Wiem, że jest temat o antycznych broniach, ale ten opiera się głównie na Plutonie i teorii z nim związanej. Byłbym wdzięczny, gdyby nie został zamknięty
Pierwsza rzecz - nie ja to wymyśliłem. To teoria zaczerpnięta z anglojęzycznego forum. Pewnie większość z was, już o niej słyszało
Ok. Wiemy od Neptuna, że Poseidon może zniszczyć wyspę Ryboludzi. Stąd moje stwierdzenie - stworzony do walki/niszczenia rzeczy pod wodą.
Spoiler
Prawdopodobnie, analogicznie jest z Uranosem - Niebo.
Zostaje Pluton, którym interesują się ludzie na Niebieskim Morzu. Wyglądałoby na to, że on służy do niszczenia wszystkiego na powierzchni. No, ale to jest mało ważne. Do meritum.
Teoria zakłada, że kluczem do uzyskania One Piece, jest właśnie Pluton (może inne bronie też, ale na pewno Pluton). Jak? Otóż przy pomocy Plutonu, można zniszczyć Red Line. W ten sposób, wszystkie morza (kawałki) połączą się w jedno (jeden kawałek - One Piece). Na Red Line znajduje się siedziba władz Rządu - wrogów ludzi z pokonanej cywilizacji. W wyniku połączenia EB, WB, NB, SB i GL powstanie One Piece, ale także All Blue. Szczątki Red Line opadną na dno, a przez powstałe ciśnienie wody, Wyspa Ryboludzi zostanie wyparta na powierzchnię - spełni się przepowiednia Madam Shyarly - Luffy będzie odpowiedzialny za zniszczenie Wyspy Ryboludzi, bo takowa przestanie istnieć (to będzie zwykła wyspa na oceanie). Pasuje tu też to, że Dragon chciał osobiście spotkać się z Robin, która zna położenie, sposób działania i całą resztę dot. Plutonu. One Piece to cel Króla Piratów - morze, na którym może pływać z pełną swobodą.
Trochę to zawiłe, ale co wy na to?