Gra na podstawie serialu The Walking Dead
,,Akcja serialu skupia się na grupie ludzi, którzy starają się przeżyć w postapokaliptycznym świecie opanowanym przez zombie. Większość akcji filmu rozgrywa się w obszarze metropolitarnym oraz w okolicy Atlanty w Stanach Zjednoczonych. Głównym celem bohaterów serialu jest szukanie schronienia i ucieczka z dala od hord zombie (zwanych w filmie szwendacze, z ang. walkers), które atakują każdą żywą istotę, i których samo ugryzienie z czasem staje się śmiertelne i powoduje przemianę w zombie. Fabuła koncentruje się głównie na problemach grupy, których podstawowym celem jest utrzymanie własnego życia oraz stawianie czoła trudnym sytuacjom w kontaktach z innymi lud??mi, którzy przetrwali po katastrofie, czy w przypadkach śmierci członka grupy''
Gra będzie podobna do świata tego znanego w serialu jednak cała akcja będzie odgrywać się w Polsce.
Warszawa rok 2015
Christopher był nielegalnym imigrantem, przybył do Polski z Ameryki gdyż tam rozprzestrzeniał się wirus. Media Europejskie głosiły ,,Naszemu krajowi nic nie grozi, jesteśmy bezpieczni, niedługo na Amerykę zostanie zrzucona bomba atomowa i wirus zostanie zniszczony'' szybko jednak wybito z głowy Europie zrzucanie na Amerykę bomby atomowej, wysłano tam oddział komandosów którzy mieli za wszelką cenę zniszczyć wszystkich zombie.. żołnierzy było tysiące. Nikt nie wrócił, wszyscy zostali pogryzieni.. Christopher ukradł samolot i wyleciał do Europy, znał język polski więc nie miał żadnych problemów. Szedł on z bagażem przez ulice Warszawy, na ziemiach leżeli ludzie z kartkami ,,Dajcie parę groszy jestem biedny'' kalecy, biedne dzieci wszystko, ludzie to ignorowali przechodzili obok nich obojętnie. Christopher podszedł do pewnego biednego dziecka i kucnął przy nim
-
Pomogę ci chłopczyku, gdzie są twoi rodzice? Skąd pochodzisz? - zapytał, chłopczyk spojrzał prosto w oczy Christopherowi i wyciągnął dłoń w jego stronę, jednak po chwili jego dłoń opadła. Chris dotknął czoła dziecka
-
Mój boże, masz gorączkę, zabierzemy cię do lekarza dobrze? - zapytał, Dziecko zaczęło dziwne patrzeć na Christophera, i wyszczerzyło zęby. Christopher zaczął się cofać przerażony
-
Kurwa, tylko nie to! - krzyknął, dziecko rzuciło się na Christophera i ugryzło go w szyję.
Tydzień pó??niej
- Denerwujecie mnie - odparł prezydent Bronisław Komorowski - Sprawa z Zombie to nie moja sprawa
W gabinecie prezydenta stało dwóch zwykłych ludzi którzy prosili go o pomoc w sprawie zombie
- Nie rozumie pan, wkrótce kraj czeka zagłada ktoś musi nam pomóc nie chce pan żebyśmy my zwykli ludzie umarli na to cholerstwo?! - krzyknął jeden z mężczyzn, Komorowski zauważył iż obydwoje mężczy??ni zostali ugryzieni zapewne dlatego prosili o pomoc.. prezydent natychmiast wyciągnął broń i wycelował obydwóm w łeb
- Mogę coś dla was zrobić - odparł - Tylko tyle
Aktualna sytuacja w Kraju
Większość ludzi na świecie została zarażona wirusem. Przetrwała tylko garstka nielicznych, świat się kończył jedyne co robili to walczyli o przetrwanie ich życie nie ma sensu.
W Polsce jest pewna grupka, ukrywa się ona w piwnicach, na zewnątrz wychodzą całą grupą po pożywienie i broń (obok piwnic jest baza wojskowa) . Zostań jednym z nich, jednym z członków tej grupy..
Karta Postaci:
Imię i Nazwisko:
Charakter:
Wygląd:
Ekwipunek: (jedna broń (jakakolwiek) jeden nóż (jakikolwiek wszystko sami wymyślacie) )
Nie koniecznie ale można
*Zawód z przeszłości:
*Historia:
* Rodzina: + czy w piwnicach jesteś z rodziną.
Chcesz zagrać? Przyjmę od 4-8 graczy, wybierane będą najlepsze KP a o tym czy wybrałem je czy nie decyduję ja. Zapraszam