Najlepszy film kinowy
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 25-01-2013, 13:36
Najlepszy film kinowy - „Kinówki” to wyższa szkoła jazdy jeżeli chodzi o anime. Nie wszyscy fani anime wiedzą, że niektóre filmy puszczane w kinach były inspiracją dla niektórych reżyserów (np. mało kto wie o olbrzymim wpływie „Ghost in the Shell” na „Matrixa” tudzież filmu „Paprika” na sedno „Incepcji”). Wiele kinówek powala na kolana swoim wykonaniem i budżetem. Jakie jest Wasz ulubiony film kinowy?

Przypominamy, że można podawać aż 3 nominacje oraz że plebiscyt dotyczy wszystkich anime.
kiki1993

Cipher Pol Aigis Zero

Licznik postów: 914
Miejscowość: Czarne

kiki1993, 25-01-2013, 22:33
1. Mononoke hime. Pierwszy z ostatnich filmów Mizayakiego. Genialna historia, ciekawe postacie, grafika nadal zachwyca.
2/3. Dylemat, czy The Place Promised in Our Early Days, czy 5 Cm Per Second. A niech leci tak jak napisałem. Mało w którym filmie można tak dobrze napisać historię mając tak na prawdę 3 postacie + kilka postaci tła. Do tego genialnie narysowane tła. Szkoda, że Shinkai nie ma talentu do rysowania postaci.
[Obrazek: 586108d232c14ef50b020cee7fc4c65bd6115e86_hq.gif]
MidoriTenshi

Szczur lądowy

Licznik postów: 2

MidoriTenshi, 26-01-2013, 02:46
O dziewczynie skaczącej przez czas
Tutaj już będzie krótko i na temat xD Przy tym filmie zaczęłam się zastanawiać nad ogólnym czasem. Ot, dziewczynę bez większych ambicji naszły chęci na filozofowanie. Produkcja sprawiła, że bardziej zaczęłam skupiać się na tym, aby nigdy nie żałować swoich czynów i walczyć, o cokolwiek, byleby nie pozostać ciepłą kluchą do końca życia. Tak, pobudził we mnie chęci spędzenia tych kilkunastu lat na Ziemi w jak najlepszy sposób, nie robiąc przy tym krzywdy innym. Dzięki niemu zrozumiałam wiele rzeczy. Niby jest to prostu film, z prostą grafiką, ale bardzo udało mu się zagnie??dzić w moim sercu. Często powracam do tej produkcji, ponieważ za każdym razem mam z lekka inne przemyślenia na temat opowieści głównej bohaterki. Dlatego to właśnie on znajduje się na pierwszym miejscu moich ulubionych filmów.
CookieMonster04

Wilk morski

Licznik postów: 67

CookieMonster04, 26-01-2013, 04:15
1. Spirited Away.
2. Akira.
3. Mononoke Hime.
Monkey D Elizabeth

Wilk morski

Licznik postów: 67

Monkey D Elizabeth, 26-01-2013, 13:45
1. Code Geass: Akito the Exiled 1
2. One Piece the Movie 10: Strong World
3. Full Metal Alchemist: The Sacred Star of Milos
"Szlachta, niewolnictwo, sklepy z ludźmi...!! Tak patrząc na tę czystość wyższych sfer! Dlaczego my, łotry tego świata jesteśmy bardziej ludzcy?" - Eustass Kid
toudi

Pirat

Licznik postów: 44

toudi, 26-01-2013, 13:58
1.Berserk: Golden Age Arc 1: Egg of the High King
2.Dragon Ball- Sposób by stać się silniejszym
3.Naruto Shippuuden Movie 3: Inheritors of Will of Fire
Luffina29

Pirat

Licznik postów: 27

Luffina29, 26-01-2013, 16:16
1. Spirited Away
2. Sailor Moon Super: The Movie.
ktoja

Wilk morski

Licznik postów: 95

ktoja, 26-01-2013, 21:46
Howl no Ugoku Shiro- po polsku ruchomy zamek (chyba?) Hauru czy jakoś tak ; ). W mojej subiektywnej opini najlepszy film spod skrzydeł Ghibil.
Final Fantasy VII: Advent Children - super kreska postać Cloda, super walki.
alabam

Szczur lądowy

Licznik postów: 8

alabam, 27-01-2013, 01:37
1. Heisei Tanuki Gassen Pom Poko (Szopy w Natarciu) - rewelacyjna opowieść o legendarnych tanuki i skutkach urbanizacji. Wspaniały film, a ending tego filmu.... brak słów by wyrazić jego piękność xD
2. Neko no ongaeshi (Narzeczona dla Kota) - jak poprzednik jest to film studia Ghibli, opowiadający - w dużym skrócie - o równoległym do naszego świecie w którym rządzą tylko koty i o dziewczynie, która do tego świata trafiła Smile
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 27-01-2013, 02:36
1. Perfect Blue (bo nic innego nie ogladałem Big Grin, ale nawet jakbym oglądał, to ten i tak pewnie by się tutaj znalazł, bo jest genialny)

Licznik postów: 13

PoKKKQweXXXSnoreXXX, 27-01-2013, 05:40
1. Ghost in the Shell. Ten Film kopie Mózg Wszystkim, Co ma w Sobie. Głębią, Muzyką, Fabułą, Kreską, Tłami, Animacją, Scenami Walki, Nieprawdopodobną Symboliką.
2. Hauru no Ugoku Shiro - Ruchomy Zamek Hauru. Choć nie Hayao, to Jednak Miyazaki. Kocham. <3
3. Sen to Chihiro no Kamikakushi, Czyli Nasze Spirited Away - W Krainie Bogów. Szczytowe Osiągnięcie Studia Ghibli za Czasów Reżyserii Hayao Miyazakiego. Cud, Miód i Mokre Oczki. :3
hetman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,319

hetman, 27-01-2013, 16:18
1. Tonari no Totoro (Mój sąsiad Totoro)

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSDKfcSs6KqRyJOpEBIqVU...UzMG18fnqA]

2. Steamboy

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTpql-iRCon55OAuBnduJq...D1b72cTIQF]

3. Kokuriko zaka kara

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSE2akkimDTfpRWQGa5qyc...fmuGaYIdrO]
lola3103

Szczur lądowy

Licznik postów: 7

lola3103, 28-01-2013, 22:46
1. Spirited Away
2. Naruto Shippuuden movie 4
3. Paprika
Mint Julep

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 448

Mint Julep, 29-01-2013, 02:52
Księżniczka Mononoke
Ruchomy zamek Hauru
One Piece: Dead End no Bouken (Posiadał wszystko to, co lubię w OP)
Matsusuke19

Szczur lądowy

Licznik postów: 3

Matsusuke19, 29-01-2013, 06:14
Dość trudny wybór myślę że na pierwszym miejscu będzie Bleach: The Hell Chapter za bardzo dobrą grafikę jak i akcję.2 to będzie Berserk:The Golden Arc 1. No i na trzecim miejscu będzie Gintama Movie 1: Shinyaku Benizakura-hen to moi faworyci :3
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź