Skargi na moderatorów
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 20-09-2013, 22:07
W tym temacie można pisać swoje zastrzeżenia co do pracy konkretnego moderatora.
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 23-09-2013, 00:39
No to mi przypada zaszczyt rozdziewiczenia tego tematu :3.
Cytat:Heros, wstrzymaj się trochę... rozumiem wyrażanie swojego zdania i krytykę, ale jest pewna granica trolla- Rain
Upomnienie pochodzi stąd: http://www.onepiece.com.pl/forum/viewto ... 478#276478
Z upomnieniem mógłbym się zgodzić, gdyby nie to, że takowe otrzymałem jedynie ja. Nie będę oceniał kto kogo bardziej ciśnie (choć imo to mateczQa atakuje mnie bardziej ad-personan), ale dlaczego upomnienie dostaję jedynie ja (tym bardziej, że w żadnym miejscu nie złamałem ani nie przegiąłem?)?
Dlatego nie uznaję tej uwagi, gdyż:
A) nie złamałem regulaminu (a jeśli tak, to proszę o konkretne przykłady i odpowiednie fragmenty regulaminu).
B) wyjaśnienie dlaczego tylko ja dostałem takie ostrzeżenie.

Napisałem "jak jest" (w sensie, że gadka typu "kiedyś to wychodziły anime, teraz to one pokazują, że jednak można zrobić dobre i ładne anime" to mit i bzdura), wykazałem to solidnymi argumentami, nie otrzymałem kontrargumentów tylko podszczypywanie ad-personan.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 23-09-2013, 01:37
Heros napisał(a):No to mi przypada zaszczyt rozdziewiczenia tego tematu :3.
Cytat:Heros, wstrzymaj się trochę... rozumiem wyrażanie swojego zdania i krytykę, ale jest pewna granica trolla- Rain
Upomnienie pochodzi stąd: http://www.onepiece.com.pl/forum/viewto ... 478#276478
Z upomnieniem mógłbym się zgodzić, gdyby nie to, że takowe otrzymałem jedynie ja. Nie będę oceniał kto kogo bardziej ciśnie (choć imo to mateczQa atakuje mnie bardziej ad-personan), ale dlaczego upomnienie dostaję jedynie ja (tym bardziej, że w żadnym miejscu nie złamałem ani nie przegiąłem?)?
Dlatego nie uznaję tej uwagi, gdyż:
A) nie złamałem regulaminu (a jeśli tak, to proszę o konkretne przykłady i odpowiednie fragmenty regulaminu).
B) wyjaśnienie dlaczego tylko ja dostałem takie ostrzeżenie.

Napisałem "jak jest" (w sensie, że gadka typu "kiedyś to wychodziły anime, teraz to one pokazują, że jednak można zrobić dobre i ładne anime" to mit i bzdura), wykazałem to solidnymi argumentami, nie otrzymałem kontrargumentów tylko podszczypywanie ad-personan.

mateczQa dostała upomnienie na priva Wink To tak btw.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 20-12-2013, 02:12
Administrator nadużywa swoich praw. Pozdrawiam.
Hyrule

Gold Experience Requiem

Licznik postów: 2,042

Hyrule, 20-12-2013, 04:24
Stwierdził były admin, który "nadużywał" swoich praw bardziej niż ja (Karlos na przykład) i ma zgrywany ból tyłka o żarty. Pozdrawiam. Tongue

Przeżyjesz te parę dni z innym nickiem. :oczami:
Artur

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,136

Artur, 23-02-2014, 20:58
Napisałem w temacie "Anime - Obecne wydarzenia"
Artur napisał(a):Fajny odcinek, bardzo fajny.
Dostałem warna za ciągłe nie wstawianie OPZ'ów. Napisał mi, że mimo ostrzeżeń nie stosowałem się do poleceń. Jakoś nie pamiętam tego, żebym jakieś ostrzeżenia dostawał za OPZ'y. Jakoś nie pamiętam, żeby ostatnio w ogóle dużo pisał na forum.
bufaloxxx

Król piratów

Licznik postów: 4,531

bufaloxxx, 23-02-2014, 21:03
Artur,

Cytat:Artur
- niestosowanie się do upomnień o OPZty oraz nieodpowiednie teksty o paleniu świątyń. -ostrzeżenie [06.06.13]
- niestosowanie się do upomnień o zakończenie off-topicu. [16.09.13]

Byłeś juz o to upominany w przeszłości. Nie jest to ważne, czy to było miesiąc temu, czy rok, czy wczoraj. Nie działa to tak, że przez pewien czas będę sie dobrze zachowywał, a potem znów mam czystą kartę. Gdybyś w przeszłości nie podpadł, nie wlepiłbym Ci warna.
Artur

Pierwszy oficer

Artur, 23-02-2014, 21:08
bufaloxxx napisał(a):Artur
- niestosowanie się do upomnień o OPZty oraz nieodpowiednie teksty o paleniu świątyń. -ostrzeżenie
To już dawno minęło. Możesz o tym zapomnieć.

bufaloxxx napisał(a):- niestosowanie się do upomnień o zakończenie off-topicu. [16.09.13]
Hehe, nie ważne kiedy. Taa.

W temacie o najlepszej broni ulicznej dostałem ostrzeżenie za to, że napisałem, że najlepszą bronią byłby pojazd. Ładnie.
Heros

Joy Boy

Licznik postów: 7,533

Heros, 23-02-2014, 21:39
Artur, nie wiem czy ostatnio też zaliczyłeś nieświadome braki OPZ-ów (jeżeli to był jednorazowy wybryk, to Everndell imo powinna Ci warna zdjąć, bo w sumie dużego przekroczenia nie popełniłeś). Jeżeli jednak sytuacja w ciągu 2-3 tygodni się powtarza po raz któryś, to warn jest zasłużony. Dobrze wiesz, jako user z dużym stażem, że OPZty w tego typu postach są konieczne.
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 23-02-2014, 21:40
Artur napisał(a):To już dawno minęło. Możesz o tym zapomnieć.

Nie.
Artur napisał(a):Hehe, nie ważne kiedy. Taa.

Cytat:Nie działa to tak, że przez pewien czas będę sie dobrze zachowywał, a potem znów mam czystą kartę.

Artur napisał(a):W temacie o najlepszej broni ulicznej dostałem ostrzeżenie za to, że napisałem, że najlepszą bronią byłby pojazd. Ładnie.

Dyskusja miała być poważna. Mam nadzieje, że czytałeś pierwszy post tego tematu, oraz chociaż kilka postów innych użytkowników.

Dostałeś warn, za to, za post w Anime-obecne wydarzenia+ to że w przyszłości ostrzeżenie otrzymałeś. Nie jesteś nowym użytkownikiem, ostrzeżenie otrzymałeś w przeszłości, czyli wiesz kiedy stosować OPZ.

chucky napisał(a):Dyskusja z osobą, która nałożyła ostrzeżenie jest trochę bezcelowa,

Nie zgodzę się. Pisze tu, by rozwiać wszelkie wątpliwości Artura. Zaproponowałem mu, by wszelkie wątpliwości napisał mi na PW, lub w odpowiednim temacie. Jego wola i prawo, że pisze tutaj.

Oczywiście inny mod/admin także może napisać jeśli uważa że ma coś do dodania, bo oczywiście także ja mogłem popełnić błąd i wtedy przeproszę, a warn zostanie zdjęty.

Na ten moment według mnie warn jest słuszny i mam nadzieje, że Artur nie będzie mi mieć tego za złe i w przyszłości nie da mi powodów, do takiej sytuacji Smile
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 23-02-2014, 22:06
Pozwólcie, że ja się wypowiem.
Artur, byłeś ostatnimi czasy szczególnie obserwowany przez moderatorów.
Były liczne skargi pod Twoim adresem, a że wypowiadasz się nie raz prowokacyjnie, a że robisz offtop i przede wszystkim nie wstawiasz OPZ, o czym byłeś nie raz upominany.
Już raz podpadłeś i zostałeś wpisany na listę.
Tak kochani, mamy listę użytkowników, którzy w pewien sposób podpadli nie trzymając się regulaminu czy siejąc zamęt na forum, aczkolwiek nie na tyle, by od razu wlepiać im warna. ALE! Takie osoby (które zresztą są informowane poprzez pw, że dostały tzw. "ustne") powinny wiedzieć, że wystarczy małe nagięcie regulaminu, jak np. brak OPZ (i to nagminnie!), by otrzymać ostrzeżenie.

Artur, mówisz, że dawno temu trafiłeś na listę. Patrząc na daty, nie aż tak bardzo. Gdyby zamiast 2013 widniał rok 2012, wtedy można by rozważyć, że to było dawno temu. Póki co widniejesz na liście i wszystko się wlicza.

Kolejna sprawa. To, że napisałeś coś takiego:

Cytat:Fajny odcinek, bardzo fajny.
W dziale Anime, tak naprawdę... nic nie wnosi.
A Tobie często zdarza się pisanie postów po jednym zdaniu, które niekoniecznie wnoszą coś nowego do tematu, prawda? Jasne, każdemu się zdarza, ale nie notorycznie.

Dalej to nie tak, że ktoś się na Ciebie uwziął i tylko czekał, by wlepić Ci ostrzeżenie. To nie tak działa.
Moderator widząc bałagan, najpierw upomina i daje ewentualny czas do posprzątania. Jeżeli użytkownik nie dostosuje się do polecenia moderatora - trafia na listę. Z tym, że moderator patrzy najpierw na listę, czy dana osoba już się na niej nie znajduje. Wtedy ma prawo wstawić mu ostrzeżenie, albo wpisać go po raz kolejny na listę, jeżeli chce dać mu jeszcze jedną szansę albo to co zrobił, nie jest tak straszne bąd?? podwinęła mu się noga na dwóch różnych płaszczyznach. (Osoba z dwoma wpisami podlega szczególnej obserwacji, wystarczy coś małego i ląduje z ostrzeżeniem). W Twoim przypadku Arturze, zostałeś upomniany o to samo. Dwa razy. Tak więc moderator MIAŁ prawo dać Ci ostrzeżenie.
Dalej.
Moderator dał Wam (Tobie i paru innym osobnikom) czas na wstawienie OPZ. Tylko jedna osoba to uczyniła i ma czystą kartę. Pozostałe osoby zostały upomniane (nie, nie znajdują się na liście). Niestety, nie dostosowałeś się do prośby moderatora, a już znajdowałeś się na liście.

Można by przymknąć oko, gdyby to zdarzało Ci się sporadycznie. Ale tak nie jest.

I ostatnia kwestia. Nie traktujcie ostrzeżeń jak koniec świata. To taki pstryczek w Wasze noski na otrze??wienie. Ocknięcie się, że jednak robicie coś ??le na forum. Takie mocniejsze upomnienie Smile

Nooo dobra. Ostatnia kwestia.
Jeżeli będzie poprawa w Twoim zachowaniu, nie widzę przeciwwskazań przed zdjęciem ostrzeżenia. Ale to wymaga czasu i poprawy.

Oczywiście sytuację przedyskutuję z resztą moderatorów, ale na tą chwilę, niestety, ale zasłużyłeś Arturze.
Artur

Pierwszy oficer

Artur, 23-02-2014, 22:27
Evendell napisał(a):Tak kochani, mamy listę użytkowników, którzy w pewien sposób podpadli nie trzymając się regulaminu czy siejąc zamęt na forum
Nie widziałem, że aż takim demonem jestem.

Evendell napisał(a):Były liczne skargi pod Twoim adresem, a że wypowiadasz się nie raz prowokacyjnie, a że robisz offtop i przede wszystkim nie wstawiasz OPZ, o czym byłeś nie raz upominany.
Od długiego czasu wypowiadam się rzadko, czasami zdarzmy mi się dzień pisania kilku postów, ale nie zauważyłem, abym uprzykrzał ludziom życie.

Evendell napisał(a):jak np. brak OPZ (i to nagminnie!)
No właśnie, gdzie to nagimnne? Jeden post, w którym zapomniałem wstawić OPZ i leci warn.

Evendell napisał(a):Artur, mówisz, że dawno temu trafiłeś na listę. Patrząc na daty, nie aż tak bardzo. Gdyby zamiast 2013 widniał rok 2012, wtedy można by rozważyć, że to było dawno temu. Póki co widniejesz na liście i wszystko się wlicza.
Po jakim czasie mija ostrzeżenie "ustne"?

Evendell napisał(a):A Tobie często zdarza się pisanie postów po jednym zdaniu, które niekoniecznie wnoszą coś nowego do tematu, prawda? Jasne, każdemu się zdarza, ale nie notorycznie.
Nie ostatnio.

Evendell napisał(a):Dalej to nie tak, że ktoś się na Ciebie uwziął i tylko czekał, by wlepić Ci ostrzeżenie.
Ja to wiem, dobrze opisał to chucky. Po prostu nowy mod musi się pokazać.

Evendell napisał(a):I ostatnia kwestia. Nie traktujcie ostrzeżeń jak koniec świata. To taki pstryczek w Wasze noski na otrze??wienie. Ocknięcie się, że jednak robicie coś ??le na forum. Takie mocniejsze upomnienie
Nie traktuje ostrzeżeń jako końca świata. Smile
Według mnie dostałem te ostrzeżenie mimo, że nie nic wielkiego nie zrobiłem. Jeden post w którym napisałem, co sądzę o najnowszym odcinku. Fakt zapomniałem OFZ...

Heros napisał(a):Evendell wydała osąd - Bufaloxxx zapłaci 10zł za błędną decyzję, a Artur musi zap***da**ć na galerze przez 10 lat i wówczas warn zostanie zdjęty.
Nie ma do wyboru kamienieniołomów?

bufaloxxx napisał(a):Dyskusja miała być poważna. Mam nadzieje, że czytałeś pierwszy post tego tematu, oraz chociaż kilka postów innych użytkowników.
Ależ to było poważne. Co jest lepszego do walki ulicznej jeżeli nie pojazd?
bufaloxxx

Król piratów

bufaloxxx, 23-02-2014, 22:38
Artur napisał(a):Ależ to było poważne. Co jest lepszego do walki ulicznej jeżeli nie pojazd?

Mam nadzieje, że teraz żartujesz i nie chcesz udowodnić, ze twój post był "poważny".

Pisałem dostałeś za brak OPZ w Anime-obecne wydarzenia, za post w Najlepsza broń do walki ulicznej i za to, że w przeszłości właśnie za to już byłeś "karany". 2 razy w PW pisałem Ci że jeśli nastąpi poprawa, to warn może być zdjęty, Evendell też tutaj o tym napisała.

Jak pisałem wcześniej, mam nadzieje, że teraz będziesz pisał takie posty, że nie będę mógł sie przyczepić. Chyba lepiej obrać taką drogę, niż pisać, że "trochę oszalałem" Wink
Evendell

Joy Boy

Licznik postów: 5,384

Evendell, 23-02-2014, 22:39
Nie Artur, nie jeden. Przynajmniej dwa tematy. Nie byłoby tego wszystkiego, gdybyś dostosował się do prośby moderatora, który dał 24h na wstawienie OPZ. To sporo, nie uważasz?
To nie tak, że nie dałeś opz i od razu poleciał warn.
Nie wstawiłeś w jednym temacie, pomimo prośby a zrobiłeś to samo w następnym. Sumując wszystkie Twoje przewinienia = warn. Bo byłeś upominany za to już nie raz.
Artur

Pierwszy oficer

Artur, 23-02-2014, 22:55
Evendell napisał(a):który dał 24h na wstawienie OPZ.
Niestety 24h nie minęły.

bufaloxxx, ja do Ciebie nic nie mam. Po prostu według mnie nie należał mi się ten warn.

Btw. jak osoba, która zapomni wstawić OPZ, ma potem go wstawić? Przecież zapomniała, że nie wstawiła. :zawstydzony:
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź