Camillo Lacrosi (Kronikarz)
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 422

Reboobca, 24-03-2012, 14:19
Imię i Nazwisko:
Camillo Lacrosi
Statek:
Dobry
Zawód:
Kronikarz
Archetyp:
KickBoxer
Owoc:
-
Nagroda:
-
Własne Marzenie:
Odkryć tajemnice świata.
Odzyskać dziennik dziadka
PB:
1

Statystyki:

Siła: 8 (+3)
Zręczność: 5
Inteligencja: 10 (+5)
Wytrzymałość: (+3)
Siła Woli: 8 (+3)
Znajomość technik KickBoxerskich: 5 (+6) (Za Archetyp)
Potęga Owocu: -

Historia:
Camillo pochodzi z zamożnej rodziny na East Blue. Jego rodzina nie pochodziła z rodu szlachciców, lecz tak się zachowywali. W domu, Camillo musiał uczyć się różnych rzeczy dotyczących Szlachty, co go wcale nie interesowało. Interesowały go wyłącznie sprawy związane z piractwem. Studiował diabelskie owoce, dzięki czemu jest w stanie rozpoznać tylko po wyglądzie, każdy owoc. Studiował też na temat wysp, dzięki czemu jest wstanie stwierdzić gdzie aktualnie się znajduje. Poznawał także różne załogi, ale gdy wyjawił to rodzicom, skutki były okropne. Zakazali mu wspominać komukolwiek o tym że ich dziecko "interesuje się piractwem". Pewnego wieczoru, wściekły Camillio postanowił, że wyruszy w swoją podróż piracką, czy to się komuś podoba czy nie. Zostawił rodzicom kartke z napisem "Wszystko będzie dobrze"...
Gdy uciekł z domu zdarzył się przykry incydent - został niefortunnie pobity,w lesie, niedaleko domu. Bandyci ukradli parę jego wartościowych książek, w tym dziennik, w którym były zapisane przygody jego dziadka za czasów jego piractwa.

Wygląd:
Camillo to szczupły 16-stolatek. Swojej posturze zawdzięcza szybkość ataków. Mierzy on 170cm. Włosy ma koloru ciemno brązowego, sięgające do szyi. Jego oczy są koloru jasno zielonego. Nosi on brązową kurtkę, na błyskawiczny zamek, z kieszeniami po obu stronach. Z tyłu znajduje się kaptur z żółtą obwódką. Na szyi wydnieje czarny szalik, który częściowo schowany jest pod kurtką. Na nosie ma okulary typu hipster (http://tnij.org/hipokulary). Nosi on szare spodnie wraz z czarnymi butami z sznurowadłami.
[Obrazek: scaled.php?server=24&filename=camillo.png&res=crop]

Broń:
Brak, do ataków używa wyłącznie kopniaków i ciosów pięścią.

Styl Walki:
Do walki używa pięści, czasem kopniaków.

* Hi Jump Kick (Hai kikku janpu) -
Camillo biegnie szybko po czym przy konfrontacji z przeciwnikiem twarzą w twarz, skacze do góry z podniesioną nogą, uderzając go stopą w twarz (w niektórych przypadkach może też wytrącić broń, jeżeli Camillo skupi się na wyrwaniu przeciwnikowi broni, niż na jego pokonaniu).

* Reverse Punch (Panchi o gyaku ni suru) -
Podczas konfrontacji z przeciwnikiem, Camillo uderza go w brzuch, podczas gdy następny cios zadaje kopniakiem w kolano.

* Distracted Impact (Ochitsukanai inpakuto) -
Camillo uderza kilkoma szybkimi ciosami pięścią w górne części ciała przeciwnika jak głowa, tułów, jak i ramiona.

* HighSpeed Kick (Kyousoku kikku) -
Camillo wybiega na przeciwnika i jednym szybkim kopnięciem uderza go w brzuch. Najczęściej do tego ataku daje całą swoją siłę, atak bardzo go przemęcza, używa go tylko w nagłych wypadkach.

* Ice Charge (Aisuchaji) -
Atak ten podwaja siłę i szybkość ataków, za cenę obniżenia wytrzymałości o aż prawie 35%

* Weak Point Hit (Yowai pointo ga hitto) -
Dzięki dużym zasobom inteligencji, Camillo może się skupić i uderzyć przeciwnika w dowolny słaby punkt na ciele, przy czym może sparaliżować na kilka sekund przeciwnika (np: ręce, nogi, szyję) Przez użycie ataku, spada o 3% siła.

Ekwipunek:
* Dziennik pokładowy - zapisuje w nim wszystkie przygody swej załogi jak i ważne informacje.
* Pióro - do pisania
* Szkicownik - Do szkicowania różnych rzeczy
* Różne książki (x5) - Książki dla zabicia czasu

(** Na prawdę, nie mam głowy do pisania historii. PBF lubię, ale jeżeli chodzi w kartach postaci o historię, to wymiękam. Mam nadzieje że we??miecie tą wiadomość pod uwagę).
* Na prawdę, nie mam do tej historii głowy -.-
* Historia v2. pomógł mi Devzan któremu jestem bardzo wdzięczny Smile
* Pomógł mi też w dobrym napisaniu wyglądu. Thx 2x buddy Wink
[Obrazek: tumblr_np8vn6tOxs1rcufwuo1_500.gif]

1000sunnyGo

Król piratów

Licznik postów: 3,504

1000sunnyGo, 24-03-2012, 14:41
Brakuje ci statystyki - Władanie bronią.
Jeżeli nie posługujesz się żadną, to wtedy masz statystykę sztuki walki, bo to to samo.

Zobacz kartę patricana.

Reszta ok.
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Reboobca, 24-03-2012, 14:43
Ok to już poprawiam.

1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 24-03-2012, 16:53
Czekaj, czekaj...

8 (+3) mam rozumieć, że to oznacza
a)5+3=8
czy
b) 8+3=11
Jeżeli opcja A, to dodałeś za mało punktów : 5+5+5+5+0+5=25
.. i tu mamy drugi problem z tym ostatnim, bo napisałeś 5(+6) to ma być -1 +6 = 5 ???

Jeżeli opcja B to dodałeś za dużo: 8+5+10+0+8+5=36

Druga sprawa to, że nie możesz mieć 0(bez bonusu) w żadnej statystyce.

Najlepiej zrób tak:

Statystyka: A+B=C

Gdzie:
A- punkty, które rozdajesz
B - punkty od bonusu
C - suma
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Reboobca, 24-03-2012, 16:54
Okej, to poprawiam.

1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 24-03-2012, 16:58
Widzę, że trochę się spó??niłem... No trudno. Także zedytuj tą kartę już w kartach postaci, a nie tutaj.
Reboobca

Kapitan z nowego świata

Reboobca, 24-03-2012, 17:29
Poprawione, mam nadzieje że o to chodziło.

1000sunnyGo

Król piratów

1000sunnyGo, 24-03-2012, 17:43
Jest Ok. Dzisiaj wchodzisz do gry.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź