Colosseum Dressrosa - Block B
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Mystral

Kapitan z paradise

Licznik postów: 337

Mystral, 19-04-2013, 18:16
Witajcie,

Wraz z nowym epizodem One Piece 706 znamy już pełen skład najważniejszych person z każdego z bloków B, C i D z Grand Prix Colosseum.

Aby obstawić pewniaka z grupy C - Kliknij Tutaj
Aby obstawić pewniaka z grupy D - Kliknij Tutaj

W tym temacie stawiamy na zwycięzcę Block B spośród uczestników:

(Można wypowiadać się na temat przebiegu walki w tym blocku).
Zapraszam do zabawy.

[Obrazek: 65660722.png]
Sturmir

Wiceadmirał

Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Sturmir, 19-04-2013, 18:28
1,500,000 Beli na Bartolomeo. Nie sądzę, żeby Bellamy tak po prostu wygrał. To by było zbyt oczywiste. Znając Odę to zaraz się wszystko pokomplikuje.

W sumie ta ankieta mogłaby mieć tylko opcje Bartolomeo i Bellamy. I tak na resztę nikt nie stawia. Choć walczący król jakby wygrał to bym nie narzekał xD
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 19-04-2013, 18:29
W sumie wiele się może zdarzyć w tym bloku.

Na pewno odrzuciłbym Dagamę i Elizabello. Są za słabi więc muszą kombinować, ale nie ma szans żeby ten ich plan wypalił.

Hack to rybolud, a niedawno był arc ryboludzi, więc wątpię żeby teraz któryś z nich miał jakąś ważniejszą rolę.

Jeet i Abdullah, raczej nie. Zostali przedstawieni razem, więc odpadną obaj.

Blue Gilly, Tank Lepanto i Ricki, tutaj nie mam pojęcia. ??aden z nich mnie nie przekonuje.

Więc walka będzie między Bellamym, a Bartolomeo. Chcę żeby wygrał Bellamy, bo Bartolomeo zawiódł mnie. Spodziewałem się kogoś fajniejszego.

Po za tym, Barto wygląda na osobę która nie zostawia przeciwnika przy życiu, a to byłoby trochę lamerskie gdyby Bellamy po swoim wielkim powrocie został zabity już w pierwszej rundzie.

A Barto może przeżyć i ewentualnie pó??niej trochę namieszać.
Jewelry Bonney

Wilk morski

Licznik postów: 78

Jewelry Bonney, 19-04-2013, 18:35
Ciekawią mnie nowe przekonania Bellamy'ego więc chcę, żeby on przeszedł. Bartolomeo mi nie przypadł do gustu. Ciągle mi się wydaje że to tylko taka pokazowa, podróbka Eustass'a Kida
qbol

Imperator

Licznik postów: 2,290

qbol, 19-04-2013, 18:41
Bellamy, ponieważ jego postawa mnie zaciekawiła.
saba sabaka

Kapitan z paradise

Licznik postów: 346

saba sabaka, 19-04-2013, 18:44
swordsman ricky, bo jest jedynyn zawodnikiem z całkowicie zasłoniętą twarzą. widocznie ma powody. no i ricky i lucy to główni bohaterowie "i love lucy", a oda korzysta już z amerykańskich wrestlerów przy kreowaniu zawodników więc czemu nie szukać ??ródła w amerykańskim serialu.
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 19-04-2013, 18:52
Ricky wydaje mi się podejrzany jakoś tak. Nie dość, że ma bardzo sztampowe imie, tak jak i Lucy, to jest okuty w zbroję ze wszystkich stron, co można odebrać jako chęć ukrycia twarzy tak jak przy Luffym.

Bellamy vs Bartolomeo to pewniak, ale właśnie ciężko mi ocenić który wygra. Czy Bartolomeo był hajpowany tylko po to, aby był dobrym przeciwnikiem dla Bellamiego, czy dlatego bo odegra pó??niej ważną rolę, a Bellamy ma być kolejnym elementem nakręcenie hajpu na niego? Całkiem możliwe, że właśnie (z pozoru) random ricky zrobi im OHKO pod koniec ich walki i będzie plot twist Big Grin
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,663
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 19-04-2013, 19:50
Chciałbym aby Bellamy wygrał, ale sądzę, że Bartolomeo wyjdzie zwycięsko z tego bloku, mimo tego, że mnie zawiódł (z wyglądu i z charakteru) jestem zmuszony postawić na gościa który zeszmacił vice admirała ;<
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
Mystral

Kapitan z paradise

Licznik postów: 337

Mystral, 19-04-2013, 20:55
Mam spore podejrzenia, że wygra Ricky. Generalnie do tej pory zobaczyliśmy siłę 3 zawodników:

1. Król + Tank Lepanto + Dagama
2. Bellamy
3. Bartolomeo

No więc uważam, że poziom tych badassów został zaprezentowany po to, aby zrobić jeszcze większy hype na postać, która pokona całą tą trójkę bez większych problemów - Czyli Gladiator Ricky właśnie. Nie wiem, czy Ricky to Sabo. Możliwe, że nie. Mam nadzieję, że nie. Ale mam też nadzieję, że Ricky to będzie wygrany tej grupy, trochę taka tajemnicza postać się szykuje.
Ratlee

Gorosei

Licznik postów: 4,072

Ratlee, 19-04-2013, 21:32
Myslałem, że będę jedynym, który stawia na Ricky'ego, a tu jednak inne 3 owieczki jeszcze Big Grin. Ogólnie obstawiam jego, albo Bellamy'ego, ale, że można dać tylko 1 odpowied??, to dałem Swordsmana. Przekonuje mnie własnie zakrycie twarzy i to, że jak Luffy i Rebecca został przedstawiony jako swordsman Smile. Pożyjemy, zobaczymy
[img=0x0]http://i.imgur.com/LpQnL15.png[/img]
Mathias_

Piracki wojownik

Licznik postów: 150

Mathias_, 19-04-2013, 21:40
Ani Luffy, ani Rebecca, ani ten Ricky nie zostali przedstawieni jako swordsmani, tylko jako gladiatorzy. Błąd tłumaczenia - w słowie gladiator jest kanji miecza, więc niektórym się myli. A że jest to koloseum, to i gladiatorów powinno być co najmniej kilku; i jest.

Stawiam na Bellamy'ego. Bartolomeo to kretyn. Oda pokazał nam zmasakrowanego Vice i znając życie okaże się, że to nie robota tego pirata, a kogoś innego.
Acrantus

Wilk morski

Licznik postów: 63

Acrantus, 19-04-2013, 21:48
To zdecydowanie będzie jedna z trzech postaci, które każdy typuje.

Chciałbym by wygrał Bellamy, ale czy jest on na tyle silny by pokonać Bartolomeo'a, który jak już mówiono ,,zeszmacił'' Vice Admirała. Przez dwa lata, poziom jego siły prawdopodobnie znacznie wzrósł, ale czy do tego poziomu?

Jeżeli Bartolomeo bez żadnego podstępu, tzn. w otwartej walce, zniszczył Vice Admirała, to by znaczyło, że poziomem dorównuje Lucy.
Mimo braku możliwości oceny umiejętności bojowych Bellamy'iego na ten moment nie sądzę by dorównywał temu poziomowi.

Co nie zmienia faktu, że nadal mam nadzieję, iż Bellamy wygra! Smile

A co do naszego zamaskowanego Ricky'iego... nie wiem do końca co o tym myśleć.
To mało prawdopodobne, że dwie powyższe postacie zostały przedstawione tylko po to, by je teraz usunąć. Historia Bellamy'iego, sądzę, że zostanie jeszcze rozwinięta i chociażby z tego powodu nie zostanie wyeliminowany.

Poza tym, Ricky to może być zwyczajny zamaskowany random Tongue
Partyjoke

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Partyjoke, 20-04-2013, 14:20
ja tam chce Bartolomeo Smile Gosc ma fajny charakter, nie obchodzi go zdanie innych, tlum go nienawidzi Wink
Ale tez mysle ze to wcale nie on musial pokonac tego vice, calkiem mozliwe ze to ktos inny, ale narazie za wczesnie na takie teorie.
Co do Bellamiego to mam nadzieje ze padnie, byl smieciem i nadal nim jest, nawet jesli troche mniejszym niz kiedys
mam nadzieje ze jak bedzie walka Barto vs Bellamy to pod koniec obaj zostana rozwaleni przez Rickiego, taki trolling w stylu Ody, ale z drugiej strony troche tak dziwnie druga runde znow wygrywa jakis zamaskowany koles ktory okazuje sie jakas mega gwiazda.
Chcialbym zeby cos fajnego pokazali ci terrorysci Abudullah i Jeet, jakos tak ich polubilem Big Grin
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 20-04-2013, 14:56
U Rickiego, pełna zbroja i zakryty hełm nie oznacza od razu, że próbuje się ukryć. Może po prostu ceni sobie ochronę.

Partyjoke napisał(a):ale z drugiej strony troche tak dziwnie druga runde znow wygrywa jakis zamaskowany koles ktory okazuje sie jakas mega gwiazda.

Otóż to,

Grupa A - wygrywa zamaskowany Mr. Store (Jesus Burgess)
Grupa B - wygrywa zamaskowany Ricky (ktoś tam)
Grupa C - wygrywa zamaskowany Lucy (Luffy)
Grupa D - tutaj też mamy zamaskowanego Meadowsa i Damaska

Jeśli będzie za dużo tych ukrywających się koksów, to ujawnienie Luffy'ego nie będzie już tak szokujące.
Shimi

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 876

Shimi, 21-04-2013, 13:21
Kenachi napisał(a):Niedługo ktoś powie, że Violet to tak naprawdę Sabo.

To też jest możliwe. Skoro Dragon uratował Sabo, to pewnie był tam też gdzieś Ivankow, a on potrafi zmieniać ludziom płeć. Big GrinDDDDDD Nie no, beczka, he he.

Szczerze mówiąc, Oda jest na tyle nieprzewidywalny miejscami, że ciężko mi obstawić kogokolwiek. Chciałbym, żeby wygrał Ricky (o ile chowa twarz, bo jest kimś ciekawym, a nie tylko dla samego chowania) lub Bellamy.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź