Going Merry Specjal
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 17-06-2013, 20:35
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... tv-special
volts

Piracki wojownik

Licznik postów: 107

volts, 17-06-2013, 20:49
Dzięki za info.Zapowiada się fajny epizod, no i odświeżę sobie trochę pamięć, bo od czasu kiedy oglądałem spalenie Going Merry, minęło już trochę czasu.
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 18-06-2013, 16:24
Bez sensu, W7 nie było aż tak dawno i nadal wygląda nie??le.

Toei znowu pakuje kasę w specjale, zamiast skupić się na anime. Przez co PH będzie pewnie do samego końca słabe. Nie ma już chyba sensu liczyć, że wciągu najbiższych lat powtórzy się to co było na Marineford. Czyli dobrze wykonanie odcinki pod względem technicznym.
Debowy_Mocny

Super świeżak

Licznik postów: 195

Debowy_Mocny, 18-06-2013, 17:54
Ja akurat jestem ciekaw jaką drogę pokonywał nasz owczy statek od water 7 do enies lobby
cichy799

Piracki wojownik

Licznik postów: 161

cichy799, 23-06-2013, 23:36
może i inne, ale ostatni odcinek HxH wywarł tyle moich emocji, co całe PH (mówię o anime) w OP
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 21-07-2013, 15:02
pierwszy teaser

http://www.youtube.com/watch?v=2TQEeltnCtk

Usopp vs Luffy zostanie zreanimowane
Sather

Król piratów

Sather, 25-08-2013, 00:42
Obejrzałem to sobie w kawałkach na jakimś online i w sumie nie wiem co myśleć. Wyszedł z tego bardzo mocny skrót W7 i EL, a nie taki był chyba zamiar twórców.

Ta oczojebna kreska która miała przypominać tę z oryginalnego pogrzebu Merry według mnie słabo się sprawdziła. O wiele fajniej byłoby gdyby powtórzyli styl graficzny Episode of Nami.

Jutro obejrzę to jeszcze raz, tym razem w całości i wtedy ocenię, ale póki co uważam tak jak wcześniej. Ten specjał był niepotrzebny i mogli zrobić w jego miejsce coś innego (np. 2 godzinną Skypiea'e).
Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 25-08-2013, 05:02
No generalnie, to to jest gigantyczne streszczenie W7 i Enies Lobby. Pierwsza połowa, która zawiera pojedyńcze scenki z prawie każdej odwiedzonej przez słomków wyspy + W7 wypadły znakomicie. Kreska była przepiękna przez większość czasu i ogólnie wykonanie było super.

Na Enies Lobby natomiast widocznie zabrakło im czasu, bo kreska momentalnie jest na poziomie odcinków anime =/ Zresztą z tego co napisali na AP to Inoue (jeden z AD tego speciala) napisał, że ten special jest niedokończony (co widać) i jeszcze wczoraj robił w nim poprawki =/ Może wersja na blue rayu będzie dokończona.

Zamieścili tam pierwsze użycia G2 i wpierdziel Blueno, wypowiedzenie wojny rządowi + "chcą żyć", finały walk słomków, kilka fragmentów Luffy vs Lucci, ucieczkę i pogrzeb.

Generalnie to EL w anime było spoczko, zwłaszcza te fragmenty, które ten special powtarza, więc generalnie wyszło mieszanie. Raz special wypadał trochę lepiej, raz seria TV. Lucci potrafił wyglądać okropnie w formie zoana. Animacja walki Luffiego była spoko no i jet gatling wyszedł godnie. Trochę gorzej od oryginał jeśli wziąć pod uwagę całą otoczkę i klimat, ale mimo wszystko i tak bardzo dobrze. Ucieczka była super, grało brand new world no i pogrzeb oczywiście... MANLY TEARS WERE SHED. Tyle w temacie, wyszedł świetnie.

Generalnie, to jak ktoś nie ma ciśnienia, to niech lepiej poczeka do listopada na wersje blu ray, może będzie dokończona.

http://www.youtube.com/watch?v=XVd35aupX8c
Sather

Król piratów

Sather, 25-08-2013, 18:20
Obejrzałem. W7 i EL bardzo lubię, więc możliwość po raz kolejny przypomnienia sobie tamtych wydarzeń była miła i pod tym względem specjał jest pozytywny. Gdyby był minimum o godzinę dłuższy, to mogłoby z tego wyjść coś naprawdę fajnego. Bo niestety jedna godzina na EL to zdecydowanie zbyt mało. Chociaż dodało to sporej intensywności (szczególnie pojedynkowi z Luccim). Pogrzeb Mery imo wypadł trochę gorzej niż oryginalnie w anime, pewnie przez zmianę piosenki lecącej w tle. Chociaż nadal było nie??le bo pomimo tego, że znałem dobrze tę scenę to emocje mi się włączyły.

Utrzymuje swoje zdanie, że kreska Episode of Nami była lepsza. Ta w Going Merry bywała mocno plastikowa. Z tymi niedoróbkami w EL to faktycznie, było to trochę widać. Dlatego obejrzę jeszcze raz po premierze na Blu-Rayu (o ile coś poprawią).

Ciekawe o czym będzie kolejny specjał. Big Grin
SuperModerator

Nowicjusz

Licznik postów: 18

SuperModerator, 23-07-2014, 22:41
Obejrzałem to dzisiaj. Za kreskę i animację mocne 8,5/10. Pierwsza część znakomita, potem niestety ale wszystko za szybko się toczyło. Pogrzeb IMO wyszedł troszeczkę gorzej niż w wersji anime, lecz mimo to łezka pociekła po policzku.

Tym, którzy chcą sobie zobaczyć W7 i EL polecam to szczególnie, na ogół wyszło bardzo dobrze (lecz niestety nie perfekcyjnie).
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź