Muzyka która trafia prosto w serce.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Ilidiann

Piracki wojownik

Licznik postów: 130

Ilidiann, 28-08-2008, 19:05
Jestem wprost pewien, że każdy z nas, ma jakieś wyjątkowe utworki, których lubi słuchać w samotne wieczory czy wówczas gdy jest nam smutno i źle.
Jasne, można powiedzieć, że w takich chwilach najlepiej posłuchać Mandaryny i poprawić sobie humor, jednak mimo wszystko, są dni gdzie potrzeba nutki melancholii, spokoju i wyciszenia.

Czego w takich chwilach słuchacie? Może macie piosenki z którymi wiążecie jakieś piękne lub mniej piękne wspomnienia? Każdym takim utworem, szczególnym dla Was, podzielcie się w tym temacie. Zacznę ja Smile
Kolejność przypadkowa;

1. Lifehouse - Simon - po prostu coś pięknego, tekst wprost bombowy a głos fantastyczny.
2. The Fray - How to save a life - dużo o tym utworze mówić nie trzeba. Początek to delikatne piano, a potem ostry kop która trafia prosto w serce.
3. The Red Jumpsuit Apparatus - My guardian angel - Utworek z AMV OP - cudo.
4. Hinder - Lips of an Angel - pierwszy raz go usłyszałem gdy oglądałem AMV SS, zrobił na mnie ogromne wrażenie, tekst, głos niach niach.
5. Ringside - Criminal - Brak słów, piękne piano, cudowny głos i tekst który chwyta za serce.
6. Guang Liang - Tong Hua - gdy pierwszy raz zobaczyłem ten teledysk nie kryję, miałem mokre oczy. Autentyczna historia Guang Liang'a przedstawiona w utworze. Coś pięknego...
7. FMA - Brothers (English) - który fan FMA tego nie zna. To mówi samo przez siebie.
8. SS - Last Holy War - najpiękniejsza nutka z Saint Seiya, cud cud cud i jeszcze raz cud.
9. SS - Milo Gold Saint Tribute - nie znam tytułu, utwór podesłał mi kolega, fan SS - AMV przedstawiający Milo, złotego rycerza Ateny, piękna gra skrzypiec i pianina.
10. Bleach OST - Here to stay - na koniec, najcudowniejszy soundtrack z całego Bleacha, nie ma nic piękniejszego niż sceny z 'Here to stay' w tle.

Póki co tyle, choć to i tak mało z całego mojego arsenału Xdd
Liczę na was Smile

Pozdrawiam Diann
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 28-08-2008, 21:40
Póki co do głowy przychodzą mi liczne piosenki Nightwisha i "Uninvited" Alanis Morisette. Chciałam do tego zrobić AMV, ale na razie nie mam jak.
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 29-08-2008, 00:33
Eeee nie wiem czy jak wyskocze z nomalnymi utworami to czy to nie bedzie poza tematem Wink Bo barazie to widze same albo przynajmniej wiekszosc utworow z anime Tongue

W kazdym razie olac to!

Jak dla mnie najlepszy i jedyny jest Guns and Roses - November rain pozatym jest sporo innych np. knocking on heaven doors (wersja dylana) , ira - nadzieja oraz wiara, Aerosmith - Crying, Dżem - listo do M, oraz wehikul i ogolnie pelno dżemu! jak dżem to i Cree Wink Edyda Górniak - kolorowy wiatr, Queen bohemian rapsody, wszelkie wersje piosenki Aisha :> narazie to tyle co mi do glowy przychodzi a z takich nut bardziej z anime to z NGE EOE - komm susser todd
Ilidiann

Piracki wojownik

Ilidiann, 29-08-2008, 01:05
Cree - po co więcej mi = wprost cudo
November Rain - teledysk arcydzieło, klasyk, ot co Smile
Kolorowy wiatr z Pokahontas również konkretny.

Ten utworek zrobił na mnie ogromne wrażenie;
Ben Jelen - Come on
uffcio

Wilk morski

Licznik postów: 69

uffcio, 29-08-2008, 15:30
Najpiękniejszy utwór Iron Maiden Paschendale - treść, muzyka, wszystko boskie! Chyba ich najlepsza piosenka Big Grin jak dotąd ta trafia do mnie najbardziej.
Jackie D. Flint

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 29-08-2008, 15:59
Cholera... muszą być smutne?
Bo jedną z niewielu piosenek, które mnie naprawdę przejęły i postawiły na nogi (i stawiają do dziś) to "Always look on the bright side of life" z "Żywota Briana" - ŚWIETNA PIOSENKA. Życiowa.
Worst things happen' on sea, ya know?
Ilidiann

Piracki wojownik

Ilidiann, 29-08-2008, 16:37
Muzyka na dziś = Muse - Unintended
Tu linkacz;
http://pl.youtube.com/watch?v=XMCUg1J8nuI

kkthxbye
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 29-08-2008, 17:14
1. Disturbed - I'm Alive
2. Disturbed - The Night
3. Ostatni ending z One Piece ;p
4. Staind - For You
5. Franek Kimono - Tankowanie nocą
6. Nickelback - Animals
7. Thousand Foot Krutch - Step To Me
8. Sonata Artica - 8th Commandment
9. Stratovarius - Eagleheart
I to wszystko co podnosi mnie na duchu xD
Nie wiem czy na temat czy nie, ale kocham te piosenki Big Grin
A smutasów nie słucham, bo muzyka jest rozrywką Big Grin
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 01-09-2008, 13:15
Martin Kesici feat. Tarja Turunen - Leaving you for me - ładna piosenka i teledysk, kojarzy mi się trochę z marysuistycznym fikiem, który piszę, pewnie przez tą scenerię i "wiejską" TarjęTongue
Ilidiann

Piracki wojownik

Ilidiann, 20-09-2008, 23:38
Odświeżam Smile

Piosenka od mojej serduszkowej panienki;
Cudo cudo cudo, stare - ale cudo Smile
http://pl.youtube.com/watch?v=yAfQ1DrpYZk - Nothing's gonna change my love for You
Satanus

Piracki wojownik

Licznik postów: 167

Satanus, 21-09-2008, 11:07
Wiem,że nikt na tym forum tego typu muzyki nie lubi i nie docenia, ale.... KAT-"Ballady" (cały album)
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 21-09-2008, 18:29
Na zawsze w sercu: KAT - Łza dla cieniów minionych...
Duzo tych piosenek wmieniac, bo muzyka to jest rytm mojego zycia, ale z owa KAT'a piosenka lacza mnie wspomnienia tego co kiedys bylo...
Satanus

Piracki wojownik

Licznik postów: 167

Satanus, 22-09-2008, 17:07
Dla mnie KAT ciągle jest! 666, to album którym można żyć Big Grin (konać, Szatana! Szatan! Szatan i rum!), jak miałem wkurwę-życiową to on mi pomógł i teraz zajebiście się z nim czuje- wkurzony, smutny, wesoły- KAT zawsze pasuje Big Grin
Caellion

Super świeżak

Licznik postów: 219

Caellion, 10-11-2008, 23:31
Tak KAT to jest to... ale nie na defowe dni

na takie dni wole coś wesołego posłuchać
dlatego tutaj postaram się wybrać 12 moich naj naj

Oto lista Caelliona czyli moja :hyhy: (kolejność przypadkowa)

1. Areosmith - tutaj to większość piosenek
2. Guns and Roses - większość piosenek
3. piosenka z AMV Flame of Recca - Flaming Brothers - (tu prośba jakby ktoś mi powiedział co to za zespół to byłbym happy)
4. Yamazaki Masayoshi - One more time one more chance
5. Hitomi Mieno - Dearest - ta sprawia że odpływam
6. Faye Wong - Eyes on me - ta sprawia że odpływam
7. Bleach ending 4 - Happy people
8. Yoko Kanno - Rain - kocham tą piosenkę, a słowa są świetne
9. Masterplan - Spirit never dies
10. One Piece Ending 4 - Shouchi no Suke - lubię ten ending
11. One Piece Straw Hat Pirates Family Special Ending Song
12. Devil Doll - wszystkie albumy (tu jedna z piosenek The girl who was... death )

będzie jeszcze trochę tych piosenek ale na razie nie przypomnę sobie tytułów

a jeszcze jedna Luca Turilli - Demonheart

to tyle jak na razie... Ja nee
xaton

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,120

xaton, 11-11-2008, 01:07
Mi w serce trafia Republika. Takie utwory jak "tak tak" lub "biała flaga" mnie po prostu szokują i zmusząją do rozmyśleń.

http://pl.youtube.com/watch?v=XCzThEQY4 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=i_-T9QrO6 ... re=related
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź