Czy antagoniści byli osłabiani, by Luffy mógł wygrać?
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Pajmon

Imperator

Licznik postów: 2,143

Pajmon, 19-01-2014, 14:09
Goro Goro no Mi - na wielu forach uważany za najsilniejszą logię.

Enel - postać zeszmacona po to, by Luffy wygrał.

Nie piszcie tu o jakichś sprzyjających warunkach, bo po prostu nie ma szans, by Zoro mógł wygrać z Enelem.

Najlepsze haki obserwacji w uniwersum, drugi pod względem prędkości człowiek w uniwersum, gigantyczna siła ofensywna. ??adne złoto nie jest tu potrzebne.

[Obrazek: giphy.webp] 

kuba335

Wilk morski

Licznik postów: 86

kuba335, 19-01-2014, 14:21
Pajmon napisał(a):Goro Goro no Mi - na wielu forach uważany za najsilniejszą logię.

Enel - postać zeszmacona po to, by Luffy wygrał.

Nie piszcie tu o jakichś sprzyjających warunkach, bo po prostu nie ma szans, by Zoro mógł wygrać z Enelem.

Najlepsze haki obserwacji w uniwersum, drugi pod względem prędkości człowiek w uniwersum, gigantyczna siła ofensywna. ??adne złoto nie jest tu potrzebne.

Widzę że w końcu ktoś zgadza się z tym co napisałem Big Grin Mimo zbrojenia nie widze w takim pojedynku szans dla Zoro, choć tak naprawdę nie do końca znamy jego obecne umiejętności, a mimo to niektórzy kreują go na największego koksa w całej serii.
Pajmon

Imperator

Pajmon, 19-01-2014, 14:39
Dla zobrazowania mogę dodać jeszcze, że łuk elektryczny który wytwarza Enel, generuje temperaturę większą, niż magma Akainu i płomienie Ace'a razem wzięte. (magma 1250°C, ogień 1500°C, łuk elektryczny 5720°C)

Fl0ow

Wilk morski

Licznik postów: 55

Fl0ow, 19-01-2014, 16:07
Cytat:Nie piszcie tu o jakichś sprzyjających warunkach, bo po prostu nie ma szans, by Zoro mógł wygrać z Enelem.

1. ??eby utrzymać haki trzeba być skupionym - Enel to tchórz + patrząc po tym co Zoro zrobił z Monet = imo Enel nie utrzyma haki obserwacji
2. Prawda jest szybki, ale bez haki to nie przejdzie, ponieważ Luffy bez gearów z beznadziejną ofensywą go pokonał.
3. Ma ogromną siłę ofensywną ale na pewno mniejszą niż Zoro, nie patrz przez pryzmat kogo on pokonał ,bo to były same randomy
Imo Zoro go pokonuje , nie jakąś ogromną różnicą sił ale nadal - jest silniejszy.
TheMoon

Imperator

Licznik postów: 1,645

TheMoon, 19-01-2014, 16:15
@Kuba & Pajmon
W takim razie Luffy jest 1 co do szybkości w świecie OP, bo trafił Enela jak tylko przebił się przez jego Mantrę.

Ludzie, niektóre owoce dodają szybkości, ale nie zwiększają jej do np. prędkości światła. To byłoby głupie i bezsensowne, a w mandze jest 101 dowodów że tak nie jest. Zrozumcie to wreszcie.

Jeśli Enel po TS przykoksił to na 99% będzie mocniejszy od Zoro. Ale tutaj rozpatrujemy Enela ze Skypei i Zoro po TS. Zoro jest wyra??nie silniejszy, a wyrównany pojedynek z wygraną Zoro zaistniałby TYLKO jeśli Enel by go docenił, w co wątpię.
[Obrazek: mury-w-muzeum-raju-zdjecie.jpg]  
Budzyn

Kapitan z paradise

Licznik postów: 346

Budzyn, 19-01-2014, 16:28
Za pomocą obserwacji można wyczuć siłę przeciwnika, więc powinien go docenić. Wink
janek z

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,317
Miejscowość: Warszawa

janek z, 19-01-2014, 17:11
Ale to tak ciężko zrozumieć żę Enel został zeszmacony tylko po to aby Luffy mógł wygrać? Jakby miał się teraz pojawić to by był dużo lepiej zrobiony.
[Obrazek: d7354cb3418f36196b14823696064d80.jpg]
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 19-01-2014, 18:24
Cytat:Enel to tchórz

:|

Cytat:Prawda jest szybki, ale bez haki to nie przejdzie, ponieważ Luffy bez gearów z beznadziejną ofensywą go pokonał.

Musiał go pokonać .-.

Cytat:Ma ogromną siłę ofensywną ale na pewno mniejszą niż Zoro, nie patrz przez pryzmat kogo on pokona

Ok. El Thor vs przecięcie geleonu (pokazał coś na większą skalę? nie pamiętam szczerze mówiąc).

Nie mówię, że nie. Mówię, że nie przekonują mnie te argumenty.
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
TheMoon

Imperator

TheMoon, 19-01-2014, 18:28
Spoiler

Sanji musiał przegrać z Doflą, bo inaczej nie byłoby antagonisty dla Luffyiego.

Alvida musiała przegrać z Luffym bo jest on głównym bohaterem.
Zoro przed TS też musiał przegrać z Enelem, bo inaczej ukradłby Luffyiemu przeciwnika.

Spoiler

Sanji>Dofla

Alvida>Luffy
Zoro przed TS>Enel przed TS

Argumenty macie wyżej, Janek & Chucky Big Grin

Zakryłem spoilery - Sather
Pajmon

Imperator

Pajmon, 19-01-2014, 18:59
Matko Bosko... TheMoon, z Twojego rozumowania wynika, że owoce logii nie nadają rzeczywistych właściwości substancji/zjawiska, w które zmieniają osobę która ów owoc zje. (zawiłe zdanie, ale da się rozpracować ock :p)

Mówisz, że owoc Kizaru nie zwiększa jego prędkości do prędkości światła? Więc co w ogóle daje admirałowi? ??e może sobie poświecić i postrzelać promyczkami?
No i zapewne coś, co nazywa się KOPNIĘCIE Z PRĘDKOŚCIĄ ŚWIATŁA to tylko jakieś przekolorowanie.

Jak zademonstrować prawdziwą prędkość Enela? Chociażby po akcji w ruinach, gdzie Eneru usmażył mózg Gan Fallowi (powinien usmażyć, no ale musieli wszystko zeszmacić). Gan Fall szarżuje na Enela, chce zadać mu cios, i nagle jest stop klatka, Enel w jednej chwili przenosi się obok byłego boga i przy pomocy łuku elektrycznego wypala mu dziurę w hełmie (stalowy hełm przepalił, ale człowiekowi nic nie jest - zeszmacenie postaci Big Grin).

Było jeszcze kilka razy pokazane jak Enel przenosi się z miejsca na miejsce w jednej chwili. Owoc zwiększa jego prędkość do prędkości błyskawicy i pogód?? się z tym TheMoon.

Po prostu ZESZMACILI ENELA BO MUSIAŁ PRZEGRAĆ Z LUFFYM! To jest największy fail w całym OP. Większy, niż całe FI.

chucky

Admirał

chucky, 19-01-2014, 19:05
Cytat:Nie mówię, że nie. Mówię, że nie przekonują mnie te argumenty.

Czytaj do końca.

Jeśli jedyny argument, to to, że został pokonany, to ja tego nie kupuję. Tak samo można mówić, jak słaby jest Crocodile, skoro został pokonany przez Luffiego, który nie pokonał Frankiego.

Argument o najlepszym Haki Obserwacji też jest z tyłka wzięty. Enel miał bardzo dobrą Obserwację, ale nie została do żadnej innej (poza Skypieą) porównana. Może być w tym słabszy, niż (może nie jej siostry, ale np.) Hancock i wcale bym się nie zdziwił. Enel miał bonus do Obserwacji, ale pozostaje też kwestia wyćwiczenia, a Enel do pracowitych nie należy. Taki przykład.

Osobiście uważam, że ten sprzed Skypiei padłby prawie na pewno. Nie na hita, bo trochę by pouciekał i ma potężną ofensywę, ale w końcu by padł.

Oceniałem argumenty, a nie to, co miały popierać. No, ale po co pytać, nie?
hehe

Piracki wojownik

Licznik postów: 163

hehe, 19-01-2014, 19:33
To ja się pobawię teraz w TheMoona.

Pajmon napisał(a):Mówisz, że owoc Kizaru nie zwiększa jego prędkości do prędkości światła? Więc co w ogóle daje admirałowi? ??e może sobie poświecić i postrzelać promyczkami?
No i zapewne coś, co nazywa się KOPNIĘCIE Z PRĘDKOŚCIĄ ŚWIATŁA to tylko jakieś przekolorowanie.

Okej, Kizaru ma prędkość światła, ja się z tym zgadzam. Ray nie ma owocu, ale nadążył za admirałem, jaki więc problem w tym, żeby Zoro zrobił to samo z Enelem? Zwłaszcza po tym, jak robił to Luffy.

Pajmon napisał(a):Jak zademonstrować prawdziwą prędkość Enela? Chociażby po akcji w ruinach, gdzie Eneru usmażył mózg Gan Fallowi (powinien usmażyć, no ale musieli wszystko zeszmacić). Gan Fall szarżuje na Enela, chce zadać mu cios, i nagle jest stop klatka, Enel w jednej chwili przenosi się obok byłego boga i przy pomocy łuku elektrycznego wypala mu dziurę w hełmie (stalowy hełm przepalił, ale człowiekowi nic nie jest - zeszmacenie postaci )

Ale tak można z każdą postacią, wszystko zależy od przeciwnika. Luffy walczący z Bellamym może się wydawać szybki i silny, bo go zdjął bez większych problemów, jednak w walce z Luccim mu to wszystko przepadło. (Zoro tnie zbroję na FI, ale ryboludziom nic nie jest - zeszmacenie postaci)

Chyba największym powodem wywyższania Enela tutaj są liczby przy jego atakach. Bo miał 100k voltów i musi wszystkich jechać. Wystarczy spojrzeć, w jaki sposób Lucci pojechał całą załogę w W7, w równie pięknym stylu, co Enel. Ale jednak nikt go nie stawia ponad Zoro, chociaż Luffy też go kontrował.
TheMoon

Imperator

TheMoon, 19-01-2014, 20:17
@Pajmon nie rozmawiamy o OP w naszym świecie, tylko o OP. Pogód?? się z tym.

Goro Goro i Pika Pika dają boosta do szybkości, ale nie aż takiego jak myślisz. Prędkość światła w świecie gdzie największe koksy rozwalają zaledwie 1 wyspę?

OP ma własną logikę i nią się kierując wygrywa Zoro. To że Enel wygrałby ,,na papierze,, to słaby argument.

@chucky + dla ciebie że nie popierasz tego mocno błędnego stanowiska, ale ja też nie komentowałem twojego stanowiska, a kontrargument. ,,Musiał go pokonać" to nie argument. Autor tak zdecydował, my się musimy do tego dostosować. Po tym co autor zdecydował możemy zobaczyć, że Logie nie dają takich speed boostów o jakich myślicie. I to jest argument nie do zagięcia, bo Oda = Bóg w świecie OP. Sad but true Smile
Kenachi

Admirał

Licznik postów: 1,664
Miejscowość: Dressrosa

Kenachi, 19-01-2014, 20:28
Tak właściwie to chcę przypomnieć, że Enel pokonał Luffiego. Po dobrych parunastu rozdziałach Luffy nagle zrobił comebacka i na znkautował Enela mając na pięści złoty, kilku(bąd?? kilkunasto)tonowy kastet.
[Obrazek: tumblr_ofdqnbymNR1schwg5o4_500.gif]
chucky

Admirał

chucky, 19-01-2014, 20:31
Cytat:,,Musiał go pokonać" to nie argument. Autor tak zdecydował, my się musimy do tego dostosować.

Miałem na myśli to, że na wszystkie walki Luffiego można patrzeć z przymrużeniem oka. Pierwsza niewiarygodna rzecz, jaką sobie przypominam, to fakt, że złapał Kuro na East Blue. Może ten atakował na oślep, ale Luffy go koniec końców złapał szybkim ruchem ręki - niewiarygodne.

Dalej przykład z Crocodilem, który najpierw dostaje od Luffiego, a potem na MF wdaje się w walki z Doflamingo, Białobrodym i Akainu. Można ewentualnie dodać Lucciego - mówię tu o kontrze, rage'u i wielu innych czynnikach, które na wstępie dawały Luffiemu przewagę. Tak samo było z Enelem.

Musiał wygrać, tj. wątpię, żeby wygrał, gdyby Luffy nie był głównym bohaterem, dla którego można trochę ponaciągać to i owo.
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź