Twoja ulubiona muzyka
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 25-09-2008, 14:45
Aż się dziwię, że nie ma jeszcze tematu, w którym możnaby pogadać o tym jaką muzykę lubimy najbardziej. Żeby było ciekawiej, dodałam ankietę z gatunkami muzycznymi. Przepraszam, że niektóre gatunki wrzuciłam do jednego wora, ale chciałam upchnąć jak najwięcej rzeczy. Mam też nadzieję, że ludzie, których ulubione gatunki nie pojawiły się w ankiecie nie poczują się urażeni, ale naprawdę nie dało się tu zawrzeć wszystkiego. Ponieważ wybór jest spory, można głosować na trzy rzeczy. Ja wybieram gothic, industrial/electro i rock/metal, bo tego słucham najczęściej, ale muszę wyznać, że z wiekiem otworzyłam się na wiele gatunków muzycznych i podobają mi się bardzo różne rzeczy.
Diedż

Super świeżak

Licznik postów: 234

Diedż, 25-09-2008, 15:56
Zdecydowanie rock Smile U2, Joy Division, Sigur Rós, Radiohead, Coldplay, Oasis, Simple Minds, Czesiu Śpiewa Big Grin i mógłbym tak jeszcze wymieniac i wymieniac.

Dziwne że na forum o anime, nie dałaś do wyboru J-Music, chociaż mnie to tam lotto.
Vampircia

Vampircia, 25-09-2008, 16:02
Bo J-music to rock albo pop, więc zawiera się już w tym co jest.

Może ja też wymienię moich ulubionych wykonawców: Laibach, Blutengel, E Nomine, De/Visin, Diary of Dreams, Masterplan, Nigtwish. Zdałam sobie sprawę, że słucham głównie niemieckiej muzyki. Może dlatego, że w Niemczech electro jest najpopularniejsze.
evil_akuma

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 772

evil_akuma, 25-09-2008, 16:17
Ja musialem zaznaczyc "inna" poniewaz zaden z moich ulubionych gatunkow nie znalazl sie na liscie Tongue

W kazdym razie do tych gatunkow naleza, punk, hardcore, psychobily Smile
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 25-09-2008, 16:18
Ja zdecydowanie od urodzenia metal/rock ;]
Od porzadnego darcia ryja po smutne ballady o nieszczesliwej milosci...
Slucham wszelkich mieszanek metalu, rocka co prawda troche juz na starosc mniej, ale czasem lubie do pewnych kawalkow wrocic...
Choc ostatnio troche daft punk'a sluchalem i nie bylo zle ;p
Hmm... wlasnie skoro juz Gothic jest, to czemu harcore i punka nie ma, ostatnio tylko tego slucham ;]
Vampircia

Vampircia, 25-09-2008, 16:35
Ponieważ hardcore i punk można podciągnąć pod rock, przynajmniej w moim mniemaniu.
Mroczny

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 511

Mroczny, 25-09-2008, 16:38
Tak samo Gothic mozna podciagnac po metal w moim mniemaniu.
Grigorij

Licznik postów: 1,334

Grigorij, 25-09-2008, 16:46
Dwa głosy poszły na rocka i muzykę biesiadną.
Trzeci głos dałem na inne, a mianowicie mam na myśli reggae które stanowi dla mnie numer jeden.
Vampircia

Vampircia, 25-09-2008, 16:57
Ale, że ja robiłam tą ankietę, to musi już tak zostać Tongue

[ Dodano: 2008-09-25, 15:58 ]
Chciałam reggae dać na listę, ale bałam się, że jak do czegoś dokleję, to będą dymy, że nie pasuje, a jak dam oddzielnie, to będą dymy, że nie dałam oddzielnie masy innych rzeczy, więc zostało jak jest^^'''
minio

Wilk morski

Licznik postów: 54

minio, 25-09-2008, 17:37
Moje ulubione to zdecydowanie hip hop/rap a ostatnio donGuralesko Big Grin najlepszy jest polski rap
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 25-09-2008, 19:28
Ja w zasadzie słucham wszystkiego, byleby mi się utwór podobał Big Grin Lubię piosenki prawie z każdego gatunku.

A słucha ktoś disco? Ale tego starego, nie polo xD
Jarek Bachanek

Kapitan z paradise

Licznik postów: 367

Jarek Bachanek, 10-10-2008, 02:07
Przede wszystkim uwielbiam Eurodance:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Eurodance

Jest to moja wieczna miłość. Posiadam dużą kolekcje utworów i albumów tej muzyki z lat 1990-2000. Z zespołów uwielbiam 2 Brothers on the 4th Floor, Masterboy, Pharao, Solid Base, E-Rotic. Dlaczego akurat ten typ muzyki ? Prawdopodobnie dlatego że sie na nim wychowałem. Pomimo tego ze po 2000 roku nastąpił zanik tej muzyki w mediach to nadal słucham utworów tych grup. Od czasu do czasu trafi sie też jakaś perła typu Cascada, Groove Coverage czy Kate Ryan nawiązująca do tej muzyki.

Drugim typem muzyki który lubię słuchać jest techno, w szczególności te nawiązujące do Eurodance'u xD Samo łupanie w jednym rytmie typu Trance mi nie wystarcza. Z zespołów/dj'ów których słucham mogę wymienić, D-Tune, Klubbingman, Rocco, Rob Mayth i wielu innych.

Ostatnio zakochałem się też w belgijskich zespołach muzycznych kategorii Dance/Trance/Techno. Wystarczy powiedzieć że z 6 moich ukubionych zespołów 4 jest z Belgii

Oto moja szóstka (kolejność przypadkowa)
- Milk Inc. Belgijska formacja powstała w 1997 roku tworząca do dziś. Po prostu uwielbiam wokalistkę za jej głos i wygląd a sam zespół za niepowtarzalny styl. Słucham ich albumów bardzo często. Ich utwory typu " Sun always shines on TV", "Run", Land of living" oraz masa innnych przeszły już do historii jako klasyki muzyki dance. Ich najnowsza płyta "Forever po prostu miażdży. Czysta optymistyczna energia w prawie każdej piosence. Świetne melodie i wokal Lindy Mertens = cudo.
- Sylver. Belgijski duet który zasłynął utworem "Turn The Title". Bardzo podobny styl do Milk Inc. także świetny glos oraz wyglad wokalistki, super melodia, ogólnie rzecz biorąc sama rozkosz.
- Lasgo. Mniej znana grupa od poprzednich ale nie mniej interesująca. Najbardziej znany utwór to "Something". Szkoda że wydali tylko dwa albumy (ale za to jakie)
- Ian Van Dahl. Dość mało znana w polsce formacja, kojarzona chyba tylko z hitem "Can't let you go". Mieszanina Dance'u, trance'u i popu. Maja dwa albumy na swoim koncie. Obecnie pracuja nad trzecim.

Lubie też inne zespoły z zagranicy m.in.
- Groove Coverage. Pierwsza grupa nie z belgii tylko z niemiec. Najbardziej znany utwór to cover "Moonlight Shadow" i "God is a Girl". 3 albumy na koncie. Pomimo że ostatni album mnie nie zachwycił wciąż ich uwielbiam za głos i niepowtarzalny styl.
- Cascada. Produkt niemieckich producentów ktory w dość szybkim tempie osiagnął sukces. Maja na koncie 2 albumy w tym jeden z remixami. Ich utwory to niestety w większsości covery, jednakże bardzo podoba mi sie w jaki sposób je odświeżono. Dzięki dance'owym klimatom nabrały zupełnie nowego brzmienia. Mam jednak nadzieje że na ich nowym albumie więcej bedzie produkcji autorskich.
- Tess Matison - Praktycznie nieznana wokalista z gatunku Vocal Trance, ktora wystepowala z grupą La Cream i potem nagrała zajebisty solowy album (zdobycie go zajęło mi kilka miesięcy. Babka nie jest może najlepsza wokalistką ale nadrabia to melodią i klimatem. Bardzo ją lubię i często słucham
- Dyce - Kolejny zespół z gatunku Vocal Trance znany z kawałka "Tomorrow Can Wait" (tak tez nazywa się japońska edycja ich najnowszego albumu). Bardzo przypomina Cascadę ale ich teksty są autorskie więc mam do nich sentyment.
- Darren Styles - Człowiek orkiestra piszący, komponujący i śpiewający teksty dla wielu wykonawców z gatunku Trance i Hardcore. Choc jest na scenie od lat, dopiero niedawno wydał debiutancki album "Skidivin" ze swoją twórczością. Jego styl to głównie hardcore z szybkimi rytmami jednak nie brakuje też partii gitarowych które dodają tylko smaku utworom. Jego wokal tez jest świetny a do tego czasem dobiera sobie partnerki ktore śpiewają zamiast niego. Ogólnie jeśli ktos robi szybką jazdę to jego muzyka jest dla niego.
- NeoCortex - Zespół malo znany który wydał rok temu ich debiutancki album "Infinity" z utworami z lat poprzednich. Nie jest jakims arcydzielem ale często go słucham gdy chcę sie uspokoić po za tym ich styl melodyczny bardzo mi odpowiada. Wokalistka tez nieźle śpiewa.
- Pulsedriver - Sławny DJ ze słowenii prodkujący utwory zespołów techno i trance. Wydał 3 zajebiste albumy, ma nawet własne wydawnictwo płytowe. Każdy kto siedzi głębiej w techno zna takie utwory jak "Koma", "Galaxy", "Neptuna", "Kiss That Sound" itd Jego utwiry jak na trance przystało zwykle są długie i rzadko mają wokale ale są szybkie czasem spokojnie i w sumie każdy fan muzyki elektronicznej znajdzie coś dla siebie.

Muzyka tych konkretnych zespołów pomaga mi sie zrelaksowac i odprężyć.

Oprócz tych jest jeszcze kilka których lubie słuchać, nie należą oni jednak do ścisłej czołówki. Są to Basshunter, Rocco, Klubbingman, DJ Sammy, Bass Rockers,

Dażę tez ogromnym sentymentem formację które nie wydały jeszcze albumów oraz ich twórczość na razie krąży tylko po sieci. Są to: Nordic Stars, Barcera, Liz Kay, Siria, Deep Spirit, Hypasonic, Eyeopener, 2 Vibez, DJ Sledge Hammer, Marc Korn, DJ Ramon Zerano, Springbreak, Ziggy X i wielu innych

Podoba mi się też Disco Polo, choć słucham ostatnio rzadko. Wielkim sentymentem darze grupę Top One (pamięta ktoś Ciao Italia ?). ostatnio wydali bardzo fajna płytę pt. "Hello" z innych ciężko mi wymieniać bo słucham rzadko i okazyjnie. tym niemniej lubię ten typ muzyki i wbrew opiniom większości uważam, ze można sie przy tym dobrze bawić.

Lubię też posłuchać rocka, nie mam tu jednak na myśli rocka w którym ktoś wydziera sie na cale gardło i juz myśli że jest artystą. Ogólnie preferuje kobiecy wokal. Ulubione zespoły to Avril Lavigne, Evanescence, Linkin Park i The Rasmus. reszty zupełnie nie trawię

O polskich wykonawcach już pisałem w innym temacie.

Ogólnie preferuje kobiecy wokal, delikatny, pieszczący ucho. Lubię też męski ale kobiecy bardziej mi odpowiada.
aniula1313

Wilk morski

Licznik postów: 52

aniula1313, 11-10-2008, 13:57
Ja zaznaczyłam ,, słucham wszystkiego'' ale nie do końca tak jest nienawidzę disco
Ostatnio dużo słucham: ( większość można znaleźć na youtube)
-Royksopp-What Else is There
-ATB - Made Of Glass
- Deftones -Change
- Metalica
- podkłady muzyczne z anime
- Wolf's Rain- Light Up (youtube)
- Prince of Persia The Rebirth (youtube)
- Coldplay
- wolf's rain- chore wspomnienia ( youtube)
- Era - Mother
- Republika
- red hot chili peppers
- Tre Metri Sopra Il Cielo- I Can Fly
- try nelly furtado
- ..
Karawera

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

Karawera, 11-10-2008, 16:57
Za zaznaczyłem ciekawie. Po pierwsze Metal/Rock. Słucham tego bardzo długo. Kocham wbić w pogo Big Grin Tak mi się wtedy ryjek cieszy olaboga Big Grin. No może innym nie bo troche wielki jestem xD.
Po drugie Biesiada Szanty Big Grin umiłowanie do piractwa mam ogromne i ta muzyka mi się bardzo podoba, a do tego bardzo lubie słuchać starcyh instrumentów. np Akordeon jeden stoi umnie w pokoju [ma 60 lat Big Grin]
Po trzecie Industral/Electro lubie czasem coś innego, a jak to się zmiesza z trzashem tak jak to robi Static-X to już wogóle Big Grin
aniula1313

Wilk morski

Licznik postów: 52

aniula1313, 11-10-2008, 21:13
Widzę, że dużo osób słucha mocnej muzy
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź