Openingi, endingi czyli muzyka w One Piece
Ten temat nie posiada streszczenia.
Aktualnie ten wątek przeglądają: 1 gości
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź
Dr.Agon

Piracki wojownik

Licznik postów: 134

Dr.Agon, 28-03-2008, 12:10
CO sądzicie o openingach i endingach w One Piece? Czy zauważyliscie ciekawą ścieżkę dźwiękową w odcinkach?

JA uwielbiam z openingów:
Kokoro no Chizu - Boystyle (odcinki 207-263)
Brand New World - D-51( odcinki 264-278)

Natomiast z endingów:
Run Run Run - Maki Otsuki (odcinki 31-63)
Watashi ga iru Yo - TOMATO CUBE (odcinki 64-73)
Before Dawn - AI-SACHI (odcinki 82-94)
A to Z - ZZ (odcinki 169-181)
Tsuki to Taiyou - Shela (odcinki 182-195)

W ogóle wszystkie otwarcia i zakończenia w OP są wyśmienite. W klimacie, z ciekawymi animacjami. Szkoda tylko, że nie ma już endingów, bo zawsze fajnie sie odcinek kończyło.
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 28-03-2008, 15:20
No wreszcie ten temacik, ja jestem do głebi poruszony każdą muzyczka z one piece uważam że openy to arcydzieło endingi podobały mi się już mniej ale może 3 z nich nie słucham, takto dear freands to po pożegnaniu z Merry dla mnie rządzi z endingów, wogóle są wypas Big Grin
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 28-03-2008, 16:28
Ja to szczególnie lubię 6 i 1 opening ^^ Ending tylko jedne mi się spodobał ale nie znam nazwy ^^ endingi mi się w żadnym anime nigdy nie podobały ==
DonB

Super świeżak

Licznik postów: 238

DonB, 28-03-2008, 17:33
Opening: Believe in Wonderland
Ending: Dreamship
Ale także inne są bardzo dobre. A słuchaliście Hi Ho Ready Go!, Wanted!, Doctor Tony Tony Chopper i inne piosenki śpiewane przez bohaterów może ktoś ma linka do ściągnięcia wszystkich.

A może ma ktoś piosenkę: "Jolly Roger in Straw Hat" leciała w knajpie jakbyli w wyleciała mi nazwa ze łba ostatnia wyspa przed Grand Line co Smoker tam był, i Buggy był w tej knajpie.
Razyell

Wilk morski

Licznik postów: 65

Razyell, 28-03-2008, 22:28
Najlepszy Opening Brand New World - D-51 a nedning to ZZ - A to Z po prostu wymiatają Big Grin
KossteK

Pirat

Licznik postów: 33

KossteK, 29-03-2008, 23:07
Moje THE BEST! OP & ED to,

Openingi:
1.We Are! - Hiroshi Kitadani
2.Believe - Folder5
5.Kokoro no Chizu - Boystyle

Endingi:
1.Memories - Maki
2.Run Run Run - Maki Otsuki
13.Dreamship - Aiko Ikuta

Jest tego więcej, ale nie chce mi się wypisywać :rotfl:
Chan

Nowicjusz

Licznik postów: 22

Chan, 30-03-2008, 01:37
Ja tam lubię wszystkie openingi i endingi (Choć z paroma wyjątkami. Nie trawię min. ostatniego endingu z tymi obrazkami w muzeum i z chibi mugiwaras, oraz openingu crazy crazy rainbow star.... nieciekawy i przynajmniej dla mnie piosenka kretyńska Wink)
Z endingów trudno mi wybrać ulubiony bo prawie wszystkie były świetne i przynajmniej połowe mam na mp3 Smile, no ale najbardziej chyba mile wspominam 1 (taki sentymentalny ;P), 2, 12, 10, no i A to Z oczywista.
Z openingów najbardziej mi się podobają 2, przeróbka 1 w wykonaniu całej załogi oraz ten obecny.
Blek

Imperator

Licznik postów: 2,588

Blek, 30-03-2008, 13:20
Co ty Chan! Ten ending z obrazkami jest najlepszy ze wszystkich ^^ Jedyny który mi się spodobał
blackmalder

Piracki oficer

Licznik postów: 655

blackmalder, 30-03-2008, 13:33
The Kaleidoscope - fish Wink najlepszy ending one piece Smile . a opening ? ehm.. myślę że Jungle P Wink
Komimasa

Pierwszy oficer

Licznik postów: 993

Komimasa, 30-03-2008, 15:32
Jeżeloi chodzi o całośc czyli także obraz to musze się zgodzic. Prześmiesznie są wykonani tacy mali i te obrazki też dają moc. Klimatu dopełnia ta rezolutna muzyczka , lubią także odmianą japońskiego hip hopu, jeden z lepszych utworku, ale jezeli chodzi o ending z one piece to je najlepszy. Zapomniałem że tamten Dreamship ma super dla mnie muze ale obraz to już inna sprawa i jako ending nie jest aż tak cool.
Chan

Nowicjusz

Licznik postów: 22

Chan, 30-03-2008, 22:31
Black Z napisał(a):Co ty Chan! Ten ending z obrazkami jest najlepszy ze wszystkich ^^ Jedyny który mi się spodobał
Nie spasował mi i tyle Wink .
Pewno dlatego że nie trawię hh w żadnej postaci.
dziubenzo

Szczur lądowy

Licznik postów: 8

dziubenzo, 24-05-2008, 22:34
Najlepszy opening:
3 - The Babystars - Hikari e
Wogóle to wszystkie są świetne oprócz 2 Smile
Endingi :
2 - Run Run Run - Maki Otsuki
16 - Dear Friends - Triplane
W szczególności "Dear Friends" - jeden z najlepszych endingów jakie wogóle powstaly Wink
nieszczescie

Wilk morski

Licznik postów: 53

nieszczescie, 25-05-2008, 00:07
Najlepszy ending to:
Run Run Run - Maki Otsuki - jedyny, którego w OP nie przewijałem xD
A opening to We Are! śpiewany przez załogę Słomianego, to tworzy specyficzny klimat anime Big Grin
yashu7

Nowicjusz

Licznik postów: 11

yashu7, 25-05-2008, 11:26
No to tak:
Najlepszy OP to "We are", slyszalem wersje unplugged(czy jakos tam to sie piszeXP) i mnie rozwalila.
Najleszpy ED to...hmmm...Run,Run,Run. Bo? Bo to pierwszy ED One piece jaki widzialem i od niego zaczolem to ogladac. :]
Szaman

Legendarny pierwszy oficer

Licznik postów: 1,323

Szaman, 25-05-2008, 11:49
Najlepszy opening - crazy rainbow.
Najlepszy ending: ściągałem odcinki bez endingów więc nie wiem...
Subskrybuj ten wątek Odpowiedź