Gorosei
Licznik postów: 4,072
Wyjątkowoo nie od MangaPanda dzisiaj
Król piratów
Licznik postów: 3,176
Kapitan z paradise
Licznik postów: 388
Sather napisał(a):Jako że dialogi niczego nowego nie wprowadzają, przekopiuję tu swój post z tematu o spoilerach.
Zniesmaczył mnie ten rozdział, Oda niszczy kolejna walkę z udziałem Zoro. Oczekiwałem pierwszego poważnego wyzwania w Nowym Świecie, a dostałem powtórkę z rozrywki. W imię czego jeden z najsilniejszych ludzi Doflamingo zostaje potraktowany w ten sposób? Bo Zoro ma wyglądać na jeszcze większego badassa? Nie wystarczyły do tego dwie poprzednie walki, w których niszczył swoich przeciwników? Nie wystarczyło, że utrzymywał się przeciwko admirałowi, że potrafił odciąć głowę smoku, że bez przerwy udaje twardziela i robi gro??ne miny? Nie, niech teraz Pica wygląda przy nim jak bezbronny dzieciak, bo przecież tak będzie fajnie. Oda chyba nie rozumie, że to co teraz robi nikomu nie służy. Nawet nie Zoro, który ciągle traci fanów, bo od przeskoku stał się generic badassem, który prawie nie ma charakteru, a jego walki wyglądają praktycznie tak samo.
Sather napisał(a):To już nie jest One Piece które uwielbiałem i to jest dla mnie smutne. OP zmieniło się w teatrzyk kilku graczy, którzy wymieniają się między sobą w tym kto jest bardziej zajebisty, na czym cierpią inne, mniej znaczące, czy raczej mniej lubiane przez Odę postacie. Stosowane są tandetne motywy które mają na siłę zaskoczyć czytelnika, nawet jeśli nie jest to potrzebne.
Sather napisał(a):Większość walk jest poza kadrem, zamiast tego widzimy multum nic nie znaczących scen, wypełnionych postaciami które nikogo nie obchodzą, bo Oda nie ma dla nich żadnego celu, poza zrobieniem komuś hype'u.
Sather napisał(a):Fabuła to zlepek dwóch wcześniejszych arców (Alabasta i Skypia), Doflamingo jest traktowany identycznie jak poprzedni antagoniści, Oda stosuje dokładnie te same prymitywne metody mające na celu wzbudzenie w czytelnikach złości i niechęci do niego (co nie zmienia faktu, że jest on jednym z najmocniejszych punktów Dressrosy i jednym z niewielu które mnie póki co trzymają przy czytaniu tego arcu). Jeszcze niedawno byłem traktowany jak jakiś wyrzutek bo powiedziałem coś złego na One Piece, ale teraz, mimo że tutaj tak tego nie widać, jest pełno fanów złych i zawiedzionych tym co obecnie dzieje się w mandze.
Sather napisał(a):A pojawienie się Kanjuro bardzo przeciętne, bez żadnego pomysłu czy mocy, oczekiwałem trochę więcej po tym jak długo był ukrywany. Jego wygląd wygląda jeszcze gorzej niż na spoilerowym obrazku, ale to akurat najmniejszy problem tego rozdziału.Ja myślę, że jest dobrze, głównie dzięki pokazaniu zabawnych mocy samuraja.[/b]
Gorosei
Licznik postów: 4,072
Kapitan z paradise
Licznik postów: 346
Legendarny piracki oficer
Licznik postów: 880
![[Obrazek: 29360-steins0.jpg]](http://www.zing.cz/images/news/293/29360-steins0.jpg)
Imperator
Licznik postów: 2,588
Król piratów
ktost napisał(a):Ich walka jeszcze się nie skończyła. Naprawdę myślisz że 1080 pound cannon wystarczy żeby go pokonać? LOL
ktost napisał(a):Wymień mi tych graczy, bo nie ogarniam.
ktost napisał(a):Mnie obchodzą. Jeśli uważasz że postacie typu Blue Gilly, Suleiman czy Dellinger są randomami to się grubo mylisz. Grubo.
ktost napisał(a):Oda nie pokazał nam wszystkich walk, ponieważ postacie, które walczyły off-screen, będą jeszcze walczyć. Chociażby Sugar, której zabawki pojawiły sięw tym chapterze.
Kanjuro vs Jora will happen.
ktost napisał(a):A ja nie jestem zawiedziony. Prawda, że One Piece ma pewien schemat (kolejna wyspa -> zaprzyja??nienie się z kimś -> pokonanie antagonisty) ale ten schemat nie zawsze się zachowuje i każdy arc różni się od poprzedniego. Doflamingo jest właśnie orginalny jak na One Piece, widziałeś kiedyś byłego Tenryuubito, który zabił swojego ojca, brata i chce zniszczyć świat?
Wilk morski
Licznik postów: 62
Kapitan z paradise
Licznik postów: 346
Sather napisał(a):Inna sprawa, że dzięki swojej mocy Pica nie dostał żadnych obrażeń od tego ataku i nadal może walczyć.
Król piratów
![[Obrazek: One_Piece_t42_r401_031.png]](http://s27.postimg.org/5x6i2h077/One_Piece_t42_r401_031.png)
saba sabaka napisał(a):a ostatnia strona, prawy dolny kadr? to nie krew z ust Piki?
Piracki oficer
Licznik postów: 625
Imperator
Licznik postów: 1,902