Król piratów
Licznik postów: 3,505
Wilk morski
Licznik postów: 100
Ogólnie tytuł nie wydaje się zły, ale jakoś szczególnie się też nie wybija. Sporo wątków i rozwiązań mocno oklepanych, a ten mistyczny miks w wykonaniu japońskim zaczyna mnie już drażnić xd. Poza tym nie gustuję w klimatach "mhroocznych" (mam tu na myśli sam pomysł tych ich bestii, bo seria jest raczej shonenowa). Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,386
Nawet się wzruszyłam parę razy XD Postacie są poprowadzone w sposób bardzo sympatyczny, przygody są niebanalne, podobnie jak świat w którym to wszystko się dzieje.
). A tego już się jego bratu zrobić nie udało
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Król piratów
Licznik postów: 3,505
nagura napisał(a):Całkiem miła seria. Fajny świat został tutaj stworzony. Chociaż widać, że niektóre postacie to lekkie kopie z innych mang.
Ta seria w wiekszości to kalka, chociaż podobał mi się pomysł z niektórymi O-partami i z Kaballą i jej demonami/aniołami.
Jednak po TimeSkipie seria traci i to sporo, jest kilka smaczków, czyli kilka fajnych postaci i O-parts, ale ogólnie już klimat się sypie. O zakończeniu serii już nie mówię bo to totalna klapa.
Piracki wojownik
Licznik postów: 136
BlackKuma napisał(a):No fakt, tak to jest jak się nie czyta poprzednich postów. Przepraszam za spam i ten offtopnagura napisał(a):Całkiem miła seria. Fajny świat został tutaj stworzony. Chociaż widać, że niektóre postacie to lekkie kopie z innych mang.SpoilerTa seria w wiekszości to kalka, chociaż podobał mi się pomysł z niektórymi O-partami i z Kaballą i jej demonami/aniołami.
Jednak po TimeSkipie seria traci i to sporo, jest kilka smaczków, czyli kilka fajnych postaci i O-parts, ale ogólnie już klimat się sypie. O zakończeniu serii już nie mówię bo to totalna klapa.
Szczur lądowy
Licznik postów: 10
Super świeżak
Licznik postów: 210

)