Joy Boy
Licznik postów: 7,533
Piracki oficer
Licznik postów: 702
Heros napisał(a):Rosjanie napinają muskuły, Japonia od jakiegoś roku się dozbraja (i na miejscu Ruskich i Chinoli miałbym gówno w gaciach ze strachu, bo Japończycy prawiezawsze sromotnie lali ich po mordach), Chińczycy też zaczynają cwaniaczyć i coraz więcej forsy pchają w dozbrajanie.
Pierwszy oficer
Licznik postów: 1,136
Wiceadmirał
Licznik postów: 1,484
Miejscowość: ECCLES MASTERRACE!
Gold Experience Requiem
Licznik postów: 2,042
Gold Experience Requiem
Joy Boy
Licznik postów: 7,533
Cytat:Rosja i Chiny mają bać się Japonii. To mnie rozśmieszyłeś teraz.Znakomicie odsłoniłeś przyłbicę, teraz szykuj się na cios kopii rycerskiej
.
). Ja chciałbym taką gospodarkę w Polsce! Cytat:Jeżeli Japonia wchodziła na terytorium Rosji to tylko dlatego, że ZSRS miał ważniejsze sprawy w Europie lub rewolucję na głowie... Japońce mogli sobie co najwyżej zająć kawałek Syberii, który tracili od razy po tym jak ruskie uporały się z ważniejszymi problemami.Upraszczasz, a czy się mylisz to nie wiem, bo brak mi wiedzy. Tak, Rosja wówczas była zajęta, ale zwycięstwo było miażdżące. Japonia pó??niej (nie pamiętam dobrze, ale raczej się nie mylę) została zaliczona do grupy światowych mocarstw. Ta masakra przyczyniła się m.in. do wybuchu rewolucji w 1905 roku. Tak, w 1945 roku Rosjanie zrobili z nimi to samo, ale wówczas Japonia podpisała akt bezwarunkowej kapitulacji. Został im połamany kręgosłup przez USA. Generalnie zrobili "siad płaski do laski" i czekali na wyrok.
Chińczycy pójdą na nich z dużą ilością chłopów ryżojadów z czołgami, samolocikami, rakietami, a Japonia wyleci z przysłowiowym Gundamem z płynącą twierdzą?Pierwszy oficer
Piracki oficer
Licznik postów: 702
Heros napisał(a):Rosja się zwija pod każdym względem. Fakt, w przeszłości przeżyli już wiele słabych momentów i jakoś z tego wychodzili, ale odczuwają pewną zadyszkę.
Heros napisał(a):Japonia pomimo olbrzymiego długu ciągle jest silnym krajem (zaś sukcesywnie się rozrasta militarnie, co ostatnio zaprezentowali pokazując swój "stateczek")
Heros napisał(a):Chiny i Indie mają więcej "bydła" (specjalnie użyłem tego przykładu, wybaczcie, ale pasuje) które może "zapieprzać" i robić. Jakościowo zaś, to tylko USA jest lepsze.
Heros napisał(a):Jak zajdzie taka konieczność, to jestem przekonany że ostro potyrają.
Gold Experience Requiem
Cytat:Co do 731 - pierwszy raz w życiu o tym usłyszałem - szok. Boże, to nie ludzie, to potwory...
Zaraz postaram się merytorycznie odpowiedzieć na inne zagadnienia. Wstrząsnęło mną to, ale właściwie powinienem się tego spodziewać... Jestem zbyt naiwny.
Super świeżak
Licznik postów: 205
Cytat: Polski rząd stara się tylko przypodobać zamiast wszystko robić z korzyścią dla państwa. Zamiast ruszyć dupę i zabrać wszystkie wojska z powrotem do kraju to musimy pomagać dla USA.
Pierwszy oficer
JCDenton napisał(a):będziemy mogli liczyć na pomoc w modernizacji armii itd.Będziemy na to mogli liczyć? Kiedy? Po wojnie, jeśli taka się rozpęta? Wielka mi pociecha.
Super świeżak
Licznik postów: 205