Admirałowie Marynarki - szykujące się zmiany
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Drakham

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,214

Drakham, 08-02-2013, 20:17
Obecna sytuacja w dowództwie Marynarki zmusza mnie do poruszenia pewnej kwestii.

Wiadomo już, że nowym admirałem floty został Akainu, zaś Kuzan odszedł z sił Marines po walce z nim. Zatem z oryginalnej trójki admirałów pozostał tylko Borsalino - teoretycznie, bo nie wiaomo jak odniósł się do nowej polityki Sakazuki'ego.

Tu rodzą się dwa pytania;
1. Czy i kim Akainu zastąpi wolne wakaty admirałów? Awansuje którąś ze znanych już postaci, czy pojawi się ktoś nowy?
2. Czy Kizaru podziela zapędy Sakazukiego, czy podobnie jak Kuzan odszedł z Marynarki lub w inny sposób się wycofał?
Viva watashi!
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 08-02-2013, 20:24
1. Pytanie dość problematyczne, awans vice admirała na admirała nie zmieni jego siły, a nie wydaje mi się aby Sakazuki dawał tak ważną funkcję komuś z zewnątrz. Więc nie mam pojęcia.

2. Kizaru ma wy****** więc pewnie zostanie.
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 08-02-2013, 20:39
2. Kizaru został bankowo.
1. Jest przynajmniej jeden nowy admirał, co potwierdził Law mówiąc o admirałach w liczbie mnogiej.

A kto nim jest? To pozostanie zagadką. Można obstawiać wszystko, któryś z vice admirałów, bogart, czy zupełnie nowa postać.
Miray

Piracki oficer

Licznik postów: 596

Miray, 08-02-2013, 23:03
Niekoniecznie dziura po 2 admirałach została zapełniona od razu. Oczywiste jest że nikt na sile nie będzie tam pchać kogoś kto się nie nadaje.
Z tym, że 2 lata to trochę mało czasu na podniesienie znacząco poziomu siły. Trzeba być po prostu geniuszem...
A analizując sile, osiągnięcia i wiek vice których poznaliśmy. ??aden z nich geniuszem nie jest.
Jednak istnieje jeden bardzo prostu sposób na podniesienie poziomu siły w tak krótkim czasie.
Nowym admirałem może być poznany wcześniej vice, który zdobył wzkokszony owoc.
Wiemy, ze vice maja haki. Do haki nie potrzeba geniuszu, wystarczy je obudzić (a to vice maja już z głowy) i solidny trening.
W ciągu 2 lat któryś z vice mógł zdobyć potężny owoc i podnieść poziom haki, wystarczająco aby dostać awans.
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 08-02-2013, 23:28
Miray
Faktycznie nie przyszło mi to do głowy, to najlogiczniejsza wersja, ale w sumie znając Odę to nawet Buggy mógł zostać admirałem :E
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
Straceniec

Wilk morski

Licznik postów: 80

Straceniec, 09-02-2013, 05:11
Wątpie, żeby to był ktoś z Vice. Poznaliśmy ich niewielu , z tych silniejszych vicków to chyba momonga tylko rzucił mi się w oczy. Nie sam owoc czyni kogoś silnym. A raczej Oda nie wprowadziłby tak ważnej postaci posługując się schematem "dostał super owoc i jest koxem" Myślę , że pojawi się nowa postać , tylko pytanie czy posiada owoc typu logia ? czy coś innego :]
Nielot

Piracki wojownik

Licznik postów: 167

Nielot, 09-02-2013, 17:13
Myślę, że Czarnobrody strollował marynarkę i w ramach przeprosin za to, że ich wydymał, wysłał im jakiś przekokszony owoc, który komuś podpierdzielił gdzieś w Nowym Świecie Wink Dali jakiemuś koksowi bez owocu i powstał im admirał.
Jamac

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,151

Jamac, 15-02-2013, 18:06
Mam taką teorię, mało, bardzo mało prawdopodobną, ale...

Gdyby Lucci nie okazałby się Jackiem, to może został....Vice admirałem/admirałem? Wiem, że musiałby strasznie przykoksić na Admirała, ale ma podobne ideały co Akainu, dogadaliby się. Więc Vice mógłby zostać. Mało prawdopodobne, ale zawsze Big Grin
[Obrazek: comment_hGLtLY5BZt5VGSt9IF80hKZaMB2cHSvy,w400.jpg]
Saki

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,442

Saki, 15-02-2013, 18:23
Jamac napisał(a):Mam taką teorię, mało, bardzo mało prawdopodobną, ale...

Gdyby Lucci nie okazałby się Jackiem, to może został....Vice admirałem/admirałem? Wiem, że musiałby strasznie przykoksić na Admirała, ale ma podobne ideały co Akainu, dogadaliby się. Więc Vice mógłby zostać. Mało prawdopodobne, ale zawsze Big Grin

Racja, mało prawdopodobne. CP9 są uznawani za kryminalistów, postawili się marynarce, a cała wina za zniszczenie EL została zrzucona na nich przez Spandama.
   ▲
▲▲

Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 15-02-2013, 18:40
Bardziej ich widzę w roli rewolucjonistów. Ot choćby tylko dlatego żeby się odegrać. Historia okładkowa pokazała, że nie są to zepsute do szpiku kości maszyny do zabijania, więc kto ich tam wie.
Jamac

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,151

Jamac, 15-02-2013, 20:42
Okej okej, zapomniałem o zwaleniu na nich winy. Już nie ważne.
[Obrazek: comment_hGLtLY5BZt5VGSt9IF80hKZaMB2cHSvy,w400.jpg]
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 15-02-2013, 21:44
Przed TS-em:
1 Admirał: Logia
2 Admirał: Logia
3 Admirał: Logia

Po TS-ie:
1 Admirał: Logia
2 Admirał: Nie wiadomo
3?!?!?!
(Lub więcej)?!

Może zamiast Logi, tym razem będzie np jakiś potężny Zoan? Albo brak owocu?
NP:
2 Admirał: Zoan np: róży. (jeszcze takiej nie było, a można by założyć, ze mogła by być potężna. A poważniej, z par/log związaną z roślinami można by sporo zrobić)
3 Admirał: Coś ala Garp, czysta siła z haki?
Art

Imperator

Licznik postów: 1,953

Art, 16-02-2013, 23:51
Mamy paramecie stali - Daz Bones, więc wątpliwe. Poza tym taki owoc pod logie? ^^' Nie będziesz jasnowidzem, bez obaw
ARRRGH

Sogeking 2024

Licznik postów: 3,656

ARRRGH, 17-02-2013, 16:35
Art napisał(a):Mamy paramecie stali - Daz Bones

To nie jest żaden wyznacznik - jest dużo pokrewnych owoców sklasyfikowanych pomiędzy logie i paramecie (np. trucizna Maggelana jako paramecia i gaz-trucizna Ceasara jako logia).
Bosmann

Piracki oficer

Licznik postów: 603
Miejscowość: Wrocław

Bosmann, 17-02-2013, 16:47
Jak dla mnie największa szansa, że będzie posiadał logię ognia :hyhy:

Drugi może nie mieć nic. Z resztą, nie da się powiedzieć czym będą się odznaczać nowi admirałowie. Cholera wie. Ale tak jak pisze Miray, dobry vice + silny owoc + niewygórowany trening = admirał Smile Zawsze dawałem duże szanse, że Coby dostanie np. logię, na admirała go nie widzę, chyba że będzie jeszcze jakiś TS, ale vice - czemu nie

Edit - albo ciężki trening, jak taki vice byłby dość słaby. Ale na to raczej nie ma czasu, wątpię, żeby 2 lata czekali na wybór nowych, raczej parę miesięcy max
[Obrazek: Luffyy.jpg]
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź