Piracki oficer
Licznik postów: 583
Król piratów
Licznik postów: 3,793
Cytat:Anyłej, pamiętacie ja pisałem tu kiedyś, że Kaidou po jap może oznaczać kościół/katedrę i być może Kaidou będzie miał motyw religijny? Od jakiegoś czasu doszły kolejne argumenty za tą teorią.
Po pierwsze - Moriah wg pierwszych pomysłów Ody miał być kapłanem, z rozdwojoną ja??nią bodajże. Jak widać porzucił wersję kapłana i skupił się na tej drugiej 'mhrocznej' osobowości. A co z religijnym maniakiem? I tu właśnie przychodzi na myśl jego rywalizacja z kaidou. Nie uważacie że pasuje? Moria jako mroczny i demoniczny, kaidou jako niejakie przeciwieństwo(niejakie, bo raczej nie będzie postacią dobrą).
Drugi argument to Caribou. On wygląda na religijnego maniaka, ciągle gada do Boga, ma na sobie krzyż, nazywał marines grzesznikami i ostatnio dziwnym trafem wylądował na wyspie kaidou. A jakby tego było mało, to wiemy że pracuje dla "sami-wiecie-kogo". Wygląda na to, ze ten ktoś, to kaidou właśnie, idealnie pasuje + to raczej pewniak, że jeden z yonkou/dofla dowie się o shirahoshi, a caribou o tym wie, więc pewnie niedługo przekaże tę informację.
Nie wiem jak wam, ale mi pasuje taki motyw, można tam idealnie enela wplątać. Wyobrażacie to sobie, Enel przylatuje z nieba, a kaidou pada na kolana przed bogiem XDDD
Sam kaidou może mieć mityczny zoan anioła/archanioła jak mówiłem kiedyś. Załoga to jed??cy apokalipsy np.
Ja to chce.
Piracki wojownik
Licznik postów: 167
Król piratów
Licznik postów: 3,793
Król piratów
Licznik postów: 3,176

Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,370
Dahaka napisał(a):Ja się w zasadzie zastanawiam nad jego charakterem.
Mieliśmy opanowanego, dobrego i kochającego swoją załogę białobrodego
Mamy rządnego władzy i potęgi, zbyt pewnego siebie Teacha
Mamy dziką mamuskę, która traktuje swoją załogę jak szmaty i lubi niszczyć i zabijać, jak ktoś stanie jej na drodze.
Mamy Shanksa, który jest tym spokojnym cool gościem, który ocieka epickością.
A kaido? Nic ciekawego mi na myśl nie może przyjść.
Admirał
Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa
Kapitan z paradise
Licznik postów: 344
Szczur lądowy
Licznik postów: 3