Wiceadmirał
Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!

Staram się myśleć racjonalnie i wiem, że raczej nie zgarnę nic, ale wciąż trzeba próbować i liczyć na ten łut szczęścia.
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
.
Wiceadmirał
Heros napisał(a):Sturmir, co do licencji (w sensie, prawa autorskie etc.) z tego, co pamiętam to kiedyś znajoma (która nieco siedzi w temacie) mi powiedziała, że studia/SJ wykupują prawa autorskie i mają na nie wyłączność.Ogólnie nie martwię się zbytnio o prawa autorskie, ale dobrze by było wiedzieć na czym stoję
Co do PSa, gdybyś ściągnął konkretną wersję photoshopa, to mogę Cię nauczyć nakładania tekstu, bo to jest dość proste.
Generalnie polecam napisać do nich maila i rozwiać pewne wątpliwości, szczególnie co do "chińskiej bajki z Polski".
Nie sądzę żeby wykupowanie licencji miało sens jeśli chodzi o pracę konkursową.Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,415
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
. Lepiej napisz im fajnego maila i się upewnij.
Wiceadmirał
Spiri napisał(a):Moje epickie 15 stron już się robi od paru dni. Nie liczę że wygram, ale chce spróbować swoich sił.
Heros napisał(a):Sturmir, jeśli chodzi o bajeranckie czcionki, to polecam się zwrócić do Art, ona ma dobry gust jeśli chodzi o czcionki i coś Ci doradzi.
No ale załóżmy, że wygrasz konkurs albo Japońce się Tobą zainteresują, wówczas problem licencji się zacznie. Lepiej napisz im fajnego maila i się upewnij.

Legendarny pierwszy oficer
Licznik postów: 1,319
Sturmir napisał(a):Heros napisał(a):Sturmir, co do licencji (w sensie, prawa autorskie etc.) z tego, co pamiętam to kiedyś znajoma (która nieco siedzi w temacie) mi powiedziała, że studia/SJ wykupują prawa autorskie i mają na nie wyłączność.Ogólnie nie martwię się zbytnio o prawa autorskie, ale dobrze by było wiedzieć na czym stoję
Co do PSa, gdybyś ściągnął konkretną wersję photoshopa, to mogę Cię nauczyć nakładania tekstu, bo to jest dość proste.
Generalnie polecam napisać do nich maila i rozwiać pewne wątpliwości, szczególnie co do "chińskiej bajki z Polski".
Nie sądzę żeby wykupowanie licencji miało sens jeśli chodzi o pracę konkursową.
![[Obrazek: anteater_hold_on-178.jpg]](http://images.free-extras.com/photo/a/anteater_hold_on-178.jpg)
Cytat:from anywhere in the world
Licznik postów: 1,319
Heros napisał(a):hetman, no takie że autorka Sailor Moon dopiero niedawno temu odzyskała prawa autorskie do dysponowania swoim tytułem. O to mi dokładnie cghodziło, co napisaleś.
Wiceadmirał
Cytat:Możesz brać udział, chociaż musisz się mocno przyłożyć. To nie może być amatorszczyzna internetowa. Musi trzymać poziom typowej mangi. Prezentujesz dość wysoki poziom, więc powinieneś dać radę.
Wilk morski
Licznik postów: 78
Wiceadmirał