Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Cipher Pol Aigis Zero
Licznik postów: 914
Miejscowość: Czarne
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
Cytat:I tu jest właśnie ta cholerna nie ścisłość, Bóg przedstawiany jako istota wszech - pod każdym względem, a więc np wszechmiłosierna, w pewnym stopniu dyskryminuje każdy inny gatunek, np proponuje zabijanie innych zwierząt by ludzie mogli się z tego cieszyć i je zjadać.Bóg nas uznał za nad-gatunek dając nam Rozum.
Cytat:Oczywiście mógłbym się jeszcze tutaj czepiać tego że 95% chrześcijan to hipokryci którzy nimi nie są bo uprawiają seks przed ślubem oraz masturbują się bo tego chcą, mają taką ochotę i nie żałują tego ale nie chce mi się tu o tym dyskutować i pisać (chyba że chce to ktoś głębiej poruszyć więc proszę bardzo ;p Ja żeby było jasne - nie uważam się za chrześcijanina ze względu na rozładowywanie napięcia seksualnego w postaci masturbacji i nie żałowania tego, po prostu sprawia mi to przyjemność, lubię to, nie żałuje tego bo po prostu potrzebuje tego tak jak 90% innych ludzi).Przesadzasz. Tak około 60-70%. Jest dużo ludzi naprawdę wychowywanych w zasadach chrześcijaństwa.
Heros napisał(a):Bóg nas uznał za nad-gatunek dając nam Rozum.
Heros napisał(a):Przesadzasz. Tak około 60-70%.
Cytat:W religie chrześcijańskiej jest tak, jak mówi ksiądz Pawlukiewicz. To, że ktoś deklaruje się ze swoim wyznaniem, nie oznacza to że taki jest. Dajmy na to typek X chodzi regularnie do kościoła, ale jest zwolennikiem aborcji. Mimo, że Pismo święte poucza: "Wdowy chronić, dzieci chronić" (także te nienarodzone, dla KK człowiekiem jest się od chwili poczęcia). Dla mnie nie ma człowieka - "Wierzący, ale niepraktykujący". Albo jest się wierzącym albo nie. Koniec kropka. Z niektórymi dogmatami można się NIE zgadzać, o ile to nie są dogmaty, których należy przestrzegać, żeby w ogóle być wierzącym.
Cipher Pol Aigis Zero
Joy Boy
. Poza tym, gdyby zwierzęta miały "rozum", to by stworzyły własną cywilizację, a nie były podległe człowiekowi.Cipher Pol Aigis Zero
Heros napisał(a):Poza tym, gdyby zwierzęta miały "rozum", to by stworzyły własną cywilizację, a nie były podległe człowiekowi.
A takich prawdziwych chrześcijan jest dużo, ale trzeba się kręcić wokół środowisk prawicowych.

Gorosei
Licznik postów: 4,072
. No i dodać trzeba, że mamy rozum, kosztem jakiejkolwiek znaczącej siły i obrony naturalnej.
. Myślicie że będzie to dobry wynik, niesfałszowany? albo, że dzięki temu tace znikną? A figę!
Sogeking 2024
Licznik postów: 3,660
Akainu napisał(a):Heros napisał/a:
Bóg nas uznał za nad-gatunek dając nam Rozum.
Wiem że pewne rzeczy nie podlegają na dyskusji, a jedyną rzeczą którą da się zrobić to "stary albo w to wierzysz albo nie" jednak ja bardziej szukam jakiejś w tym logiki, np dlaczego tylko my, czemu tylko nasza planeta (z pośród pierdyliardów innych).
Joy Boy
Cytat:Heros rozum objawia się w wielu postaciach. Nie wmówisz mi, że np. Psy tropiące nie posiadają rozumu, gdyż umieją odróżnić zapachy, ergo myślą.Mają bardziej rozwinięte niektóre zmysły. Innych jednak już nie posiadają. Rozum w rozumieniu Biblijnym - abstrakcyjne myślenie, rozwój, możliwość organizacji. Zwierzęta to mają w ograniczonej kwewstii. Gdyby było inaczej, to przynajmniej w przeszłości by istaniło państwo psów lub małp.
Cytat:No i dodać trzeba, że mamy rozum, kosztem jakiejkolwiek znaczącej siły i obrony naturalnej.Porównaj człowieka pierwotnego, który przy tłuczeniu się nie był niczym ograniczany (np. rozterkami moralnymi), do takiego faceta, który całe życie zapieprzał na wsi. Ludzie się podpierają podstawową bronią i tyle.
Cipher Pol Aigis Zero
Joy Boy
Cytat:Pies posiada każdy zmysł, więc nie pisz głupot(gorzej widzi). Zwierzęta się nie organizują? To co to są według ciebie stada, watahy i reszta takich tam? czy to nie jest organizacja? Napisałem ci dowód na to, że zwierzęta myślą na przykładzie psów.Zwierzęta to mają w ograniczonej kwewstii.
kiki1993 napisał(a):Pies posiada każdy zmysł, więc nie pisz głupot(gorzej widzi). Zwierzęta się nie organizują? To co to są według ciebie stada, watahy i reszta takich tam? czy to nie jest organizacja? Napisałem ci dowód na to, że zwierzęta myślą na przykładzie psów.
Cipher Pol Aigis Zero