Najlepsze Anime
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Ankieta zostanie zamknięta 13-07-5561 
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 15-03-2013, 03:41
Wśród fanów jest wiele sprzeczek w kwestii tego, które anime zasługuje na tytuł tego najlepszego Wytypowaliście aż 11 tytułów, które będą pretendowały do zdobycia korony. Jest dość szeroki wachlarz do wyboru. Od serii z mechami, poprzez shouneny i komedie, kończąc na ambitniejszych seriach. Jaka seria z tej 11 jest wg Was tą najlepszą? Zdecydujcie! Przypominam, że w tej kategorii przysługują Wam aż 3 głosy. Choose wisely.
Oto pretendenci do tytułu Najlepsze Anime:
Akira
Bleach
Code Geass
Dragon Ball
Death Note
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Gintama
Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor
Nana
Neon Genesis Evangelion
One Piece
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 15-03-2013, 03:47
Gintama
Nana
Neon Genesis Evangelion
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 15-03-2013, 03:51
Z dostępnej listy postawię na FMAB i Gintamę.
mika_5

Super świeżak

Licznik postów: 254

mika_5, 15-03-2013, 04:43
Nana
Larry

Piracki oficer

Licznik postów: 647

Larry, 15-03-2013, 18:16
- Neon Genesis Evangelion
- Akira
- FMA B.

Bleach w kategorii "najlepsze anime", beka.
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 15-03-2013, 19:19
Akira Wiekopomne, genialne arcydzieło, które dożywotnio zapisało się w historii Japońskiej animacji. Jedna z najlepszych kinówek evermade (jak również, jedno z najlepszych anime evermade). 10/10 dałem i mimo upływu 5 lat od 1 seansu, to nadal uważam "Akirę" za twór arcygenialny. Akira jest wart mego głosu, toteż na niego oddaję swój głos.
Bleach Animacja fajna, ale to tylko shounen. Na dodatek jest obecnie trzecioligowym tytułem. Nie zasługuje na mój głos.
Code Geass Fajne anime, podobało mi się (mimo, że ma sporo dziur fabularnych, szczegolnie R2). Niemniej jednak (w mojej opinii) CG jest jak Eureka7. Gdy pierwsze emocje "opadną" i człowiek zacznie nieco skrupulatnie (już nie mówię że na maxa, bo widziałem post Górala na tanuki, gdzie rozłożył Code Geass na czynniki pierwsze i wyszło anime na poziomie fabularnym Bleacha... albo i gorzej), to dostrzega pewne rysy. Jak mówiłem, anime było fajne i mi się podobało, ale nic ponad to. Również na nie nie głosuję.
Dragon Ball Fajne dzieciństwo, dał "podkład" pod dzisiejsze szoneny, ale ten tytuł jest archaiczny, prostolijny. Nie, nie zasługuje na mój głos.
Death Note Fajne, acz baaaaardzo przeceniane anime. Tl;dr - to samo co w CG, ale mniej (w sensie, fabuła nie jest tak prosta). Choć zakończenie jest kretyńskie (przewidziałem, że przewidzisz, że ty przewidzisz, co przewidziałem i ja, dlatego przewidziałem rozwiązanie B, co zostało przewidziane przeze mnie, dlatego zrobiłem oczywistą pułapkę, której ty nie przewidziałeś mimo, że ją przewidziałeś).
Fullmetal Alchemist: Brotherhood Mimo, że jest to najlepszy shounen jaki powstał, to nie mogę oddać na niego głosu. Mimo, że dałem dychę (albo 9/10, to nieistotne), to nie mogę xd. Moje serce fana seinenów mi nie pozwala.
Gintama Król komedii, niestety, patrz wyżej. Seineny>wszystko Tongue.
Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor Obok oglądanego właśnie przeze mnie "Paranoid Agent" jest to ostatnie anime, przy którym się najlepiej bawiłem. Kaiji to mało znane, acz znakomite i niezwykle wyborne arcydzieło. Drgui sezon jest niestety słabszy. Niestety, ale mój głos idzie na co innego.
Nana Królowa anime. Kaiji przegrał o włos (byłem skłonny oddać głos na niego, zamiast na Nanę). Ten rewelacyjny josei to świetna lekcja życia (w dodatku w rewelacyjnym wydaniu), którą polecam każdemu. Ma mój głos.
Neon Genesis Evangelion Jest to najlepsze anime, jakie kiedykolwiek powstało. Nigdy nie powstanie lepsze.
One Piece Prędzej zrobię szpagat tańcząc przy tym makarenę nim zagłosuję na to mierne anime. Nie zasługuje na mój głos.
Saki

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,442

Saki, 15-03-2013, 19:47
One Piece, to anime zmieniło moje życie Wink
   ▲
▲▲

bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 15-03-2013, 20:33
Słaba ta lista.

DN
Kaiji
NGE
Mikisi

Kapitan z paradise

Licznik postów: 375

Mikisi, 15-03-2013, 22:32
One Piece <3

(specjalnie dla Herosa)

...

a dodatkowo FMA:B. Wiem, że jestem płytki i nie znam się na anime, wybaczcie. :c
Blade

Piracki oficer

Licznik postów: 612

Blade, 15-03-2013, 22:43
FMA
NGE
Nana
[Obrazek: fUUjweQ.png]
DeaDmen

Nowicjusz

Licznik postów: 20

DeaDmen, 16-03-2013, 22:05
Death Note
Gintama

Szkoda, że nie znalazło się tutaj kilka innych tytułów...
janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,316
Miejscowość: Warszawa

janek z, 17-03-2013, 14:01
Bleach w kwestii anime nie ma sobie równych.
[Obrazek: d7354cb3418f36196b14823696064d80.jpg]
pilchuxd

Nowicjusz

Licznik postów: 25

pilchuxd, 17-03-2013, 17:23
One Piece według mnie Smile super wykonana fabuła wyspy ludzie którzy na niej mieszkają. Techniki głównych bohaterów bardzo mi się podobają. Gdy się poogląda odcinek od razu chce się włączyć 2 ponieważ jest to jedno z najlepszych anime jakie oglądałem Tongue
lola3103

Szczur lądowy

Licznik postów: 7

lola3103, 18-03-2013, 00:26
One Piece
Nana
FMA Brotherhood
Bajnor

Imperator

Licznik postów: 1,902

Bajnor, 18-03-2013, 17:05
Tak się niestety składa, że nie ma w finale tytułów, które uważam za najlepsze z najlepszych.
Z braku laku zagłosowałem na:
Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor - jedyna seria z mojej czołówiki, któa zaszłą tak wysoko
Gintama
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź