Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Cytat:Siedem rodzin szlacheckich walczy o panowanie nad ziemiami krainy Westeros. Polityczne i seksualne intrygi są na porządku dziennym. Pierwszorzędne role wiodą rodziny: Stark, Lannister i Baratheon. Robert Baratheon, król Westeros, prosi swojego starego przyjaciela, Eddarda Starka, aby służył jako jego główny doradca. Eddard, podejrzewając, że jego poprzednik na tym stanowisku został zamordowany, przyjmuje propozycję, aby dogłębnie zbadać sprawę. Okazuje się, że przejęcie tronu planuje kilka rodzin. Lannisterowie, familia królowej, staje się podejrzana o podstępne knucie spisku. Po drugiej stronie morza, pozbawieni władzy ostatni przedstawiciele poprzednio rządzącego rodu, Targaryenów, również planują odzyskać kontrolę nad królestwem. Narastający konflikt pomiędzy rodzinami, do którego włączają się również inne rody, prowadzi do wojny. W międzyczasie na dalekiej północy budzi się starodawne zło. W chaosie pełnym walk i konfliktów tylko grupa wyrzutków zwana Nocną Strażą stoi pomiędzy królestwem ludzi, a horrorem kryjącym się poza nim
Ned, chcę, żebyś wrócił do mnie. Chcę, żebyś był w Królewskiej
Przystani, a nie tutaj, na końcu świata, gdzie nie ma z ciebie żadnego pożytku. - Robert
popatrzył w ciemność; jego zamyślone oblicze przez moment przypominało melancholijną
twarz Starków. - Przysięgam ci, o wiele trudniej jest siedzieć na tronie, niż go zdobywać.
Wydawanie praw to żmudna praca, podobnie jak liczenie miedziaków. Do tego jeszcze ludzie… tłumy ludzi. Siedzę na tym cholernym żelaznym tronie i wysłuchuję ich narzekań, aż mi drętwieje tyłek, i rozum także. Wszyscy czegoś chcą, pieniędzy, ziemi albo sprawiedliwości. A te ich kłamstwa… lordowie i damy z zamku nie są lepsi. ??yję wśród pochlebców i głupców. Mówię ci, Ned, można oszaleć. Połowa z nich nie ma odwagi powiedzieć prawdy, a druga w ogóle jej nie dostrzega. Czasem w nocy myślę sobie, że powinniśmy byli przegrać nad Tridentem. Ach, nie, niezupełnie, ale…
- : Rozumiem - powiedział Ned.
Joy Boy
Licznik postów: 5,384
Król piratów
Licznik postów: 3,825
Akainu napisał(a):Na początku odrzuciło mnie to, iż postaci było niesamowicie dużo, chyba po ledwie pięciu rozdziałach z siedemdziesięciu trzech z pierwszej książki "Gra o Tron" autor dał z 100 postaci.
Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Rain napisał(a):This.
Przez to nie mogę przeboleć nawet 40 stron Gry o Tron,a książki to ja ogólnie pożeram,więc coś musi tu być nie tak :/
Król piratów
Licznik postów: 3,562

Miło było czytać jak popada w paranoję coraz większą i większą
Różne fajne miejsca odwiedza, spotyka ciekawe postacie i jej rozdziały toczą się z perspektywy jakby najniższych warstw społecznych
Król piratów
Licznik postów: 3,176
podczas krwawych godów zbierałem szczenę z podłogi.
Król piratów
Licznik postów: 3,562
Cytat:Chociaż sam serial nie jest zły, szkoda, że twórcy zaczęli pó??niej kombinować i zepsuli trochę wątków.
krwawych godach
Jon jednak nie zginął. Fajnie się rozwijał
Król piratów
Powinien zginąć walcząc tak jak w książce. :zalamany:
Król piratów