PBF Sci-Fi (mechy, kosmos i te sprawy)
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 16-10-2012, 00:27
Pytanie kontrolne - są chętni? Potrzebuję co najmniej 4 graczy (przy czym biorę pod uwagę tylko parzystą liczbę graczy, co najmniej 4, maximum 10). Jeżeli jesteś chętny to fajnie. Jest druga sprawa, w moim pierwszym PBFie (i nie tylko, to dość powszechna praktyka) ludzie się wykruszali po jakimś czasie lub olewali wpisy. Jeżeli wiesz, że będzie tak u ciebie, to nie zapisuj się. Nie potrzebuję frajerów, którzy zrobią kartę, a pó??niej obsrają sesję. Jeżeli nie umiesz gospodarować pracą lub nie jesteś pewny, to nie graj. Zaoszczędzisz mi nerwów. Wiadomo, czasem się zdarzy że nie można pisać, ale wiem też że pó??niej chcę "utrzymać" sesję do końca i przymykam na to oko. Dlatego jeżeli chcesz grać i jesteś pewny, że grać będziesz - zapisz się. Jeżeli nie, to won stąd. Btw. w przypadku, gdyby brakowało jednego gracza do pary, to mogę się "dołączyć".
Generalnie chcę zrobić sesję bez żadnych ograniczeń. Robicie co chcecie, jak chcecie, ja jako narrator będę Wam narzucał wszystko w stopniu ograniczonym (tak, by iść z głównym wątkiem do przodu). Nie będzie takiej sytuacji, jak w sesji z FMA, że 90% akcji narzucałem ja jako GM.
Jeżeli ktoś kojarzy anime pt. "Top wo Narae!" to poczuje się jak w domu, bo "pomysł" jest w swych założeniach podobny (a przynajmniej jego ogólne zarysy). Przy czym mówię, nie wzorowałem się na nim. "Gunbustera" widziałem rok temu, a pomysł na to w swych bardzo lu??nych zarysach powstał ~2 lata temu.
Waszym celem będzie powstrzymanie inwazji Obcych, rozdupczenie ich planety w drobny mak itp. Do Waszej dyspozycji zostanie oddanych stosowna liczba mechów. Załogę robota stanowi dwójka pilotów (zwani dalej jako "Pilot A" i "Pilot B" ). Pierwszy będzie tym "głównym pilotem", można by rzec, iż będzie "dominował" nad drugim. Będzie tym samym pełnił rolę głównego operatora oraz "kreował" za pomocą swych myśli działanie mecha (co pomyśli, to mech zrobi). Drugi pilot będzie odpowiadał również za to, ale w bardziej ograniczonym stopniu. No i będzie to bardziej "mechanik" aniżeli zwykły pilot". Generalnie będą musieli do siebie pasować jak partnerzy w normalnym związku (ten, kto miał dziewczynę/chłopaka ten rozumie ;P), by sterowanie miało w ogóle ręce i nogi. Dlatego też, będziecie musieli opracować mecha sami (we dwójkę), tak by spełniał Wasze wyobrażenie. Pewien schemat, szkic etc. który posłuży Wam go jego stworzenia przedstawię w swoim czasie.
Sterowanie manualne (d??wignie, przyciski etc.) będzie ograniczone do niezbędnego minimum, zdecydowana większość "ruchów" będzie odbywała się na zasadzie przepływu myśli.
Nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Jak macie jakieś pytania, piszcie.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 16-10-2012, 00:32
ja ja ja ja ja ja!
Heros

Joy Boy

Heros, 16-10-2012, 00:36
Btw. zanim zrobicie karty (o ile w ogole), to napiszcie, bo niektórych ludzi mogę nie przyjąć.
Kj52

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 488

Kj52, 16-10-2012, 03:03
Ja mogę być w parze z Evendell Big Grin Teraz mam więcej spokoju w pracy i wcześniej wracam do domu więc na pewno będę miał czas żeby się trochę rozerwać Smile
PBF HxH: Ari McMorf, 16 lat, Emiter.
PBF OP: Ikar Stormwatcher, 24 lata, użytkownik DF.

Nie bój się, nie jest źle, nowy dzień wstanie rano
I Ty też, tyle że tym razem nie daj za wygraną
Trzeba chcieć by siłę mieć jak lew, więc śmiało
Zaciskaj pięść cokolwiek by się nie działo
DarkAngle

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 765

DarkAngle, 16-10-2012, 09:08
JA też się zgłoszę Tongue mam trochę wolnego czasu więc jest dobrze xd
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 16-10-2012, 14:34
A co mi tam, też się zgłaszam Tongue
ssssx

Wilk morski

Licznik postów: 93

ssssx, 16-10-2012, 17:10
zgłąszam się!
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 16-10-2012, 17:11
Jest PBF - widzisz Drakhama.
Viva watashi!
DarkAngle

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 765

DarkAngle, 16-10-2012, 19:09
Mam pomysł jak nazwać pilota B (w sumie zaczerpnięty z anime) i to może być wizzard Tongue

@Down:
No dobra dobra ja tylko proponowałem.
Heros

Joy Boy

Heros, 16-10-2012, 19:17
Nie potrzebuję cudzych pomysłów.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 17-10-2012, 01:43
no to daje nam póki co 6 graczy. nikt więcej się nie zgłasza? ;_;
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 17-10-2012, 02:06
Ja się piszę! I chcę Drakhama do Mecha! Big Grin
Perłowy Książę

Nowicjusz

Licznik postów: 14

Perłowy Książę, 17-10-2012, 19:36
No siema, chętnie wezmę udział. Hihihihi :hyhy:
Heros

Joy Boy

Heros, 18-10-2012, 10:48
Fajnie byłoby, gdyby doszedł ktoś jeszcze.
Haczyk

Piracki wojownik

Licznik postów: 107

Haczyk, 18-10-2012, 20:15
Raz się żyje , wchodzę.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź