Co powinnam kontynuować?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 4 gości
Ankieta zostanie zamknięta 24-06-9105 
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Vampircia

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 27-10-2008, 21:02
Długo siedziałam i gapiłam się w monitor, zastanawiając się, czy powinnam to zrobić. Kurcze, nawet nie wiem jak zacząć. Jakby wam to wytłumaczyć? Otóż, ostatnio przeglądając swoje stare prace natknęłam się na zawieszone teksty i trzy z nich są na tyle świeże w moim umyśle, że zaczęłam rozważać ich kontynuację. Nie mogę jednak kontynuować wszystkich trzech, bo i tak mam już sporo projektów pozaczynanych. Pomyślałam więc, że może pokażę wam te teksty, a wy powiecie, który was najbardziej zainteresował. Nie ma żadnej gwarancji, że to w czymś pomoże, ale warto spróbować. Teksty nie są związane z OP, więc jeśli moderator uzna, że to nie jest odpowiedni dział na ten temat, to proszę o przeniesienie go. Ponieważ zdarza się, że tekst zawiera treści tylko dla dorosłych, wrzucam jedynie linki i proszę o uważne czytanie opisów i ostrzeżeń. Nie wymagam od was czytania wszystkich tekstów, bo z samych opisów da się wywnioskować, czy coś wam przypada do gustu, czy nie, ale prosiłabym o dość przemyślany wybór.

Tekst 1

Tytuł: "Nittle Grasper raz jeszcze"
Fandom: Gravitation
Ilość stron: 17
Opis: Pewnie mało kto się zainteresuje, bo nie każdy znam ten fandom, ale generalnie fabuła skupia się na postaci Ryuichiego Sakumy i zespołu Nittle Grasper, który wraca na scenę muzyczną. Niestety Ryuichi dowiaduje się złych rzeczy na temat swojego stanu zdrowia. Starałam się uczynić ten fik bardziej życiowym i poważnym niż manga. Pojawia się tutaj kilka wątków, oczywiście wątek choroby Ryuichiego, wątek Tohmy, który romansuje z Ryuichim i zaniedbuje rodzinę, wątek depresji Shuichiego, wątek tajemniczego "fana", który ma jakiś żal do Ryuichiego. Krótko mówiąc telenowela o gejach. Wiem, brzmi okropnie, ale wydaje mi się, że ten fanfik wcale nie jest taki zły.
Ostrzeżenia: Pedalstwo, seks, dragi, angst, czyli to co zwykle :niepewny:
Link: http://odsiebie.com/pokaz/835061---bb19.html (od 18 lat)

Tekst 2

Tytuł: "Melodia dłoni"
Fandom: nie dotyczy
Ilość stron: niecałe 5
Opis: Niestety znowu pedalstwo (kiedyś miałam wenę na takie rzeczy). Akcja dzieje się w Polsce w czasach spółczesnych. Głównym bohaterem jest młody mężczyzna, który niegdyś prowadził bardzo dekadencki żywot, ale udało mu się wyjść z nałogów i próbuje zacząć życie od nowa, jako porządny, wstrzemieźliwy człowiek, żyjący po bożemu. Postanawia zamieszkać u brata na wsi, mając nadzieję, że zdala od miasta nie będzie żadnych pokus. Niestety los chce inaczej i bardzo szybko wpada mu w oko pewien chłopak. Bohater zapszysiąga sobie, że go nietknie, ale w duchu prowadzi walkę wewnętrzną z samym sobą. Dowiaduje się też o chłopaku pewnej zaskakującej i smutnej rzeczy.
Ostrzeżenia: Na razie brak, chyba, że ktoś wyjątkowo nielubi pedalstwa.
Link: http://odsiebie.com/pokaz/835137---bfbd.html

Tekst 3

Tytuł: "Powrót Sitha"
Fandom: Gwiezdne wojny
Ilość stron: niestety, niespełna 2
Opis: Od razu pragnę zaznaczyć, że choć pojawia się tu postać potężnej Sithki, nie jest to bynajmniej Mary Sue. Główny powód, dla którego zaczęłam pisać tego fika był taki, że wkurzał mnie brak kobiet wśród Sithów i koniecznie chciałam stworzyć coś feministycznego, więc uparłam się, że pewien Sith wspiminany w SW tak naprawdę był kobietą. Ponieważ napisałam jedynie prolog, nie wiem czy nie powinnam wam zradzić co miało być dalej, ale z drugiej strony nie chcę psuć wam czytania jeśli jakimś cudem będę to kontynuować, więc powiem krótko. Miała to być alternatywna wersja początków Imperium, gdzie władzę przejmuje Darth... sami zobaczycie :hyhy: Jeśli orientujecie się w świecie SW, to pewnie będziecie wiedzieli o kogo chodzi.
Ostrzeżenia: Brak, chyba że jesteście wyjątkowymi antyfeministami
Link: http://odsiebie.com/pokaz/835182---f8b2.html

Daję miesiąc czasu na głosowanie.
Grigorij

Licznik postów: 1,334

Grigorij, 27-10-2008, 21:26
Trzecia opcja. Niby jestem antyfeministą, ale jeszcze bardziej nie znoszę pedalstwa obecnego w dwóch pierwszych pozycjach. Poza tym przepadam za Gwiezdnymi Wojnami.
Tekai

Pirat

Licznik postów: 41

Tekai, 27-10-2008, 23:16
Opcja 3 "[shadow=darkred]Powrót Sitha[/shadow]", bo lubię ogólnie [glow=darkred]Star Wars[/glow], a o gejach czytać raczej mnie nie kusi, prolog wystarczy bym wiedział, że gdy wybierzesz to będzie ciekawie. [size=17]dziękuje tu coś jestΣ=III
RiZochi

Pirat

Licznik postów: 41

RiZochi, 16-11-2008, 04:00
Ja również jestem za III opowiadaniem. Zapowiada się ciekawie, a o gejach to ja również nie bardzo mam ochotę czytać. Poza tym ciekawie zapowiada się to o SW, więc tym podsumowuję oddanie głosu.
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 15-12-2008, 10:15
przepraszam ale kazdy porządny fan gwiezdnych wojen zna postać Asajj Ventrees. Vampirciu nie wiedziałas?
Vampircia

Licznik postów: 1,499

Vampircia, 15-12-2008, 16:10
Nie wiedziałam, najwyraźniej nie jestem porządnym fanem Gwiezdnych Wojen.
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 15-12-2008, 22:18
Jaka Asajj Ventrees?Tongue Bardzo lubie Gwiezdne Wojny, ale nie przypominam sobie takiej postaciTongue
Szogun

Pierwszy oficer

Licznik postów: 1,249

Szogun, 16-12-2008, 00:48
Ciężko ją spotkaćale to postać oficjalnie uznana przez Lucasa. Pierwszy raz wystapiła w seri komiksowej o Wojnie Klonów (nie ataku). Została rzekomo zabita przez anakina. Nie jestem pewny czy dobrze napisalem nazwisko. Mam gdzieś komiksy z nią to prześle kiedy zdjęcia. Co do filmu, miała pojawić się w już w Ataku Klonów. Podobno aktorka która odgrywała jej rolę pokazała cyce w jakiejś gazecie, a jak wiem Gorge jest cięty na tego typu sprawy więc ją anulował. Wiem, że trafił niedawno film 3D o GW. Asajj pojawia sie wnim, widzialem ją na trailerze. Teraz też wyszła gra o GW, moi koledzy odblokowali tam w dodatkach jej postać. Pytanie kim jest? Dobra spoileruje. Jest uczennicą Doku i jednocześnie jego popychadłem, zastąpił ją po jej klesce z Anakinem Greevous czy jakoś tak. Wygląd. Jest łysa, nosi długą szatę a podspodem laikrowe, czarne ciuchy. Jedno z jej oczu świeci( na styl Cable'e z X-MEN). W walce posługuje się dwoma mieczami, z zagiętymi rączkami o czerwonych laserach. Już ktoś sobie ja przypomina?
Najuch

Imperator

Licznik postów: 2,656

Najuch, 16-12-2008, 01:10
już wiem która to.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź