Jewelry Bonney
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 01-06-2014, 02:26
Nie widzę tematu ogólnego, więc puf - zakładam. Ma ciekawą moc, więc jest o czym pisać, ale sam chciałbym skupić się na czymś innym.

Zastanowiła mnie dosyć emocjonalna reakcja Bonney na wydarzenia z Marineford. Mimo, że nie słyszeliśmy nic, co mogłoby wskazywać na jakiś związek z Białobrodym, Ace'm, czy jakimkolwiek z ważniejszych uczestników MF, coś jednak wydaje się być na rzeczy. Sam nie wiem co, no ale popatrzcie.

Oda pokazał nam reakcje wszystkich Supernovas oglądających egzekucję Ace'a. Oto reakcja Bonney:

[Obrazek: vKQhG6i.jpg]

Po akcji na Marineford znowu mamy reakcje Supernovas i pojawia się jeszcze ciekawszy kadr:

[Obrazek: vv76xYo.jpg]

W domyśle, mogła być zła chyba tylko na dwie osoby - Akainu, lub Blackbeard. Obaj siedzą sobie w Nowym Świecie. Obaj doprowadzili też do śmierci Ace'a.

Chwilę pó??niej słyszymy o starciu Bonney z załogą Czarnobrodego w Nowym Świecie. Pojawia się tam też Akainu. Raczej mało ważny panel, ale też dodam:

[Obrazek: VVa4UFM.jpg]

Mało ważny, bo raczej na pewno Bonney odnosi się do tego, co stało się przed chwilą i krzyczy na załogę Blackbearda. Jest mała szansa, że odnosi się do tego do czego odnosiła się na Sabaody, lub że krzyczy na Akainu i jego świtę. Sam jednak skłaniałbym się ku Teachowi.

Podsumowując - Bonney płacze podczas egzekucji Ace'a, kiedy ten umiera, ona decyduje się natychmiastowo płynąć do Nowego Świata, żeby dopaść "jego", a jeszcze przed timeskipem słyszymy, że załoga Bonney i Czarnobrodego starły się ze sobą i widzimy to, co widzieliśmy na kadrze trzecim. Wszystko dzieje się bardzo szybko, a nikt normalny nie szuka kłopotów zaraz po wpłynięciu do Nowego Świata. Tutaj pojawia się myśl - "nim" jest właśnie Blackbeard. Łączy się to z płaczem na egzekucji Ace'a, ale nie wiemy nic o ich ewentualnej znajomości. Bonney jest z South Blue, Ace z East Blue. Jeśli się poznali, to albo za czasów Spades Pirates, albo podczas poszukiwań Czarnobrodego, bo resztę czasu Ace spędził raczej w Nowym Świecie, gdzie Bonney jeszcze nie była. Ale co to za znajomość?

A może to po prostu jakiś przewlekły uraz do Teacha, a Marineford tylko rozdrapał starą ranę?

Myślicie, że jest coś na rzeczy, czy coś po prostu przeoczyłem...?
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
bery

Super świeżak

Licznik postów: 274

bery, 01-06-2014, 02:57
Mnie zastanawiają bardziej słowa Akainu. Bardziej przejął się nowicjuszką w NW niż Czarnobrodym? Coś musi być na rzeczy. Jakieś powiązania z WG? Gdzieś widziałem teorię jakoby moc jej owocu była używana do odmładzania Gorosei(co by wyjaśniało dlaczego nie zmienili się od czasu Ohary)
Inna, jeszcze bardziej szalona: Bonney żyła w pustym wieku, po prostu się odmładza Wink
oskq

Piracki wojownik

Licznik postów: 145

oskq, 01-06-2014, 07:33
+1 bery

Akainu mówi że ciarki przeszły mu po plecach. Akainu. Brzmi poważnie, nie wiem jak jest w innych tłumaczeniach.
Chriss

Legendarny piracki oficer

Licznik postów: 880

Chriss, 01-06-2014, 09:46
Raczej wątpię w jej związek z Ace. A raczej z Lawem, który ma powiązania z Mingo, który jest poniekąd Tenrybito, więc i Boney mógł znać. Ona mogła płakać, po tym jak on opuścił wyspę płynąc po słomianego, a potem również tekst o odnalezieniu go w nowym świecie również mógł do Lawa się odnosić. W ostatnim kadrze jej słowa zapewne odnosiły się tylko do jej złapania.
[Obrazek: 29360-steins0.jpg]
chucky

Admirał

Licznik postów: 2,727

chucky, 01-06-2014, 13:57
Kiedy płakała, Law był ciągle na Sabaody :x

[ Dodano: 2014-06-04, 20:49 ]
Jeszcze coś przypadkiem zauważyłem. Pewnie zbieg okoliczności, no ale:

[Obrazek: QQ622A56FE20131204202937_zpsbf3803eb.jpg]

&

[Obrazek: QQ622A56FE20131204202910_zps74c8e4db.jpg]
[Obrazek: tumblr_ojg7flg58r1tvlw71o1_500.gif]
Pajmon

Imperator

Licznik postów: 2,143

Pajmon, 09-06-2014, 12:16
A mi się wydaje, że Bonney była z Acem w ciąży. Teraz się kitra pod kapturem i jakoś nie widać by kontynuowała piracką karierę. Tworzyłoby to fajną klamrę, linia krwi króla piratów i Ace'a nie zniknęłaby, a Luffy miałby komu przekazać kapelusz.

[Obrazek: giphy.webp] 

Mr Prince

Piracki wojownik

Licznik postów: 115

Mr Prince, 09-06-2014, 15:32
Nie wiem dlaczego jeszcze nikt nie napisał, że zarówno Portgas D. Rouge (matka Ace'a) jak i Jewelry Bonney obie pochodzą z South Blue (przynajmniej tak jest w wiki).
Może nawet z tej samej wyspy? A jeżeli tak to:
Może ona być krewną matki Ace'a lub może nawet jego siostrą/babcią(w końcu może się odmładzać, kto wie ile może mieć lat Tongue) lub kimkolwiek kto znał matkę Aca'a. Może obie panie się kiedyś spotkały?
Marshal123

Piracki wojownik

Licznik postów: 114

Marshal123, 05-06-2015, 14:37
chucky napisał(a):W domyśle, mogła być zła chyba tylko na dwie osoby - Akainu, lub Blackbeard. Obaj siedzą sobie w Nowym Świecie. Obaj doprowadzili też do śmierci Ace'a.

Obaj doprowadzili również do śmierci Białobrodego. Co jeśli ona opłakiwała jego śmierć?
Beetlejuice

Kapitan z paradise

Licznik postów: 327

Beetlejuice, 05-06-2015, 20:34
Ja wymyśliłem to sobie tak Smile http://www.onepiece.com.pl/forum/viewtopic.php?t=7274
Primkin3

Wilk morski

Licznik postów: 92

Primkin3, 10-12-2015, 00:52
Odkop Smile Zauważyliście że w retrosach z Sabo, Acem i Luffym. Ace miał taki dziwny kontakt z Makino ? Chodzi mi o to że trochę się jej wstydził, tak jak by był zauroczony. Jak wiadomo nasze id odpowiada za popędy seksualne, u dzieci jest to bardzo wzmożone. Może Ace darzył Makino miłością ? I nie, nie zmierzam tutaj do tego że to jest dziecko Makino i Ace... Według mnie Oda mógł nas trochę wpuścić w maliny z tym iż dziecko jest Makino. Zgadzam się natomiast z autorem teorii że dziecko jest Ace i Bonny. Ace musiał się poznać z Bonny już wcześniej, wiedząc że nie jest zbyt mile widziany na tym świecie postanowił spłodzić potomka. Jako że Jewelry też należy do piratów postanowił żeby w razie jego śmierci, Bonny oddała dziecko w opiekę Makino, którą darzył szacunkiem a może i nawet miłością. Czas się zgadza, jest tylko jedno ale. taka zagwozdka kiedy widzimy Słomianych na Sabaody podczas spotkania supernowych Jewelry nie wygląda na kobietę w ciąży, mam nadzieję jednak że dzięki mocy swego owocu mogła ją ukryć. Ogólnie jestem ogromnym fanem tej teorii, głównie dla tego że nie wierzę aby więzy krwi Gol D. Rogera zostały już przerwane Smile
[Obrazek: hqdefault.jpg]
Nombre de Dios

Kapitan z nowego świata

Licznik postów: 454

Nombre de Dios, 10-12-2015, 23:17
@Primkin3 Ja stawiam bardziej na 2 dzieci. Jedno Shanks+Makino(to które poznaliśmy) a drugie Ace+Bonny. Jeśli okazałoby się że Makino jest tylko przybraną matką to zostaje druga opcja.
Salvas

Wilk morski

Licznik postów: 68

Salvas, 08-01-2016, 02:40
Bonney nie ma nic wspolnego z Acem, jest rodzona corka Bialobrodego.
Primkin3

Wilk morski

Licznik postów: 92

Primkin3, 20-01-2016, 15:39
@Salvas właściwie to bardzo możliwe Smile
[Obrazek: hqdefault.jpg]
Hinczykbn

Pierwszy oficer

Licznik postów: 998

Hinczykbn, 09-03-2018, 01:47
Ja bym dużo bardziej stawiał, że Boney ma jakieś koneksje z Akainu.
Admirał znany z brutalności od tak puszcza związanego pirata z najgorszej generacji? - No way.
Spoiler

[Obrazek: ENEL-GOD.png]

Seventy1

Agent sword

Licznik postów: 451

Seventy1, 09-03-2018, 12:38
Są teorie, że Bonney to matka Ace, która się odmłodziła i zmieniła imię. To tłumaczy, dlaczego tak bardzo przeżyła wydarzenia z Marineford.
Spoiler

[Obrazek: 945.gif]

1 2
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź