Nominuj na Shichibukai.
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Nako

Pirat

Licznik postów: 37

Nako, 06-10-2008, 20:51
[Proszę moderatorów o NIE dodanie ankiety do tego tematu!]
Kogo byście wybrali na kolejnego Shichibukai?
Uzasadnij dlaczego.

Ja nominuje Ace (trudno się było domyśleć...)
powód: silny, grzeczny (?), tolerancyjny - Marines nie mogło by się do niczego doczepić.
Poza tym chciałabym zobaczyć jak lata po całym Grand Line by złapać (przyjmijmy) Luffy'iego
Jackie D. Flint

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,386

Jackie D. Flint, 06-10-2008, 20:58
Nie widzę Ace'a w roli Shichibukai. Na diabła mu to? Jest pod władzą Białobrodego i jak sam powiedział - dobrze mu z tym. Chce doprowadzić tego człowieka na Raftel. Jednocześnie - to wolny duch. Czemu chcesz mu zakładać okowy Marynarki?
Shichibukai to zwykle piraci, którym już się znudziła nagonka na ich głowy. Myślę, że Kuro byłby świetnym SHichibukai, gdyby nieco potrenował XD
A jak myślicie - czy ktoś z załogi skończy jako Shichibukai?
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 06-10-2008, 22:17
Nie ma mowy, żaden Mugiwara nie będzie "psem marynarki" Tongue
A co do Ace'a to nigdy nie zostałby Shihibukai, ponieważ jest dumny z bycia piratem pod banderą Whitebeard'a i jak napisała Jackie to wolny duchXD
Grigorij

Licznik postów: 1,334

Grigorij, 06-10-2008, 22:20
Zoro po pokonaniu Mihawka mógłby załapać się na jego stołek. Wtedy przestałby być ścigany i mógłby legalnie ożenić się z Tashigi.
Nako

Pirat

Licznik postów: 37

Nako, 06-10-2008, 22:47
Oj dobra, Ace nie pójdzie na Shichibukai (Klik)
Smoker by nie dał żyć Zoru więc trochę marne szanse. Wink

Co myślicie o Usopp'ie? Kiedyś może będzie super piratem i marynarka go doceni...
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 07-10-2008, 00:02
Nie widzę powodu, dla którego Zoro miałby chcieć żenić się z Tashigi, czy w ogóle żenić się z kimkolwiek :] I nie sądzę, by chciał być Shichibukai Popieram pomysł Jackie i uważam, że Kuro by się nadawał.
BlackKuma

Król piratów

Licznik postów: 3,505

BlackKuma, 07-10-2008, 00:34
Nadawałby się, ale trenować ze 100 lat by musiał, żeby poziomem dorównać innym Shihibukai Smile
RdR

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,157

RdR, 07-10-2008, 00:48
na shichibuaki bez wątpienia nadawał by się Enel
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 07-10-2008, 03:29
Przecież on jest bogiem XD i do tego świrem, udał się na planetę królików...>.>'
SZOKUJE MNIE TO, ŻE MU SIĘ UDAŁO XD
Nah, Eneru się nie nadaje na Shichibukai XD Zaraz próbowałby wszystkim udowodnić, że powinien tam rządzić XD

Dziwi mnie nieco postawa Czarnobrodego - wydaje się być piratem takim jak Luffy (no, tylko bardziej okrutnym i dążącym do celu po trupach), a tymczasem CHCIAŁ zostać Shichibukai... coś kombinuje i nie wiem, czy mi się to podoba XD
Kowal

Imperator

Licznik postów: 2,230

Kowal, 09-10-2008, 20:36
Zgadzam się z Jackie, Kuro by się świetnie nadawał, tylko trochę za słaby jest, trening by się przydał xD Ace raczej mi nie pasi, w końcu jest bratem Luffy'ego, a Enel to psycho, więc też nie. A może Buggy? xD (joke)
Karawera

Piracki wojownik

Licznik postów: 136

Karawera, 09-10-2008, 20:41
ja to myśle ze Kuro by ał sobie rade. Cwaniak jest i zreszta własnie taka jest zasada Shichibukai, że mogą zwiekszac swoja moc ile wlezie. Inni to mało kto by dał sobie rade, słabiaki są i nie maja tego czegoś.
Grigorij

Grigorij, 09-10-2008, 21:19
A jak sobie wyobrażacie to: Foxy jako Shichibukai?
Jackie D. Flint

Jackie D. Flint, 09-10-2008, 21:47
lol XD
nie no, chyba niespecjalnie XD"
znaczy - on raczej też się cieszy, ze jest piratem. Do tego prowadzi na tyle nieszkodliwą działalność, że nie wyobrażam sobie, że marines mieliby się do niego przyczepić i jeszcze pytać, czy nie zostałby shichibukai XD
ale, jeśli kiedyś uda mu się uzbierać odpowiednio potężną załogę (ostatecznie cały czas robi w niej przetasowania), to kto wie... ;]
Diedż

Super świeżak

Licznik postów: 234

Diedż, 09-10-2008, 22:19
Dla mnie najlepszym Shishibukai byłby Rob Lucci ;p Miał powera, zaszkodzić mógł bardzo, Kuro by rozwalił w 10 sekund pewnie nawet nie używając mocy owocu, i ogólnie pasuje mi jego charakter do tej funkcji Wink
Grigorij

Grigorij, 09-10-2008, 22:39
Nie widzę większego sensu w tym, aby Lucci był Shichibukai. Przecież on nie jest piratem, a poza tym i tak jest po stronie rządu.
1 2 3
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź