The Walking Dead - Zombie invasion of Poland
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 11 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Egz3kutor

Wilk morski

Licznik postów: 87

Egz3kutor, 03-12-2012, 20:19
[Obrazek: 1352171598_7896_The%20Walking%20Dead.jpg]

Gra na podstawie serialu The Walking Dead
,,Akcja serialu skupia się na grupie ludzi, którzy starają się przeżyć w postapokaliptycznym świecie opanowanym przez zombie. Większość akcji filmu rozgrywa się w obszarze metropolitarnym oraz w okolicy Atlanty w Stanach Zjednoczonych. Głównym celem bohaterów serialu jest szukanie schronienia i ucieczka z dala od hord zombie (zwanych w filmie szwendacze, z ang. walkers), które atakują każdą żywą istotę, i których samo ugryzienie z czasem staje się śmiertelne i powoduje przemianę w zombie. Fabuła koncentruje się głównie na problemach grupy, których podstawowym celem jest utrzymanie własnego życia oraz stawianie czoła trudnym sytuacjom w kontaktach z innymi lud??mi, którzy przetrwali po katastrofie, czy w przypadkach śmierci członka grupy''
Gra będzie podobna do świata tego znanego w serialu jednak cała akcja będzie odgrywać się w Polsce.

Warszawa rok 2015

Christopher był nielegalnym imigrantem, przybył do Polski z Ameryki gdyż tam rozprzestrzeniał się wirus. Media Europejskie głosiły ,,Naszemu krajowi nic nie grozi, jesteśmy bezpieczni, niedługo na Amerykę zostanie zrzucona bomba atomowa i wirus zostanie zniszczony'' szybko jednak wybito z głowy Europie zrzucanie na Amerykę bomby atomowej, wysłano tam oddział komandosów którzy mieli za wszelką cenę zniszczyć wszystkich zombie.. żołnierzy było tysiące. Nikt nie wrócił, wszyscy zostali pogryzieni.. Christopher ukradł samolot i wyleciał do Europy, znał język polski więc nie miał żadnych problemów. Szedł on z bagażem przez ulice Warszawy, na ziemiach leżeli ludzie z kartkami ,,Dajcie parę groszy jestem biedny'' kalecy, biedne dzieci wszystko, ludzie to ignorowali przechodzili obok nich obojętnie. Christopher podszedł do pewnego biednego dziecka i kucnął przy nim
- Pomogę ci chłopczyku, gdzie są twoi rodzice? Skąd pochodzisz? - zapytał, chłopczyk spojrzał prosto w oczy Christopherowi i wyciągnął dłoń w jego stronę, jednak po chwili jego dłoń opadła. Chris dotknął czoła dziecka
- Mój boże, masz gorączkę, zabierzemy cię do lekarza dobrze? - zapytał, Dziecko zaczęło dziwne patrzeć na Christophera, i wyszczerzyło zęby. Christopher zaczął się cofać przerażony
- Kurwa, tylko nie to! - krzyknął, dziecko rzuciło się na Christophera i ugryzło go w szyję.

Tydzień pó??niej

- Denerwujecie mnie - odparł prezydent Bronisław Komorowski - Sprawa z Zombie to nie moja sprawa
W gabinecie prezydenta stało dwóch zwykłych ludzi którzy prosili go o pomoc w sprawie zombie
- Nie rozumie pan, wkrótce kraj czeka zagłada ktoś musi nam pomóc nie chce pan żebyśmy my zwykli ludzie umarli na to cholerstwo?! - krzyknął jeden z mężczyzn, Komorowski zauważył iż obydwoje mężczy??ni zostali ugryzieni zapewne dlatego prosili o pomoc.. prezydent natychmiast wyciągnął broń i wycelował obydwóm w łeb
- Mogę coś dla was zrobić - odparł - Tylko tyle

Aktualna sytuacja w Kraju

Większość ludzi na świecie została zarażona wirusem. Przetrwała tylko garstka nielicznych, świat się kończył jedyne co robili to walczyli o przetrwanie ich życie nie ma sensu.
W Polsce jest pewna grupka, ukrywa się ona w piwnicach, na zewnątrz wychodzą całą grupą po pożywienie i broń (obok piwnic jest baza wojskowa) . Zostań jednym z nich, jednym z członków tej grupy..

[Obrazek: 0662a6f0f66112f3f25b8888975e040c.jpg]

Karta Postaci:
Imię i Nazwisko:
Charakter:
Wygląd:
Ekwipunek: (jedna broń (jakakolwiek) jeden nóż (jakikolwiek wszystko sami wymyślacie) )
Nie koniecznie ale można
*Zawód z przeszłości:
*Historia:
* Rodzina: + czy w piwnicach jesteś z rodziną.

Chcesz zagrać? Przyjmę od 4-8 graczy, wybierane będą najlepsze KP a o tym czy wybrałem je czy nie decyduję ja. Zapraszam
bybejita

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

bybejita, 03-12-2012, 20:37
Zaklepuje miejsce dziś/jutro pojawi się tu karta.
[Obrazek: tumblr_mcdjg3lO2B1qiqegzo1_r1_500.gif]
Brena

Imperator

Licznik postów: 1,817

Brena, 03-12-2012, 20:45
Chętnie zagrałbym jako rosyjski lekarz - Gondor Freeman.
KP wrzucę najwcześniej za dwa dni, bo niestety mam teraz małe urwanie głowy.
[Obrazek: six_by_sturmir-d9tcm16.jpg]
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 21:00
Widzę ze jest zainteresowanie, już 2 chętnych, z chęcią poczekam na wasze Karty Postaci.
Gra będzie dość długa, limit do odpisania to 3/4 dni. Chociaż posty mogą pojawiać się co sobotę. Jakoś to ustalimy, na razie czekam na zainteresowanych.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 03-12-2012, 21:28
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

planowałam coś podobnego w grudniu! goń się! :<<<<<<<<<<<<<<<<
pffffffffffffff! phi! kobiecy foch!!!!!

btw. będę grała! : p
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 21:46
Ależ wybacz Wink ale widzisz, przynajmniej się czegoś nauczyłaś na przyszłość zapowiadaj takie sesje a wątpię ze ktoś byłby na tyle wredny żeby cię w tym uprzedzić Big Grin
Evendell

Joy Boy

Evendell, 03-12-2012, 21:47
spoko, zrobię mieszankę SH i RE najwyżej ; p
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 21:49
Sesja w świecie Silent Hill! To będzie to! Evendell zrób to a się w tobie zakocham <3
Evendell

Joy Boy

Evendell, 03-12-2012, 21:50
swoja drogą, ciekawe, że dołączyłeś dzisiaj i od razu zakładasz temat do gry ; >
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 21:55
Forum przeglądam od zawsze.. jednak forum na którym grałem w RPG'ki padło. Uznałem tak więc ze pokażę swój TALENT (wiem wiem, wysoką samoocenę mam) wam, fanom One Piece xD Od razu założyłem konto, i wrzuciłem sesję która była zapowiadana na tamtym forum na rok 2013 tutaj. (dlatego iż tam prowadziłem sesję w Warhammera:Wewnętrzny Wróg i zbliżaliśmy się do finału). Mam nadzieję ze jest tutaj ciekawe towarzystwo i osiedlę się na zawsze :3

Edit: Jeżeli będzie oky, pogadam z administratorem nad rozwinięciem nam tego działu. Mam pewien plan, ale nie będę się rządził na samym początku pobytu na forum.
Evendell

Joy Boy

Evendell, 03-12-2012, 21:59
oo. to zapraszam do mnie : p

no to masz 3-4graczy. może uda się 2 kolejnych ściągnąć ; )
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 22:02
Jeżeli w ciągu 2 godzin zdobyłem już 3 graczy to znaczy ze zbierzemy i pozostałych dość szybko Big Grin
Widzę ze napalonych graczy tu jest wielu. Ciekawi mnie czy wasze pojęcie RPG ogranicza się tylko do PBF'ów czy to jest też coś więcej jak sesje w realu, larpy i tak dalej? No i oczywiście podręczniki! D&D, Neuroshima, Warhammer? xD Chcę wiedzieć czy mam się czuć mądrzejszy od reszty
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 03-12-2012, 22:02
Evendell napisał(a):planowałam coś podobnego w grudniu! goń się!

Ja wiedziałem Big Grin

Do kiedy KP trzeba stworzyć?
Evendell

Joy Boy

Evendell, 03-12-2012, 22:03
Larpy <3 sesje w realu <3 podręczniki do D&D <3 znam, znam.

Bufa, wbij na gg :<
Egz3kutor

Wilk morski

Egz3kutor, 03-12-2012, 22:04
Cóż, nie robię ograniczeń czasowych. Zapełnią się miejsca to od razu startujemy... jeżeli się nie zapełnią to w świętą datę 21 grudnia 2012 startujemy. (Cóż nie chcę wasz napalać na sesję przed wielkim THE ENDEM xD)
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź