Ulubiony Męski Bohater
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 14-07-2013, 17:36
Jest temat o żeńskich, a więc i siłą rzeczy musi być o męskich. Wszystko tak jak w tym drugim temacie.

Moje typy:

Zura... ja nai, Katsura da! - moja ulubiona postać z całej serii. Bodajże wszystkie jego sceny przyprawiały mnie o ataki śmiechu. Doskonały szermierz i członek paczki bohaterów wojny z Amanto, długowłosy przywódca ruchu oporu przeciw szogunatowi (wzorowane na czasach bakumatsu i przewrotu, który zapoczątkował okres Meiji) o przepoczciwym idiotyzmie. No i Elizabeth. :3

Gori... to znaczy Isao Kondo - housto + sutouka (host + stalker) = housutouka (hostalker), czyli...

Host Car! (housuto kaa)

[Obrazek: tumblr_m32ln04ZUJ1rtju4vo1_500.png]
[Obrazek: cUJs]

Ta postać jest over 9000 pod każdym względem. xD

(P.S. I jak tu nie kochać Gintamy <3)

Hasegawa Taizou - Madao o iście samurajskiej duszy. Związane są z nim bodajże najdojrzalsze życiowe wątki w tej serii. No i humor z nim również rozwalający. Big Grin
ThumbMan

Super świeżak

Licznik postów: 180

ThumbMan, 14-07-2013, 18:12
Król jest tylko jeden i jest nim Madao.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x28cp3UOpTk[/youtube]

Na drugim miejscu Gintoki, za całokształt, jego styl bycia. Podoba mi się, jak z bycia gościem, który ma wszystko gdzieś, potrafi się porządnie wkurzyć jeżeli ktoś zalezie mu za skórę. Ma genialne teksty, genialne seiyuu, nie ma dwunastu lat XD. Większość głównych bohaterów innych serii wypada przy nim bardzo blado. Bez niego Gintama nie byłaby tak dobra.

Na trzecim miejscu Okita, jak tu nie lubić tego psychopaty?Big Grin Bardzo go lubię m.in. za odcinki, w których siedział z Hijikatą przypięty kajdankami kiedy "grali w grę". Ogólnie stosunki tej dwójki są świetnie przedstawione, przypominają Sanji'ego i Zoro, szczególnie patrząc na seiyuu. Ale to Okita "gnębi", często w bardzo zabawny sposób swojego konkurenta.
mika_5

Super świeżak

Licznik postów: 254

mika_5, 14-07-2013, 18:52
Ja mam jakieś niepokojące upodobania, same wariaty i sadysty :niepewny:
A będą to oczywiście Kamui, Okita i Takasugi, a poza nimi Toushi, Gintoki i Jirochou. A uzasadnienie? ??ebym sama wiedziała :rotfl:
kiki1993

Cipher Pol Aigis Zero

Licznik postów: 914
Miejscowość: Czarne

kiki1993, 14-07-2013, 20:20
Nie licząc Hasegawy, bo on jest Bogiem
1. Gintoki. Za to, że potrafi był dzieciakiem w ciele dorosłego, jednocześnie być poważnym jak w walce z Hosenem, Jiraiyą, Jirocho, czy Oboro.
2. Takasugi. Za to, że jest taki sam jak Gintoki, lecz w przeciwieństwie do Srebrnowłosego który chce uratować to co zostawił Shoyo, Takasugi chce to zniszczyć.
3. Gori. Za to, że jest prostodusznym facetem.
[Obrazek: 586108d232c14ef50b020cee7fc4c65bd6115e86_hq.gif]
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 14-07-2013, 23:21
Kondo Isao - Gdybym był niewinnym, niewulgarnym chłopcem, to byłbym nim. Mamy tak wiele wspolnych cech charakteru. Sad Poza tym tyra i jest go ZA MAŁO w Gintamie!
Hasegawa Taizou Jedno słowo: MADAO.
Gintoki Sakata Za bycie nieszablonowym bohaterem shounenów.
Quayle

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 833

Quayle, 22-12-2013, 02:36
Sakata Gintoki Specyficzne, zdystansowane podejście do życia, pewna pozorna psychiczna niedojrzałość, a jednocześnie powaga w naprawdę ważnych sytuacjach.
Souga Okita- wiele oryginalnych cech charakteru- jego lekceważący stosunek do obowiązków, sadyzm oraz relacje z Hijikatą i Kagurą.
Takasugi Shinsuke-długo wahałem się między nim a Katsurą, ale ostatecznie zdecydowałem się zagłosować na lidera Kihetai- to naprawdę ciekawy antagonista. Każde jego pojawienie się w mandze/anime zapadało mi w pamięci.
Takara Nami

Wilk morski

Licznik postów: 96

Takara Nami, 28-12-2013, 19:46
Wybór ciężki ale co się dziwić , kiedy jest tyle zarąbistych postaci! Big Grin
Wybór więc padł na:
Gincia - naprawdę się wyróżnia spośród innych głównych bohaterów Tongue Niby wszystko jest mu obojętne ale kiedy przychodzi co do czego, pokazuje swoje prawdziwe oblicze ( np. odcinek z powrotem Kagury do domu)
Sougo - od początku koleś mnie rozwałał xD zwłaszcza swoją relacją z Hijikatą czy Kagurą
Kamui - heh, tak serio nie wiem jak to ująć. Ma w sobie jakieś coś, co sprawia, że uwielbiam tego wariata.

Następni by byli Hijikata, Katsura i Takasugi, ale dozwolone były trzy głosy, więc no
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź