Antyczne Bronie
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 31-08-2013, 00:07
Naszła mnie taka myśl. Mowa o antycznych broniach - Plutonie,
Spoiler

Uranusie i Poseidonie

.

Co mam na myśli odniesienia do mitologii oczywiście Big Grin Z tego można wywnioskować, trochę o broni, o której wiemy najmniej. Odniesienia wskazują na 3 żywioły, a bardziej na 3 sfery.

1. Pluton. Mitologiczny władca Podziemi, uosobienie żywiołu ziemi. Poneglyph znajduje się pod ziemią. Zakładam więc, że można podłapać go pod ZIEMIĘ.

Spoiler

2. Poseidon. Mitologiczny władca mórz i oceanów, uosobienie żywiołu wody. Włada morskimi potworami. Poneglyph (list) dot. tej broni znajduje się pod wodą. Utożsamiam z żywiołem WODY.

Spoiler

3. Uranus. Mitologiczny władca nieba i przestworzy, uosobienie żywiołu wiatru. Utożsamiam go z żywiołem WIATRU.

Do czego zmierzam?
Spoiler

Mamy broń ZIEMI w podziemiach. Mamy broń WODY pod wodą. Gdzie może znajdować się wskazówka dotycząca Uranusa? Mam na myśli kolejną podniebną wyspę. Co wy na to?

[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
Hanaktan

Pirat

Licznik postów: 41

Hanaktan, 31-08-2013, 00:20
Może chodzi o Bilkę, wyspę, z której (Jeśli dobrze pamiętam) pochodził Enel? Wink

Tak w ogóle, możesz mi przypomnieć, kiedy pojawiła się wzmianka o ostatniej broni? Bo Pluton był w Alabaście, jeśli dobrze pamiętam,
Spoiler

Posejdonem miałaby być Shirahoshi (chyba, że coś pokręciłem), a co z Uranusem?

Dahaka

Król piratów

Licznik postów: 3,793

Dahaka, 31-08-2013, 00:20
http://www.onepiece.com.pl/forum/viewto ... 41&start=0

jest już temat od tego, zamykam.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź