Moje skromne wypociny
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
mateczQa

Kapitan z paradise

Licznik postów: 399

mateczQa, 12-09-2008, 00:15
Patrzę sobie na dzieła innych forumowiczów, no i nie mogłam być gorsza (to z zazdrości Tongue) i zamieszczam moje "potworki" Big Grin :zawstydzony:

Tak,wiem że nie są idealne, ale przy komentarzach nie znęcajcie nade mną za bardzo :niepewny: :zawstydzony:

Dla przypomnienia:
• jak ktoś chce zobaczyć w powiększeniu to zapraszam na kliknięcie na obrazek
• po powiększeniu jak ktoś by sobie życzył zobaczyć pikczer w całości na pulpicie to może na klawiaturze przytrzymać "ctrl" i naciskać "- (minus)" aż do pożądanej wielkości. Aby powrócić do pierwotnego stanu przytrzymujemy "ctrl" i wciskamy "0 (zero)"

No to zaczynamy:

Pierwszy fan art jaki zamieszczam to kompletny spontan spowodowany nagłym, chorobliwym uzależnieniem od OP i takie coś mi wyszło Tongue

[Obrazek: skanuj3veryy8.th.jpg]

Drugi tworek to też wynikł z przypływu emocji i stał się sposobem na zabicie tymczasowej nudy. A tak przy okazji to co ma Luffy w swojej prawej ręce? Big Grin (taki mini quiz dla was nawet przygotowałam :rotfl: )

[Obrazek: skanuj2ver2cx6.th.jpg]

Trzeci obrazek był już bardziej przemyślany. Pierwotnie Nami miała pić herbatkę, ale zmieniłam zdanie ze względów technicznych (nie chciało mi się za bardzo przemęczać Tongue)

[Obrazek: skanuj0003ver2vo4.th.jpg]

Czwarty bohomaz to już był wcześniej analizowany jakby miał mniej więcej wyglądać. Szczerze mówiąc to jestem z niego dumna, bo Zoro (przyznajcie) wyszedł mi chyba najlepiej Big Grin nawet mój facet przyznał mi rację, że wygląda zajedwabiście Big Grin a właśnie, a co sądzicie o Sanjim? podobno wyszedł na takiego "miętkiego" i niezbyt podobnego :przestraszony:

[Obrazek: skanuj6ver2io2.th.jpg]

No i ostatni pikczer jak do tej pory to zamówienie mojego faceta, chciał konkretnie Choppera jak robi uśmieszek przy chwaleniu go Tongue no to ma Big Grin

[Obrazek: skanuj0005ver2ow5.th.jpg]

Na koniec chcę zaznaczyć, że wszystkie obrazki jakie tu zamieściłam są w 100% mojego autorstwa i nie było żadnego plagiatu (a przynajmniej umyślnie) Smile
Ewentualnie jakby ktoś chciał, może złożyć zamówienie na dany pikczer, a ja postaram się go zamieścić w 3 dni (rysuję praktycznie tylko wieczorami) Smile

PS: tylko mnie nie linczujcie za moje potworki :padam: :zawstydzony:
[Obrazek: tumblr_nmocvqft8Y1un6g2ko1_r1_500.gif]
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 12-09-2008, 02:47
Fajnie cieniujesz XD Serio XD Mnie ani to, ani kolorowanie nigdy jakoś nie szło XD
Najbardziej podoba mi się Chopper Smile Jest chyba najbardziej w kanonie XD Reszta jest sympatyczna, ale Sanji z Zoro wyszli strasznie sztywno. Luffy za to jakby wycięty z kadru XD Tylko jakiś taki... krzywy XD"
Rysuj, rysuj, rysuj Big Grin Im dalej, tym lepiej Ci idzie Big Grin
SKoro zamówienie tak Ci wyszło... można zamówić Sanji'ego? ;]
Ilidiann

Piracki wojownik

Licznik postów: 130

Ilidiann, 12-09-2008, 08:28
Ładnie ładnie, na prawdę bardzo mi się podoba - jedyne do czego mógłbym się uczepić, to twarz Luffyego na drugim arcie, taka dziwna eeheheh XD"
Reasumując = pracki bardzo na plus Smile
mateczQa

Kapitan z paradise

mateczQa, 12-09-2008, 11:19
Jackie D. Flint , piszesz, że chcesz Sanjiego, ale proszę o konkrety Tongue nie wiem- ma być kopiący, używający noży w kuchni przy gotowaniu, umierający z podniety na widok Nami, kłócący się z Marimo, jeszcze coś innego? xD jak dostanę wskazówki to i pikczer będzie bardziej odpowiadać Twoim wymaganiom Smile (i będziesz mniej rozczarowany :hyhy: )

A tak poza tym to się bałam, że mnie bardziej zjedziecie ale gleby już nie zalicze Tongue oj Luffy nr 2 to spontan więc robiłam go od razu bez szkicu wstępnego to musicie mi wybaczyć :luka: Z resztą sama się przyznam teraz do błędu, bo jak wklejałam miniaturkę Nami to dopiero wtedy zauważyłam, że zapomniałam narysować jej tatuaż! no cóż, zdarza się...
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 12-09-2008, 16:58
Bardzo fajne fanarty, a to co trzyma Luffy w swojej ręce to oczywiście mięso xD W zasadzie mogę się tylko przyczepić do tej lekko krzywej twarzy Luffy'ego w 2 arcie. Rysuj dalej, bo caraz lepiej ci to wychodzi, może nawet stworzysz własną mangę Wink
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 12-09-2008, 18:58
mate - zawierzę Twojej inwencji ;]

Cytat:oj Luffy nr 2 to spontan więc robiłam go od razu bez szkicu wstępnego to musicie mi wybaczyć :luka:
Wiele Ci mogę wybaczyć. Ale nie wrzucania prac, których sama nie jesteś pewna :/ Albo co do których wiesz, że są nie-tak, jak trzeba.
Jak już się wrzuca, to chyba prace, z których jest się dumnym, a nie takie, które można wytłumaczyć takim tanim hasłem?
minio

Wilk morski

Licznik postów: 54

minio, 12-09-2008, 19:31
nie no świetnie rysujesz a cieniowanie super ;D najbardziej mi się podoba 1 art i ten z zoro i sanjim może byś narysowała jakiegoś arta z całą załogą (nie wiem w trakcie walki albo coś ale z całą załogą naraz Big Grin)?
mateczQa

Kapitan z paradise

mateczQa, 12-09-2008, 20:55
Jackie D. Flint napisał(a):mate - zawierzę Twojej inwencji ;]

No dobra, w sumie to już na wszelki wypadek wykombinowałam scenkę w kuchni Tongue

minio napisał(a):może byś narysowała jakiegoś arta z całą załogą

W tej chwili używam formatu A5, więc byłoby dosyć trudno, ale jak sobie życzysz Wink
Ale będę musiała to przełożyć, bo już Jackie D. Flint czeka.

Aaa, i nie cieniowanie tylko gra światła i cienia dla uściślenia Smile
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 15-09-2008, 12:20
Cieniowanie bardzo dobre, tylko trzeba trochę popracować nad proporcjami. Osobiście uważam, że pierwszy obrazek wyszedł najlepiej.
tomas

Nowicjusz

Licznik postów: 22

tomas, 17-09-2008, 10:03
Vampircia wie co mówi Big Grin ale jednak chopper był lepszy od luffiego nr 1 ^^
mateczQa

Kapitan z paradise

mateczQa, 18-09-2008, 17:32
Nie bądźcie tacy okrutni chciałam dobrze T-T xP ale nieważne, mam zamówienie Jackie Tongue może i trochę spóźnione (brak weny, dołek jesienny i chęć robienia pizzy), ale już jest ^^ tym razem nawet z jakiegoś poradnika rysowania mangi znalazłam proporcje i takie coś mi wyszło (mój facet jak to zobaczył to mu dosłownie kopara opadła z wrażenia, więc chyba jest dobrze Tongue )

[Obrazek: sanjict2.th.jpg]
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 18-09-2008, 17:56
Twarz wyszła bardzo dobrze, ale jeśli chodzi o resztę, to z proporcjami jest spory problem. Wydaje mi się, że powinnaś więcej ćwiczyć na żywych modelach. I wybacz jeśli to zabrzmiało okrutnie, ale uważam, że lepiej wystawić szczerą opinię niż nic nie mówić.
mateczQa

Kapitan z paradise

mateczQa, 18-09-2008, 18:19
No wiem... nic na to nie poradzę, że proporcje w mandze odbiegają od proporcji rzeczywistych, np ciało w realu ma 8 długości głowy a w mandze od 6 do 7,5. Staram się nie odbiegać od kanonów OP Tongue a poza tym nadal muszę szlifować swoje umiejętności, bo rozwój ( z reszta w każdej dziedzinie) jest niezbędny Smile
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 18-09-2008, 22:46
Hej, nie wyszło źle Big Grin
(yay, rysunek dla mnie XD)
z proporcjami faktycznie masz problem (np. prawa ręka nieproporcjonalnie mała (już pomijając, że Oda robi je czasem absurdalnie wielkie XD), papieros wygląda jak ułamany kijek (taki wielki XD), dziwnie narysowana prawa ręka (za grube przedramię, wydaje mi się, że przy takim ułożeniu ręki nie zmieściłby się biceps XD"), strasznie gruba szyja (on nie ma cienkiej szyi, ale łał, bez przesady XD"), etc... i wygląda nieco jakby miał garba... czy to tylko moje wrażenie? XD"), ale przy postaciach Ody nieco ciężko się trzymać ogólnych zasad proporcji XD"
Ale ciuchy rysujesz świetnie! Big Grin I twarz Ci wyszła. Ta mina... >]
mateczQa

Kapitan z paradise

mateczQa, 18-09-2008, 23:07
Jackie D. Flint napisał(a):z proporcjami faktycznie masz problem (np. prawa ręka nieproporcjonalnie mała (już pomijając, że Oda robi je czasem absurdalnie wielkie XD), papieros wygląda jak ułamany kijek (taki wielki XD), dziwnie narysowana prawa ręka (za grube przedramię, wydaje mi się, że przy takim ułożeniu ręki nie zmieściłby się biceps XD"), strasznie gruba szyja (on nie ma cienkiej szyi, ale łał, bez przesady XD"), etc... i wygląda nieco jakby miał garba... czy to tylko moje wrażenie? XD")

cicho Tongue nie wybrzydzaj Tongue on się nie garbi tylko (jak to Sanji ma w zwyczaju [haha przyjrzałam się jego posturze xP]) to jest jego ulubiona poza xP Sanji to taki bad guy z pozy, więc w tym się mnie nie czepiaj xP on ma sylwetkę tzw. trójkąt, czyli rozbudowany w barach jak prawdziwy facet (dodałam mu męskości a nie wychudzony szczurek xD)

postaram się rysować proporcjonalniej :padam:

Jackie D. Flint napisał(a):Ale ciuchy rysujesz świetnie! Big Grin I twarz Ci wyszła. Ta mina... >]

minę to sobie trenowałam tak dla jaj, więc już mam ją opatentowaną ( :hyhy: )

musisz być cierpliwa z tymi moimi proporcjami, bo trafić w stylu mangowym to ciężko jest tak od niechcenia (do tego jak nie mam wzorców- chyba cały tusz z drukarki by mi poszedł jakbym każdą postać musiała dogłębnie analizować xP) ale dobra- złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy (czy jakoś tak) nie mogę zrzędzić tylko robić postępy.

Ubrania- to zawsze lubiłam się bawić tą kategorią, dużo się wtedy nadrabia Tongue wg mnie cieniowanie to banalna sprawa, gorzej ze szkicem.

A teraz tak z pogranicza off topu- dlaczego jesteście wobec mnie aż tak krytyczni i tyle ode mnie wymagacie :oczami:
dla przykładu http://www.onepiece.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18 (sory Don Tongue) aż takie iskry się nie posypały xP

zawstydzacie mnie... :wstyd: xP

PS: a poza tym sztuką jest improwizowanie wg własnej wizji Tongue np w Soul Eater postacie też są niezbyt symetryczne, w OP (w pewnej części również) xP xDD przez Ciebie Jackie czuję się bardziej pobudzona i mam parcie na kolejne rysowanie xP
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź