Warner Brothers atakuje!
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
PaloSanto

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 462

PaloSanto, 13-03-2012, 00:29
"Serwis informacyjny Variety ogłosił w środę, że amerykańskie studio Warner Brothers dostało prawa do ekranizacji mangi Tite Kubo pt. Bleach. Scenariuszem zajmie się Dan Mazeau (Gniew Tytanów), zaś produkcją i prawdopodobnie reżyserią - Peter Segal (Dorwać Smarta, Wykiwać klawisza, Dwóch gniewnych ludzi). Wśród ekipy znajdą się również partner i zastępca Segala Michael Ewing, producent Jason Hoffs (Terminal), aktor Masi Oka (Herosi, Dorwać Smarta) oraz Branon Coluccio jako producent wykonawczy."

Na marginesie.

"Studio Warner Brothers nabyło także prawa do adaptacji mangi Tsugumiego Ohby oraz Takeshiego Obaty pt. Death Note. Szczegółowe informacje dotyczące dat realizacji filmów nie są jeszcze znane."

??ródło: kreskowka.pl

Panowie i Panie - czego się spodziewamy? Kolejnej klapy? No to przybijcie piąteczki za zgodność!
salces01

Imperator

Licznik postów: 2,170

salces01, 13-03-2012, 00:35
SbobekH napisał(a):Panowie i Panie - czego się spodziewamy? Kolejnej klapy? No to przybijcie piąteczki za zgodność!

No to pierwszą piąteczkę masz już ode mnie. Klapa na 100%, chyba, że będzie to zawierać wydarzenia tylko z arcu SS.
Tomaszamd

Wilk morski

Licznik postów: 92

Tomaszamd, 13-03-2012, 00:55
Proszę, nie spierdolc** DeathNote ! ;OOOOO
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 13-03-2012, 00:57
Death Note da się zrobić, tylko po co? Jest dobre w formie jakie jest i przecież wystarczy im dubbing. Bleach jeśli dojdzie do skutku w co wątpię to kolejny film w stylu Dragon Ball(do dziś mi nie dobrze po obejrzeniu go). Ale cóż Amerykanie to cudowny naród, skoro musieli nawet zrobić swoją wersje "Zgonu na Pogrzebie" to i tak zrobią co chcą z Blechem, czy Death Note(chociaż ten drugi, przy dobrych staraniach może być dobrym filmem, ale po co skoro jest anime, które nie jest tasiemcem i film japoński). Czekamy na amerykańskie Pokemony i Akire Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=sDX1m0Y2Vkg

http://www.youtube.com/watch?v=jafd97yJ ... 4YwYXj4%3D
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 13-03-2012, 01:10
Bleach jako jedna z niewielu mang nadaje się idealnie do filmowej wersji z aktorami. Jestem na tak.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 13-03-2012, 01:11
Lepszy film z Amerykańcami niż Japończykami. Nasi skośnoocy koledzy powinni dostać dożywotni zakaz tworzenia filmów.
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 13-03-2012, 01:18
Akurat Bleach nadaję się całkiem dobrze na film, ponieważ już wiele razy widziałem naprawdę dobre pojedynki na miecze. Moim zdaniem, ma To szanse, a jak wyjdzie?.... Trzymajmy kciuki.
Gaskal

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 766

Gaskal, 13-03-2012, 01:22
Podobno Vegetę ma zagrać sam Hyrule ze swoim mnieczem! Czekamy na potwierdzenie.
sabakunoryu

Super świeżak

Licznik postów: 196

sabakunoryu, 13-03-2012, 01:23
Oj Bl3ku grzeszysz... Siedmiu samurajów było pikne, natomiast amerykańska wersja z kałbojami taka... ch*jowa? Albo Zatoichi... amerykanie też zrobili swoją wersję. Też wyszła jakoś tak beznadziejnie (a przy okazji, wie ktoś gdzie dorwać napisy do Zatoichiego? Polskie suby znalazłem tylko do dwóch filmów...) Ogólnie stare filmy o samurajach są zaje...interesujące!

Hyrule: E! Cenzura, man!
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 13-03-2012, 01:25
Bl3k, Japońcy tworzą inaczej filmy niż Europejczycy (i amerykanie). Po prostu. Polecam jednak obejrzeć ich niektóre dramy (odpowiednik seriali amerykańskich, krótkich i mających jakiś sens), są naprawdę świetne.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 13-03-2012, 01:26
Gaskal napisał(a):Podobno Vegetę ma zagrać sam Hyrule ze swoim mnieczem! Czekamy na potwierdzenie.

Ech.... był jakiś przeciek widzę. No trudno, już wiecie. Za miesiąc ruszają zdjecia.
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 13-03-2012, 08:27
Pożyjemy - zobaczymy. Na razie nie jestem ani na tak, ani na nie. Sam pomysł ciekawy, nie powiem, ale z wykonaniem może być różnie ;p. Jeśli znajdzie się tam taki psikus jak Ichigo - brunet, to.... Właśnie, ciekawe jak zrobią mu ten pomarańczowy kolorek, żeby nie wyglądał jak pedzio... :znudzony:
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
Protoss91

Pirat

Licznik postów: 44

Protoss91, 13-03-2012, 10:56
Cóż po fantastycznej klapie jaką była hameryańska wersja DB nie spodziewam się zbyt wiele po tych ekranizacjach, aczkolwiek mam nadzieję (nikłą, ale zawsze), że zostanę zaskoczony pozytywnie co do DN, bo Bleach to typowy shounen i tu jest pies pogrzebany.
hachi

Pirat

Licznik postów: 48

hachi, 13-03-2012, 11:20
Bleach to głównie siekanka na miecze, więc może nie będzie tak ??le, w Db była przede wszystkim historia jakaś taka z dupy. No dobra, jeszcze kijowe efekty i gra aktorska nie zachwycała, ale jednak to głównie scenariusz ssał. A co do Death Note'a... gadajcie sobie co chcecie, ale z tego może być niezły film - o ile nie zasypią nas efekciarską tandetą.
Marduk

Kapitan z paradise

Licznik postów: 344

Marduk, 13-03-2012, 11:30
Ja tego nie widzę, shouneny są z natury głupie i da się je czytać/oglądać bez zażenowania, tylko dlatego, że są narysowane. A ponieważ w USA ograniczą to jeszcze bardziej (pg13 to max, na co ta produkcja może liczyć, a i w to nie wierzę), to faktycznie - nikt powyżej 13 roku nie będzie tego w stanie obejrzeć :/

Swoją drogą, nawet Gantz wygląda trochę kiczowato, a materiał był dużo lepszy (no i krew, dużo krwi !) :
http://www.youtube.com/watch?v=ovD35DAAt4o
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź