Rozważania o Kairouseki
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 28-09-2013, 22:05
Cytat:@chucky jedno słowo by udowodnić głupotę twoich obiekcji. Smooooo Ker....

Jeśli gdzieś takie kastety produkują to oczywiste że sam uchwyt nie jest z Kairouseki.

Wydaje mi się, że gdyby wystarczyło nie dotykać Kairouseki, to Smoker nie nosiłby go na metrowym kiju. Taka moja refleksja.
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 28-09-2013, 22:31
@chucky tak, Kairouseki emituje gaz obezwładniający userów. Nie, to wcale nie jest broń dotykowa. Jak dla mnie to tak conajmniej z 10 metrów zasięgu ma.
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
DoctorArczi

Kapitan z paradise

Licznik postów: 368

DoctorArczi, 28-09-2013, 22:35
TheMoon napisał(a):@chucky tak, Kairouseki emituje gaz obezwładniający userów. Nie, to wcale nie jest broń dotykowa. Jak dla mnie to tak conajmniej z 10 metrów zasięgu ma.
Jakby to było takie proste to by nosili zbroje z Kairouseki ;d
TheMoon

Imperator

TheMoon, 28-09-2013, 23:05
Nie wiemy czemu nie noszą, ale zauważ że gdyby powód nienoszenia takich zbroji był taki jak wy to przedstawiacie, to goście bez owocu na wyższym poziomie siły jak np. Garp mieliby takie zbroje.
DoctorArczi

Kapitan z paradise

DoctorArczi, 28-09-2013, 23:09
Może pomyśl o tym że Kairoseki może być też trujące dla zwykłych ludzi, więc nie można się wystawiać zbytnio na działanie tego kamienia morskiego. Jakieś wady mieć musi.
TheMoon

Imperator

TheMoon, 28-09-2013, 23:17
I budowali z tego Mur i dna statków? Trujące dla zwykłych ludzi, którzy w pobliżu tego kamienia przebywali przez cały rejs...
Kastet z Kairouseki pewnie by przeszedł i jeśli w uchwycie Kairouseki by nie było, nic by Lucciemu nie przeszkodziło w jego używaniu.
DoctorArczi

Kapitan z paradise

DoctorArczi, 28-09-2013, 23:27
A czemu by mieli z tego nie budować muru i dna statków? Przecież nikt nie przebywa aż tak blisko muru i dna statku. Myślę że odległość taką jaką ma smoker od siebie w swoim patyczku jest całkowicie bezpieczna.
Rain

Król piratów

Licznik postów: 3,825

Rain, 28-09-2013, 23:31
Przecież statki marines są pokryte Kariouseki...by Królowie Mórz ich nie atakowały...

Plus broń Smokera jest pokryta kamieniem tylko na czubku...a w kastetach raczej nie masz tak dużo przestrzeni by dać tu np. metal a tu kariouseki...
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 29-09-2013, 00:06
"Umarł" tylko dlatego, że nie mógł go trafić, przecież na początku GL i na zwykłych morzach ktoś z logią jest niczym bóg nie do pokonania dla zwykłych ludzi...
Czy kajdanki działają na Zoany nawet jak nie są przemienieni? W sumie to bez przemiany nie używają owocu. Ale nawet jak zakładając, że tak, to:
Spoiler

[Obrazek: kastet-czarny-z-grotem-original.jpg]

??eby móc go uderzyć wystarczyłoby aby te "kolce", wypustki, nazwijcie jak chcecie były z kairoseki. Chodzi o samą możliwość zadania obrażeń poprzez uderzenie, a nie zabranie mocy przyciskając do niego kairoseki...

chucky

Admirał

chucky, 29-09-2013, 00:24
Cytat:@chucky tak, Kairouseki emituje gaz obezwładniający userów. Nie, to wcale nie jest broń dotykowa. Jak dla mnie to tak conajmniej z 10 metrów zasięgu ma.

A CC zakładając na Robin/Lawa/Luffiego/Smokera łańcuch z Kairouseki, musiał ich rozebrać? Przecież łańcuchy "ich" nie dotykały. Pomiędzy nimi, a władającymi były płaszcze.
CCORD

Gorosei

Licznik postów: 4,965

CCORD, 29-09-2013, 00:32
Przecież w One Piece ubrania nic nie znaczą, Luffy po G3 nadal ma całe ubrania, które zwiększają i zmniejszają się razem z nim.

chucky

Admirał

chucky, 29-09-2013, 00:40
Ubrania Luffiego są elastyczne, żeby nie latał w stroju Adama, co 10 odcinków. Cenzura taka, jak swastyka na plecach Ace.

Tutaj mamy działanie Kairouseki na (małą, ale jednak) odległość. To nie to samo, mimo że mowa o ubraniach.
TheMoon

Imperator

TheMoon, 29-09-2013, 00:44
@chucky prawda jest taka że na siłe próbowałeś wyśmiać moją teorię kastetów w One Piece i teraz sie cofasz... Jak mamy kamień który tylko przy kontakcie przez tkaninę lub dotyku zabiera siły to budowanie całego kastetu z Kairouseki byłoby nie tylko głupotą ale i marnotrastwem naprawdę cennego surowca.

Ktoś już za mnie odpowiedział dlaczego Luffy umarł 2 razy z Crockiem, co przywraca logiczność mojemu argumentowi o stanie Luffyiego po walce, dzięki Smile

Widać było że dopiero gdy Luffy dotykał krat, osłabienie na niego działało. Smoker trzyma Kairouseki na czubku bo:

a) Stacjonował na East Blue, Kairouseki jest tam super rzadkie i mógł nie być w stanie zdobyć go więcej.

b) Ten miecz nie jest ostry, to bardziej pałka niż miecz (z przyzwyczajenia mówie na to miecz) więc podczas walki pewnie zdaża się że musi go podeprzeć drugą ręką. Dlatego Kairouseki na czubku jest najwygodniejsze.

Wreszcie, nawet gdybym mylił się z kastetami (a raczej tak nie jest) to Lucci mógłby po prostu skorzystać z informacji WG i oblać się wodą, a wtedy Croca bez formy pokonałby prawie napewno. Croc z Marineford skoleji pewnie nawiązałby z nim wyrównaną walkę, nad której prawdopodobnym wynikiem niechce mi się obecnie myśleć Smile

Mam nadzieję że na tym skończymy Offtop.
chucky

Admirał

chucky, 29-09-2013, 01:02
Cytat:@chucky prawda jest taka że na siłe próbowałeś wyśmiać moją teorię kastetów w One Piece i teraz sie cofasz...

1. Nie powiedziałbym, że na siłę, ale... Tak, bo wg mnie to jest bez sensu.
2. Nie przypominam sobie, żebym się z czegokolwiek wycofywał.

Cytat:Jak mamy kamień który tylko przy kontakcie przez tkaninę lub dotyku zabiera siły to budowanie całego kastetu z Kairouseki byłoby nie tylko głupotą ale i marnotrastwem naprawdę cennego surowca.

Skoro działa przez zimowy płaszcz (3 cm grubości?), to niby dlaczego ma nie podziałać przy tej samej odległości w kastecie?

Cytat:Widać było że dopiero gdy Luffy dotykał krat, osłabienie na niego działało.

Bo nie stał wystarczająco blisko.

Cytat:a) Stacjonował na East Blue, Kairouseki jest tam super rzadkie i mógł nie być w stanie zdobyć go więcej.

To dlaczego nie zrobił z tego kastetu? Smoker vs Vergo - walka pięściami. Kijek może się o wiele łatwiej zniszczyć.

Cytat:b) Ten miecz nie jest ostry, to bardziej pałka niż miecz (z przyzwyczajenia mówie na to miecz) więc podczas walki pewnie zdaża się że musi go podeprzeć drugą ręką. Dlatego Kairouseki na czubku jest najwygodniejsze.

Ta pałka nawet ma jakąś tam swoją nazwę japońską... Nieważne. Od podpierania ma osobny uchwyt, rączkę - wiesz, co. Ale to jest tylko moje i twoje gdybanie. Wiemy tylko tyle, że ma Kairouseki na samym koniuszku. To się nie zmieniło, kiedy został komandorem, ani vice - więc miał do niego dostęp. Pałka, jako taka to nie szpada i miałaby większą siłę rażenia, gdyby jej większa część była z kamienia. Nie jest i obaj twierdzimy, że byłaby zagrożeniem dla Smokera, ale ty piszesz, że tylko gdyby ją dotknął, a ja że i bez tego te 5-10 kg kamienia mogłoby go osłabić z odległości 5 cm (nie wiem, skąd te twoje 10 metrów).

Cytat:Wreszcie, nawet gdybym mylił się z kastetami (a raczej tak nie jest) to Lucci mógłby po prostu skorzystać z informacji WG i oblać się wodą, a wtedy Croca bez formy pokonałby prawie napewno. Croc z Marineford skoleji pewnie nawiązałby z nim wyrównaną walkę, nad której prawdopodobnym wynikiem niechce mi się obecnie myśleć Smile

Z informacjami Lucci wins. Bez Croco wins (Lucci nie pokazał Haki, odkrycie słabości Krokodyla łatwe nie jest, a Lucci nie zaprezentował się, jako wielki strateg).

Mam nadzieję, że skończyliśmy :3
TheMoon

Imperator

TheMoon, 29-09-2013, 01:12
@chucky widze że nie skończyliśmy, bo dalej nie widzisz różnicy między pokryciem Kairouseki uderzającej cześci kastetu, a oddzieleniem sie od Kairouseki ubraniem. Co do broni Smokera, to nie nam decydować czym ma walczyć... Dopiero z informacjami można tak naprawdę porównywać Croca i Lucciego, bo bez informacji lub haki nie ma się do niego podejścia... Ale naprawdę myślisz że WG nie ma informacji o logii jednego z Shishi?

Smoker naturalnie próbuje trzymać tak niebezpieczny dla niego minerał jak najdalej, jest w końcu logią. 10 metrów to był żart, nie wiem jak można to wziąć na poważnie...

Teoria z szkodzeniem Kairouseki na odległości większe niż 2-3 cm są wyssane z palca, kulturalnie mówiąc. Więc wyśmianie mojego genialnego ( Big Grin ) kastetu było albo głupie albo zrobione na siłe, wybieraj.
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź