B
8. XanXus - B

Shaman King:
1. Yoh Asakura - M
2. Tao Len
3. HoroHoro - M
4. Rio
5. Faust VIII - M
6. Lyserg Diethel - MB
7. Chocolove
8. Hao Asakura

Full Metal Alchemist:
1. Edward Elric - M
2. Alphonse Elric - M
3. Alex Louise Armstrong - M
4. Envy
5. Roy Mustang - M
6. Scar - M
7. Lust - M
8. Greed

Poboczne postaci:
1. Light (Raito) z Death Note - C
2. Alucard z Hellsing
3. Clare z Claymore - B
4+ ..........

^- Mam nadzieję, że się podoba i spodoba!!! POZDRAWIAMY!!!
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 08-08-2008, 17:36
Cytat:Wybraliśmy te, które posiadają najwięcej fanów, a zarazem sami je lubimy:
1. One Piece
2. Bleach
3. Naruto Shippuuden
4. Dragon Ball Z
5. D. Gray Man
6. Bobobo-bo Bo-bobo
7. Katekyo Hitman Reborn

WoW, ciekawe jak wiele osób jest fanami TEGO. Bo ja np nie znam xD
Slayer jest bardziej popularny

vegi napisał(a):A teraz co do anime numer 8. Zdecydowaliśmy się zostawić Wam ten wybór. W tym temacie umieszczajcie Wasze propozycje!

Pytałeś na SB przez 3 dni, mamy znowu się powtarzać? ><""""

Slayers
Saiyuki (moje moje moje ^w^)
vegi

Piracki oficer

vegi, 08-08-2008, 17:41
Nami napisał(a):WoW, ciekawe jak wiele osób jest fanami TEGO. Bo ja np nie znam xD
Slayer jest bardziej popularny

Żebyś wiedziała ile to ma fanów. Tyle, że my nie ograniczamy się tylko do użytkowników tego forum. A Slayers ciągle ma szansę. W końcu ósemka stoi pusta.

Nami napisał(a):Pytałeś na SB przez 3 dni, mamy znowu się powtarzać? ><""""

Slayers
Saiyuki (moje moje moje ^w^)

Sorry, sorry... dwa dni! A po drugie to mi odpowiedziało może 5 osób -.- rzeczywiście z tego to ja sobie mogę.
I dzięki za głosy :]
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 08-08-2008, 18:04
d. gray man... hmmm sweet Smile jest w topie moich ulubionych anime.

a numer 8 dalbym bez dwoch zdan (jak w ogole mogles o tym zapomniecSmile) Death Note

ktoś weźmie Kire Smile dacie mu notes i po sprawie Wink
minio

Wilk morski

Licznik postów: 54

minio, 08-08-2008, 18:05
Ja jako 8 bym proponował Full Metal Alchemist a gra zapowiada się dobrze na pewno będę grał
NicoRobinFan

Wilk morski

Licznik postów: 91

NicoRobinFan, 08-08-2008, 18:18
ciekawie się zapowiada ^^. Co do pozycji 8... to tak jak blackmalder uważam , że powinno to być Death Note.
wojtas

Nowicjusz

Licznik postów: 25

wojtas, 08-08-2008, 18:19
Ja podobnie jak Nami na ósmej pozycji widziałbym Slayers jest dośyć popularne w polsce ze względu na to, że leciało to kiedyś na RTL 7, jedno z moich ulubionych anime.
Nami

Piracki oficer

Licznik postów: 614

Nami, 08-08-2008, 18:25
Ej, ludzie, ale w Death Note nie ma postaci z jakimiś mocami, więc to jest bezsensu ;p
Musi być coś z czym da się pogodzić gre.
Coś typu X-Men i inne takie.
Death Note tutaj kompletnie nie pasuje (moim zdaniem)
Zangetsu2

Piracki wojownik

Licznik postów: 131

Zangetsu2, 08-08-2008, 19:22
vegi napisał(a):A teraz co do anime numer 8. Zdecydowaliśmy się zostawić Wam ten wybór. W tym temacie umieszczajcie Wasze propozycje!

Radziłbym postawić na Saint Seiye. (Rycerze Zodiaku dla niepoinformowanych.) Nie oglądałem tego tytułu zbyt dużo jednak jeśli chcecie coś z mocami to ta produkcja nadaje się jak mało która.

Menu i menu postaci wygląda według mnie świetnie. Przejrzyste, arty postaci dobrze dobrane, kolorystyka niezła. Te postacie, które są zrobione też mi się nawet podobają i chętnie bym nimi zagrał. Wink

vegi napisał(a):- Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania bez odpowiedzi, a chcielibyście się tego dowiedzieć, piszcie tutaj. Spróbujemy na nie odpowiedzieć... o ile nie będą zbyt wścibskie.

Ja mam pytanie. Mianowicie w jakim stadium jest produkcja? Znaczy kiedy można się spodziewać pierwszej próbki gry. Liczę na odpowiedź. Wink

Narazie wszystko wygląda nieźle i zapowiada się dobrze. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że będziecie stale pisali o postępach w tworzeniu.

Pozdrawiam.
Tuna

Pirat

Licznik postów: 48

Tuna, 08-08-2008, 19:41
Mam nadzieję że wam wyjdzie, bo zapowiada się świetnie. Luffy wygląda po prostu ślicznie. Co do 8, hmm dałabym Slayersów, Final Fantasy albo FMA. W razie czego są jeszcze pokemony :hyhy: . Nie wiem czy macie taki zamiar ale moglibyście ustawić odblokowywanie bohaterów.
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 08-08-2008, 19:51
Odblokować możnaby właśnie kogoś takiego jak Light z jego zeszytem Wink Albo Pandamana XD

I Nami - Co do Reborna nie jestem pewna, a Bobo-cośtam pewnie lubią głównie świry (no ale powiedzmy sobie szczerze, Di Gi Charat też mądre nie jest, a jaką furorę robiło swego czasu XD), ale Gray Man ma naprawdę sporo fanów Wink To, że ich akurat nie znasz, czy też w ogóle tytułu nie znasz to już Twój problem Tongue Nie trzeba od razu tak ostro Tongue

Nadal jestem za FMA Smile O ile, ofc, uda się Wam wprowadzić alchemię do tego RPGa XD

Ogólnie - jestem na TAK Big Grin Bo zapowiada sie ciekawie ^^ Podobnie jak Zan będę wypatrywać powiadomień o postępach :3
wojtas

Nowicjusz

Licznik postów: 25

wojtas, 08-08-2008, 19:54
To możebyś vegi zrobił ankiete z tymi propozycjami, które narazie padły i było by po kłopocie.
vegi

Piracki oficer

vegi, 08-08-2008, 20:15
blackmalder: Cieszę się XD Graymana zaproponował DonB Smile jemu dziękuj
a Death Note nie może się znaleźć jako 8, bo mocy nie ma tam :> ale.... nie wiem czy mogę powiedzieć XD a co tam.... Light i L możliwe, że będą w postaciach pobocznych ^^

minio: Dzięki wielkie ^^ tak się składa, że FMA nie lubię ani ja, ani DonB... dlatego jakoś nie ma kto go zrobić XD

NicoRobinFan: Dzięki ^- a na to co napisałeś już odpowiedziałem XD

wojtas: Slayers ja nie oglądałem, ale DonB mówi, że wie co to i ostatecznie mógłby to na siebie wziąć ^^ zobaczy się

Nami: No właśnie o to mi chodziło XD dziękuję

Zangetsu: Ja też proponowałem Rycerzyków, ale jakoś DonB za nimi nie przepada. Screeny to robota Dona ^^ mu się gratulacje należą.
Beta testerzy wybrani przeze mnie i Dona zapewne dostaną pierwszą wersję w ciągu miesiąca, dwóch, gdyż zaczęliśmy tworzyć 4-5 dni temu XD
Dziękuję bardzo i pozdrawiam ^^

Tuna: Też trzymam kciuki XD Luffy to akurat z mojej poprzedniej gry XD. Pokemony w takiej grze XD ile to roboty by było Big Grin haha! A odblokowywanie to normalne :] na początek będzie 8 bohaterów do wyboru (chyba wiadomo jakich xD), reszta po walkach, grach, treningach, i takich innych bajerach xD

Jackie: Zawsze krok przede mną, no kurna xD a o Pandamanie jeszcze nie myślałem xD Cieszę się, że Ci się podoba ^^

Wojtas po raz kolejny: właśnie mam zamiar ją zrobić ^^

Ogólnie nie sądziłem, że będzie takie popularne Smile na początku myślałem, że nikt się nie zainteresuje i projekt przepadnie w niepamięć, ale po tylu postach, które właśnie zobaczyłem, bardzo się wzruszyłem. Zrobię co w mojej mocy i zmuszę do tego Dona, żeby gra była wypasiona w kosmos! XD Bardzo Wam dziękuję!
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 08-08-2008, 22:40
Możecie poczytać trochę o systemie w grze(1 post). I oglądajcie Hitman Reborn bo jest genialne, moc głównego bohatera jest super, ekstra, fajna. Co prawda krwi tam tyle co na jetixie, ale i tak anime jest super. No i tylko w tym anime 10 letni timeskip Tongue
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 08-08-2008, 23:48
A ja mysle, ze wam sie to zaraz znudzi ;]
Ale co tam zawsze jaka inicjatywa do poparcia, wiec zycze szczescia...
Chociaz, jak juz wspomnialem to kolorowo tego nie widze...
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź