Witam! Więc ja z wielką przyjemnością rozpocznę naszą dyskusję odnośnie postaciach, które się ujawniły po raz pierwszy na wyspie Punk Hazard.
Harpia Monet - tajemnicza piękność, która jest prawdopodobnie asystentką CC. Wydaje się być bardzo silną kobietą, ponieważ ma możliwość latania (możliwe że to Devil Fruit). Oprócz tego że jest śliczna (przypomina mi troszkę Nami), to jeszcze jest inteligentna. Ma sporo informacji o Słomianych i istnieje prawdopodobieństwo, że ona może dołączy do załogi. Nie wiem jak wy, ale kiedy Law w 671 rozdziale upadł trzymając się za serce Monet może mieć jakąś inną moc. Spójrzcie na jej lewe oko:
http://www.manga-lib.pl/index.php/manga ... ece,671,17 . Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać jej w kolorowej wersji, bo naprawdę jest interesująca, nawet jeśli krótko się ujawniała, to daję jej 8/10.
Samurai Kinemon - też trochę tajemniczy. Samuraj, który przybył na wyspę, by odbić swojego syna Momonosuke z rąk Ceasara. Jego siła może być też niezła (umiejętności szermiercze) tylko dziwi mnie ten jego szatański owoc, który według mnie wcale nie pasuje do niego. W dodatku ma negatywny stosunek do piratów (podobnie jak Nami, która nienawidziła ich będąc służącą Arlonga), ale widać dosyć szczegółowo budującą się relację między słomianymi, który jest zdziwiony, że chcą jemu pomóc w poszukaniu torsa i syna samuraja. Również widać silną wię?? między Brookiem oraz Sanjim, którzy są zboczeńcami. Mam nadzieję, że Sanji w ciele Nami szybko odnajdzie tors samuraja i pokaże swe techniki Nitoryuu (walka z 2 mieczami). Tylko mnie zastanawia syn Kinemona. Spójrzcie na jego twarz, która nie jest młodzieńcza. Widać, że samuraj ma już sporo wiosen. Szanse na bycie 10 załogantem Słomianych jest niewielka moim zdaniem, ponieważ raczej nie zostawiłby swojego syna w Kraju Harmonii od tak. Zastanawia mnie również jakie są różnice w sile między zwykłym szermierzem a samurajem i jakie elementy walki budzą niepokój nie tylko Marines, ale również Światowy Rząd. Moja chwilowa ocena odnośnie samej postaci Kinemona to 6,5/10, ponieważ nieznana nam wszystkim jest jego siła w walce, bo na pewno jego szatański owoc nie nadaje się do walki.
Mistrz Ceasar Clown - jest to najbardziej oryginalna i najlepsza negatywna postać, jaką stworzył Oda-sensei! Jego wizerunek świetnie oddaje jego mroczną i zarazem szaleńczą aurę. Śmiech ma też boski (zastanawia mnie jak będzie brzmiało w odcinkach anime). Z jego twarzy można wywnioskować, że jest trochę stary. Jego siła w walce jest też niezła. Nie tylko jest użytkownikiem logii Gas-Gas no Mi, ale także używa podstępu oraz Slima. Jego walka z Luffym była naprawdę epicka, tylko nie wiem jakim cudem przegrał Luffy, kiedy ten już tracił przytomność. Ma nie tylko świetną kartę atutową pod postacią Slima, który siał chaos 4 lata temu na wyspie i sieje ją nadal. Oprócz tego ma pewne stosunki do Jokera, który jest owiany silną tajemnicą. Moja ocena odnośnie Ceasara Clowna to 9/10.
Yeti Cool Brothers (Scotch & Rock) - wydali się być naprawdę silni odkąd pokonali samego Zora, Sanjiego w ciele Nami i Brooka poprzez użycie mocno-alkoholowo-nasennego pocisku. Ich twarze nie są nam znane i szkoda, bo nie widzę ich w dalszym rozwoju akcji w arcu. Może byli silni, ale niestety zostali zbyt łatwo pokonani przez Lawa i resztę Słomianych. Moja ocena to 4,5/10.
Slime - ta glutowata substancja jest naprawdę super niebezpieczna. Wygląd ma trochę zabawny, ale jego ciało naprawdę jest mega zabójcze. Jeśli się go dotknie to już się jest zatruty, a jeśli się go podpali to powstaje epicki wybuch. Ciekawa jestem, jaka musiała byc wtedy siła rażenia Slima, który zamienił wyspę w czystej jakości piekło. Slim w dodatku ma słaby punkt jakim jest woda, która go rozpuszcza, np. tutaj:
http://www.manga-lib.pl/index.php/manga ... iece,671,3 . W dodatku ta perwersyjna wersja Brooka jest powalająca XD. Moja ocena dla Slima to 7/10.
Tajemniczy koleś, który zna Law'a (ujawnił się częściowo w wczorajszym rozdziale) - ostatnią postacią, którą chcę ocenić to ten koleś, który zna od paru lat Lawa. Chwilowo nieznana jest nam ogólny wygląd kolesia, ale mogę zgadnąć, że to na pewno nie jest Aokiji (Kuzan), nawet jeśli mają podobne buty czy sylwetkę. Ostatnim razem Aokiji i Law wiedzieli się 2 lata temu podczas wojny na Marineford. Ten koleś twierdził, że sporo urósł i ile lat już minęło od ostatniego spotkania. Moimi możliwymi opcjami, że cień tego kolesia to:
Vegapunk - ma podobną sylwetkę i płaszcz.
Kaido - pamiętacie jak X Drake spotkał Scotcha (cyborga Kaido) na zimowej wyspie? A imię "Scotch" pojawia się po raz drugi (1 z Yeti Cool Brothers)
http://www.manga-lib.pl/index.php/manga ... iece,595,4
Następną możliwą opcją jest ojciec/starszy brat Lawa, którego jeszcze nie znamy.
W tej chwili nie jestem w stanie ocenić tej postaci. Zrobię dopiero wtedy, kiedy się ujawni całkowicie. Zapraszam was do mojej dyskusji odnośnie waszej opinii na temat tych postaci, które poznajemy w tym Arcu ;)