Nanatsu no Taizai - nowy hit
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Akainu

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,370

Akainu, 24-06-2013, 22:06
Nanatsu no Taizai

[Obrazek: cover.jpg?v=1372067582]

Opis mangi :

"Seven Deadly Sins", a group of evil knights who conspired to overthrow the kingdom of Britannia, were said to have been eradicated by the Holy Knights, although some claim that they still live. Ten years later, the Holy Knights have staged a Coup d'??tat and captured the king, becoming the new, tyrannical rulers of the kingdom. Elizabeth, the king's only daughter, sets out on a journey to find the "Seven Deadly Sins", and to enlist their help in"

Manga jest tygodnikiem, i obecnie ma 34 rozdziały. Obecnie zostało sprzedanych ponad milion tomików (informacja na początku 34 rozdziału) co jest możliwe że rekordem, jeżeli chodzi o szybkość zdobywania popularności, ta bowiem rośnie w ogromnym tempie, a liczby zresztą mówią same za siebie. Dla porównania Bleach który ma już kilkaset rozdziałów, sprzedaje się rocznie w 3 milionach tomikach, a beelzebub w 1.7 miliona tomikach..
Kod:
http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-12-02/30-top-selling-manga-in-japan-by-series/2012

Czym manga tak gwałtownie zdobywa popularność, lada moment wskakując do top 30 najchętniej kupowanych mang a wkrótce może nawet i top 20 mając dopiero zaledwie kilkadziesiąt rozdziałów?

Moim zdaniem głównie dzięki świetnej kreacji świata, shonen osadzony w klimatach średniowiecznych. Same rozdziały są rysowane bardzo przyja??nie, kreska jest specyficzna, ale bardzo czytelna. główny bohater na tle innych wyróżnia się tym, że nie jest krystalicznie dobry, co więcej, należy do kryminalnej organizacji i skrywa wiele mrocznych tajemnic. Jest niebezpieczny, nawet bardzo niebezpieczny, ale jednocześnie dba o swoich towarzyszy broni. Podoba mi się w nim to, że mało mówi, dużo robi. Bardzo ciekawie kreowany świat z wielkim potencjałem do dalszych wydarzeń.
Zapraszam do zapoznania się z tą mangą Smile
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 24-06-2013, 22:45
Czytam od początku powstania, ma klimat, fajnych bohaterów, ale niestety zajeżdża trochę Fairy Failem...no, ale potencjał się liczy więc czekam na więcej Big Grin
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 24-06-2013, 23:11
Pierwszy rozdział jest spoko, ale przypomina mi mocno Ubel Blatt.

Akainu napisał(a):Obecnie zostało sprzedanych ponad milion tomików (informacja na początku 34 rozdziału) co jest możliwe że rekordem, jeżeli chodzi o szybkość zdobywania popularności, ta bowiem rośnie w ogromnym tempie, a liczby zresztą mówią same za siebie.

Shingeki no Kyojin miało lepszy start. :3
Akainu

Akainu, 24-06-2013, 23:22
Rain napisał(a):niestety zajeżdża trochę Fairy Failem...no, ale potencjał się liczy więc czekam na więcej

Tak, ale to chyba + bo dzięki temu jest łatwa w odbiorze Smile Natomiast fabularnie z FT ma niewiele wspólnego, główny bohater ma w sobie "zło" i to jest zajebiste, a już zwłaszcza gdy dowiedzieliśmy się co zrobił w przeszłości xD

Sather napisał(a):Shingeki no Kyojin miało lepszy start.

Dla mnie nie, bo był tam strasznie irytujący bohater i nie wciągnęło mnie Shingeki no Kyojin, a w Nanatsu no Taizai główny bohater jest badassem należącym do kryminalnej organizacji, czyli bohater z jajami od samego początku które pó??niej jeszcze bardziej rozwija, a to mi się podoba
Sather

Król piratów

Licznik postów: 3,176

Sather, 24-06-2013, 23:36
Chodziło mi o start pod względem sprzedaży.

Co mi się bardziej podobało, ciężko ocenić. SnK miało świetny klimat desperacji na początku i na końcu rozdziału, a NnT jest ogólnie przyjemne w odbiorze od początku do końca. Przy czym, ilość zbieżności między tym tytułem, a UB jest trochę zbyt duża, ale zobaczę jak to się rozwinie. Doczytam sobie serię którą obecnie zacząłem (Again!!, całkiem fajna manga, taka szkolna obyczajowo-komedia), a pó??niej sprawdzę dalsze rozdziały NnT. Tongue
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 24-06-2013, 23:37
Nie wiem, ale z opisu już nie lubię głównej bohaterki.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 25-06-2013, 00:34
Bo ona jest wkurzająca...ale za to Ban jest kozakiem xD
Silerus

Szczur lądowy

Licznik postów: 1

Silerus, 25-06-2013, 08:51
Bardzo przyjemna manga. Kojarzy się z Fairy Tail (Fan serwisu aż na pęczki) to główny bohater z miejsca ratuje sytuacje. Seven Deadly Sins, jak jak lubię kiedy Ci „??li” walczą z „dobrymi” zwłaszcza, że ta 7, która nadal się zbiera się świetna.
Jak już ktoś tutaj zwrócił uwagę, gówna bohaterka jest niesamowicie denerwująca.. ale da się przeżyć, reszta postaci w zupełności za nią rekompensują Tongue
A największym badass’em ze wszystkich jest Ban, jak go pierwszy raz zobaczyłem, uh Big Grin Tak się człowiek powinien golić http://www.batoto.net/read/_/150428/nan ... hawk-neo/9 Tongue
Czekam na następne rozdziały, czasem warto oderwać się od cięższych mang do właśnie takiej.
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 25-06-2013, 11:00
Może kiedyś po to sięgnę. Może.
doggey

Piracki oficer

Licznik postów: 625

doggey, 26-01-2014, 16:57
Witam to znowu ja heehe. Z tego względu ,że mam ferie szukam jakiejś fajnej mangi do poczytania w wolnych chwilach i na takową się natknąłem właśnie dziś ,a nazywa się ona tak jak sam temat wskazuje ''Nanatsu no Taizai''. Nie chce tu zapodawać wam spoili więc napisze tylko ,że jest to bardzo przyjemna manga ,która wciągnęła mnie już po 1 czapieSmile. Mangę tą zaliczyłbym do kategorii Shounen/Przygoda/Akcja/Fantasy. Tytuł ten jest tygodnikiem i wychodzi bodajże w ten sam dzień co FT chyba nawet tego samego wydawnictwa. Na prawdę gorąco polecam.

Był już taki temat, więc scaliłem - Sather.
manta

Wilk morski

Licznik postów: 91

manta, 01-02-2014, 16:23
Widziałem wczoraj informacje, że jakieś studio zaczęło produkcje tego anime, może to ktoś potwierdzić czy to był raczej fake?
Akainu

Akainu, 01-02-2014, 18:38
Fake, za wcześnie na anime skoro nawet Assassination Class jeszcze nie ma (a ma więcej chapków i mega wysoką sprzedaż top 10)
Bornegio

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 433

Bornegio, 01-02-2014, 19:58
Hmmm snk zrobiło anime przy ok 45 chapterach mangi. Tylko, że tytangi zakładały 25 odcinków. Nie wiem jak można rozwinąć anime z nnt, ale jeśli dałoby się jakoś skleić jeden sezon, to być może wkrótce się doczekamy. Teraz sam nie wiem, czy zacząć czytać mangę, czy zaczekać na anime. Nie lubię oglądać i jednego i drugiego, a szczególnie najpierw czytać mangi.
Miray

Piracki oficer

Licznik postów: 596

Miray, 01-02-2014, 20:43
Shingeki no Kyojin ma dłuższe chaptery.
Smoczysko

Super świeżak

Licznik postów: 190

Smoczysko, 11-04-2014, 12:42
Nanatsu no Taizai dostaje anime :hyhy: w końcu będzie co oglądać Big Grin
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź